Cadeau tips kerst: 7 onmisbare tips om te besparen - Goedkoop.be

7 onmisbare tips om te besparen op eindejaarsaankopen

Door
Laatste update op 0 reacties Meer Kerst

Nu december er weer aankomt, zitten onze gedachten bij de feestdagen. Naar deze leuke, gezellige periode kijken we natuurlijk allemaal uit, maar naar de kosten die erbij komen kijken toch iets minder. Cadeautjes, feestkleding, kerstdecoratie, wenskaarten, wijn en nog zo veel meer moeten gekocht worden. De drukte van het eindejaar veroorzaakt stress, de prijskaartjes des te meer.

Hoe krijg je alles op tijd afgerond en vooral, hoe doe je dat met een zo laag mogelijk budget? Kom het hier te weten dankzij onze handige tips en laat de kerststress dit jaar achterwege.

1. Budget vastleggen = goed voor de portemonnee

Om niet te veel geldzorgen te hebben en om niet meer uit te geven dan je aankan of wilt uitgeven, is het aangeraden om vooraf een budget op te maken. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan cadeaus, eten, kleren, decoratie…?

Door alles op voorhand te bekijken, kom je niet voor grote financiële verrassingen te staan en ben je gemotiveerd om op zoek te gaan naar het goedkoopste

2. Op tijd beginnen = besparen

Als je op tijd begint aan de voorbereidingen voor het eindejaar, hoef je op het laatste moment niet meer te barsten van de stress en kan je met volle teugen genieten van deze gezellige periode. Begin daarom zo snel mogelijk met het maken van een planning, schrijf op wat nog moet gebeuren en wanneer alles klaar moet zijn.

Maak nu al een lijstje met welke cadeaus je wanneer nodig hebt en welke feestjes wanneer plaatsvinden. Zo kan je heel wat websites afspeuren en vergelijken om telkens het goedkoopste op de kop te tikken.

Dikwijls zijn bepaalde spullen voor de kerstperiode goedkoper dan tijdens. Tafelpapier van de kerstcollectie zal bijvoorbeeld veel duurder zijn dan gewoon bordeaux tafelpapier dat je evengoed gebruikt voor een stijlvol kerstfeest. Ook op een kerstboom is dit principe van toepassing. Het is zeker geen slecht idee om op tijd een kijkje te nemen, waardoor je de kans hebt om prijzen te vergelijken. Als je je kerstboom bij de kweker zelf koopt, scheelt het ook weer heel wat euro’s.

3. Online shoppen = korting pakken

Veel webshops houden acties met hoogoplopende kortingen tijdens de eindejaarsperiode. Dit doen ze vaak even op voorhand en niet nog op het laatste moment. Hou het internet goed in het oog en probeer de beste promoties te strikken.

Sommige webshops bieden ook gratis verzending aan. Heb jij weinig tijd tijdens deze drukke feestperiode? Denk er dan aan om jouw bestelling te laten opsturen, zodat je geen tijd verspilt met rondrijden.

Ontdek snel alle huidige promoties van heel wat webshops!

4. Internet = tool om prijzen te vergelijken

Gouden tip van Goedkoop.be

Online fotoservice Albelli geeft geregeld flinke kortingen op verschillende fotoproducten.

Zo ontwerp je kerstkaarten extra voordelig, of kies je originele fotogeschenken met korting uit.

Ontdek snel alle kortingscodes en andere promoties van Albelli!

Op het internet heb je telkens een goed overzicht over de verschillende prijzen van allerhande winkels. Door websites af te zoeken en alles naast elkaar te leggen kan je heel wat geld besparen. Voor sommige producten zijn er ook handige vergelijktools beschikbaar. Het internet helpt jou daadwerkelijk kiezen. Bij online shoppen krijg je tonnen goede raad. Hop en shop dus op het internet!

5. Kerstkaarten zelf ontwerpen = voordelig + uniek

Wenskaarten versturen is nog steeds populair, maar best duur. Voor een kaartje ben je al snel een tweetal euro’s of meer kwijt. Met een grote familie en heel wat vriendenloopt dit bedrag snel op.

Wenskaarten ontwerpen via het internet is een pak goedkoper. Bovendien zijn zelf ontworpen kerstkaarten extra origineel. Heel wat online fotoservices geven in de eindejaarsperiode ook korting op kerstkaarten. Je spaart ook tijd uit, want je moet ze niet allemaal apart, handmatig schrijven.

Ontwerp nu kerstkaarten met korting!

6. Kerstversiering = een meerjarenplan

Een goede tip: verzamel je kerstversiering gedurende verschillende jaren. Vul je collectie elk jaar met iets nieuws aan, maar zorg er wel voor dat alles bij elkaar blijft passen. Kerstversiering is tijdloos en kan je elk jaar opnieuw gebruiken. Check dus op voorhand wat je nodig hebt, of je kerstlampjes het nog doen…

Wat hang jij dit jaar in de kerstboom? Vul je collectie nu aan!

Probeer zoveel mogelijk spullen van voorbije jaren te hergebruiken en bespaar daarmee heel wat euro’s. Als je dan toch nog gerief nodig hebt, kan je dat het beste aankopen in januari, wanneer alles in uitverkoop staat. Of in de zomer, dan zijn de prijzen natuurlijk het laagst!

7. Online wijn kiezen = goedkoop genieten

Wijnvoordeel.be en andere webshops houden promoties op verschillende kwaliteitsvolle wijnen. Vaak kopen zij grote stocks aan en daarom kunnen ze hierop kortingen aanbieden. In plaats van dure wijn aan te kopen in een speciaalzaak, is het dus zeker een goed idee eens rond te kijken op het internet. Zo vind je dezelfde wijn misschien wel voor minder geld!

 

Heb jij nog andere tips en ideeën om te besparen op eindejaarsaankopen?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.