Sportartikelen met een mooi prijskaartje - Goedkoop.be

Sportartikelen aan een spotprijsje

Leila
Door Leila
0 reacties

Ben jij jouw workouts beu? Kan je wat inspiratie gebruiken? Of heb je nood aan een uitdaging? Het is niet nodig om een duur fitnessabonnement te starten of machines aan te kopen. Hieronder hebben we 5 sportmaterialen opgesomd waar je geen fortuin aan moet uitgeven. Deze goedkope sportartikelen helpen jou op weg om je doelen te bereiken.

Touwtje springen: wat een throwback

We horen je al denken: touwtje springen? Dat was mijn favoriete activiteit toen ik klein was. Dan is het tijd om deze hobby terug op te pakken. Het lijkt misschien simpel maar door touwtje te springen gebruik je bijna elke spier, van spieren in je voet, je bilspier tot je armspieren. Als je dit elke dag doet verbrand je heel wat calorieën, touwtje springen is namelijk erg intensief. Daarnaast heb je niet veel ruimte of tijd nodig.

Touwtje springen kan snel saai worden, gelukkig bestaan er heel wat varianten. Spring met je beide voeten samen, hef je knieën, springen op één plaats of leg een afstandje af. Het kan allemaal! Er zijn trouwens heel wat professionele atleten of boxers die touwtje springen om zo alle spieren aan te spreken. Tot slot kost het niet veel om een springtouw aan te schaffen. Bij Decathlon vind je er al één voor slechts € 5. Let op: er bestaan ook springtouwen met gewichtjes in de handvaten. Dat raden we niet aan voor beginners.

Gebruik een resistance band

Doe je wel vaker een workout, maar is het geen uitdaging meer? Dan hebben wij voor jou een goedkope oplossing: weerstandsbanden. Dit zijn banden die de beweging die je maakt tegenwerken. Een voorbeeld: doe de band rond je knieën en doe een squat, het is belangrijk dat je knieën niet naar binnen gaan. Je zal al snel verschil voelen! Je kan ze trouwens bij heel wat verschillende oefeningen gebruiken. Door gebruik te maken van deze resistance banden bouw je spiermassa op en word je krachtiger. Je vindt deze banden in bijna elke sportwinkel voor minder dan € 10. Vaak zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en weerstanden.

Yoga mat: comfort is key

Er gaat niks boven comfortabel sporten. Train je vaak je buik of rugspieren? Dan is een yogamat perfect voor jou. Er is natuurlijk niks mis met een handdoek, maar als je op de grond ligt kan dat nog hard aanvoelen.  Een matje is dikker en zachter waardoor je je oefeningen in alle comfort uitvoert. Probeer je rechtstaande oefeningen op het matje te doen om zo je balans te verbeteren. Als je vaak at home workouts doet is een yogamatje zeker een aanrader. Tot slot vind je matjes in heel wat verschillende prijsklassen. Je vindt er voor € 10 maar ook voor € 20 afhankelijk van jouw voorkeuren.

Voeg gewichten toe

Zoek je meer afwisseling? Dan kies je voor een aantal losse gewichten. Met een set losse gewichten kan je heel wat verschillende oefeningen doen. Daarnaast train je verschillende spiergroepen. Houd bijvoorbeeld een dumbbell vast als je squats doet of houd een gewichtje vast bij een sit up. De gewichten maken de oefeningen zwaarder, zo bouw je spiermassa op. De gewichten kunnen af en toe bewegen of onvoorspelbaar zijn waardoor je ook je kleinste spieren doet werken. De prijzen zijn vaak afhankelijk van het gewicht, hoe zwaarder, hoe duurder. Je vindt er altijd een aantal verschillende onder € 20.

Omhoog, omlaag en weer omhoog

Velen zien de trap als een ware marteling, maar je kan er heel wat goede oefeningen op doen. Als eerste wandel de trap een aantal keer op en af, dit is een goede opwarming of start van je workout. Vervolgens kan je het tempo telkens opdrijven tot je vlot omhoog en omlaag loopt. Daarnaast kan je ook eens je knieën wat hoger heffen of schuin de trap oplopen, dit triggert weer andere spieren. Sla af en toe één trede of zelfs twee over. Tot slot kan je een aantal treden opspringen, met twee benen of op één been. Heb je dit allemaal gedaan? Dan heb je er een goede workout opzitten. Het beste van al: het is volledig gratis. Je kan je trap thuis of een andere trap gebruiken zoals van een tribune.

Met deze materialen zal je vooruitgang boeken zonder veel geld uit te geven. Veel sportplezier!

Over de auteur

Leila

Als echte avonturier en levensgenieter vind ik het belangrijk om geld te besparen. Zo kan ik steeds nieuwe uitdagingen aangaan. Je kan wel zeggen dat ik altijd op zoek ben naar de beste deals. Natuurlijk deel ik deze graag met anderen zodat iedereen optimaal kan genieten van het leven.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.