Creatief cadeau: tips voor het perfecte geschenk! - Goedkoop.be

Alles behalve saai! Originele ideeën voor het ultieme cadeau

Door
Laatste update op 0 reacties

De feestmaand staat weer op ons te wachten. Een gezellige tijd met heerlijke dinertjes, knusse avondjes met familie en vrienden en natuurlijk ook met cadeautjes! Degene die je liefhebt, wil je in de decembermaand eens extra verrassen met een mooi geschenk. Maar waarmee tover je nu echt een lach op het gezicht?

Dat cadeautjes shoppen blijkt toch iedere keer weer een hele klus. Sokken, een flesje wijn, pantoffels, chocolade.... Het zijn presentjes die al snel gegeven worden. Gewoon omdat het ‘veilige’ dingetjes zijn en omdat we niet verder komen met onze ideeën.

Wel, wil je dit jaar echt uitpakken en wel eens meer dan een standaard cadeau geven, lees dan de tips die Goedkoop.be je voorschotelt. Origineel en zeker niet saai.

1. Denk out of the cadeaubox

Zoek je een presentje voor iemand die wel van een uitdaging houdt? Ga eens extreem en laat je volledig gaan voor de cadeautjes. Een paar voorbeelden:

- Regel een middagje indoor skydiven, rondcrossen in een Ferrari of een ballonvlucht. Niet echt standaard te noemen en voor een sportief, niet bang uitgevallen vriend of familielid een geweldige verrassing. Een spannende ervaring? Klik hier door naar de belevenissenbonnen bij ColliShop en geef een flinke portie avontuur cadeau.

- Schenk je alleenstaande vriend(in) een beetje gezelschap en wel in de vorm van een huisdier. Kijk wel even naar de situatie. Geef geen katje aan iemand met een poezenallergie of een grote hond aan iemand die op een appartementje woont. Een vis kan in de meeste gevallen wel en ook voor een vogeltje is niet veel plaats nodig.
Geef je een visje? Vergeet dan de kom niet en wat voer!

Gouden tip van Goedkoop.be

Zelf iets minder creatief, maar wil je wel een cadeautje schenken met een vleugje van jezelf? Bekijk de vele mogelijkheden bij YourSurprise eens. Van sieraden tot wijnflesetiketten met eigen foto erop.... Persoonlijk en leuk!

- Geef die bierliefhebber niet een doodsaai bierpakket, maar kies een eigen bierbrouwset uit of een rondleiding door een bierbrouwerij in de omgeving. Eens totaal wat anders...

2. Hou oren en ogen open

Meestal moet je nog op het laatste moment nadenken wat je dit jaar eens zult geven. Een aanrader is om het jaar rond ogen en oren open te houden. Je zult je verbazen hoe vaak vrienden en familie doorgaans dingen laten vallen over wat ze missen of graag willen:

- Je broer klaagt al tijden over dat keukenapparaat dat steeds uitvalt. Het is echter nog steeds niet vervangen. Schrijf het op en zorg dat je het tijdig in huis hebt. Een perfect geschenk dat ongetwijfeld in de smaak zal vallen.
Is de elektronica van vrienden of familie aan vervanging toe? Shop bijvoorbeeld bij Coolblue een splinternieuw apparaat.


- Een vriendin neemt je regelmatig mee naar dat ene koffiezaakje omdat ze daar zo’n lekkere koffie schenken. Vraag aan medewerkers om welke koffie het gaat en bestel zelf een voorraadje.

- Je nichtje durft meestal na een bezoekje aan de kapper een paar dagen de deur niet uit. Ze is bang dat ze met het nieuwe kapsel voor schut loopt. Geef haar het adresje van een kapper met uitstekende recensies en een eerste knipbeurt cadeau.

3. Geen budget, wees creatief

Zit je nooit zo op die feestmaand te wachten? Gewoonweg omdat je een fortuin kwijt bent aan alle cadeaus? En heb je hiervoor eigenlijk geen budget? Denk creatief. De beste cadeaus zijn dikwijls de goedkoopste:

- Hoe vaak heb je je lieve moeder niet horen zeggen dat ze te weinig tijd heeft. Ze wil zo veel, maar de tijd is beperkt. Hoe leuk is het dan om haar die tijd te geven. Niet letterlijk uiteraard, maar in ruil voor diensten. Geef haar een tegoedbon voor 5 keer een poetsbeurt of 7 keer de ramen lappen. Zij meer tijd en een schoon huis en jij een extreem goedkoop geschenk.

- Je lieve zus zou er graag wat vaker met haar man tussenuit willen. Maar nu zit ze met haar lieve kindjes. Het is niet altijd gemakkelijk om een betrouwbare oppas te vinden. Wel, ook hier geldt weer, spring zelf in als oppas. Nog leuk ook om op je nichtje of neefje te passen en zij kan lekker de deur uit.

- Je vader zit al een poosje tegen wat vervelende klusjes aan te hikken. Zoals de tuin winterklaar maken, die ene deur schilderen of alle lampen vervangen. Verander jezelf even in een Bob de Bouwer en pak deze klusjes aan.

- Je beste vriend zie je de laatste tijd maar weinig. Jij bent druk met werk en hij/zij ook. Jullie moeten de agenda’s naast elkaar leggen om nog eens af te spreken. Heel jammer natuurlijk, maar hoe leuk zou het dan ook zijn als je dagje of weekendje weg plant met z’n tweetjes en je vriend(in) hiermee verrast. Zo hou je er zelf ook nog iets leuks aan over.
Voor weinig geld, boek je al de leukste hotelletjes via Trivago. Knijp er samen low budget tussenuit.

4. Gebruik je talenten

Kun je de tijd nog herinneren dat je moeder of vader heel blij waren met een zelfgemaakte tekening? Het stelde niet veel voor, maar het idee dat het helemaal van jou kwam en dat je er tijd in gestopt had, maakte hen al blij. Dat is nu niet anders. Gebruik je talenten om iets geweldigs te creëren:

- Ben je een ware Picasso en maak je zelf wanddecoratie waar je heel trots op bent? Pak die schildersezel uit de kast en schilder er op los. Schilder iets waarvan je denkt dat het goed bij de ontvanger zou passen.

- De feestmaand is niet alleen gezellig, maar vaak ook frisser. Ben je graag in de vrije avonduurtjes met je breipennen bezig? Knutsel een warme sjaal, muts, wanten of trui in elkaar, uiteraard met de lievelingskleuren van de gelukkige.
Wol, breinaalden, lint, sluitingen, stofjes..... Voor al je brei-en naaigerief zit je bij Bol.com aan het juiste adres.

- Weet jij van de grootste ‘rommel’ nog iets geweldigs creatiefs te maken? Zie jij ieder oud meubelstuk als een nieuw project? Timmer en bouw er op los en maak van die rommel iets prachtigs.

- Een hobbyfotograaf in hart en nieren? Maak van die persoonlijke kiekjes iets prachtigs zoals een collage, een album of misschien wel een klok. Maak bij Albelli iets bijzonders van je toffe foto's.

Wat is het meest originele geschenk wat jij ooit gegeven hebt? Of nooit verder gekomen dan de sokken en pantoffels? Deel hieronder jouw ideeën over het perfecte cadeau!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.