VakantieVeilingen België: de beste tips om een veiling te winnen - Goedkoop.be

Eenmaal, andermaal, zo pak je een online veiling ’t beste aan!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 6 reacties Meer Dagje Uit

Een dagje pretpark, naar de sauna, lekker uiteten, op vakantie… Klinkt allemaal heerlijk toch? Leuke dingen zijn echter vaak een hap uit de portemonnee. Gelukkig zijn er toch flink wat manieren om op uitstapjes te besparen, bijvoorbeeld door te bieden op producten en diensten via VakantieVeilingen. Hoe je het best zo voordelig mogelijk een veiling wint, dat lees je hier!

Ken je het concept van veilingsites al? Je biedt een door jou gekozen bedrag op onder andere dagjes en avondjes uit, vakanties, wellness, producten en restaurants. Een van de bekendste veilingsites is VakantieVeilingen.be. Hier bied je mee vanaf €1.

Bij iedere veiling staat precies hoelang je er nog op kunt bieden en wat de biedgeschiedenis is. Staat de teller op nul en heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de veiling voor jou!

Heb je zelf een leuke veiling gezien? Dan is meebieden zeker de moeite waard. Je spaart er al vaak vele euro’s mee uit, mits je het goed aanpakt. Met de checklist hieronder word je al een heel eind op weg geholpen.

1.  Doe vooronderzoek

Als je een leuke veiling ziet dan wil je die wellicht zo snel mogelijk winnen. Toch is het slim om eerst wat vooronderzoek te doen. Lees altijd eerst even de details van de veiling: wat krijg je precies als je de veiling wint en wat is de oorspronkelijke waarde? Welke kosten komen er nog bij als je de veiling wint? Denk hierbij aan administratiekosten, verzendkosten bij producten en eventuele toeslagen bij reizen.

Houd nu de veiling enige tijd in de gaten. Bekijk bijvoorbeeld zo’n tien keer voor welk bedrag de veiling eruit gaat. Soms gebeurt het namelijk dat mensen meer bieden dan de oorspronkelijke waarde van de veiling. Dit is zonde van je geld.

 

Kijk ook zeker even in andere webshops of je daar toevallig het product of de dienst goedkoper vindt. Wie weet krijg je ergens anders korting of kun je gebruik maken van een kortingscode en ben je op die manier voordeliger uit.

2. Maak een account aan

Als je vooronderzoek hebt gedaan en hebt ontdekt dat je via een veiling het goedkoopst uit bent, is het tijd om te bieden. Heb je nog geen account? Maak die dan eerst aan. Jezelf aanmelden is binnen enkele minuten gebeurd.

Log in met je account voordat je biedt, anders is de kans groot dat je de veiling misloopt. Het is namelijk niet mogelijk om een bod te plaatsen zonder dat je bent ingelogd. Nu je dit alles hebt gedaan ben je er klaar voor. Tijd om de veiling te winnen!

Gouden tip van Goedkoop.be

Op zoek naar een goedkoop dagje uit, zoals een bezoekje aan een pretpark of dierentuin? Bij VakantieVeilingen profiteer je het jaar rond van uiterst voordelige veilingen. Al vanaf €1 bied je mee op tickets voor onder meer je favoriete pretpark, een middag bowlen of een andere spannende activiteit. Gebruik onze tips en bied als de beste voor deze topdeals!

3. Bied op het juiste moment

Ook tijdens de veiling is geduld hebben een belangrijk punt. Je wilt namelijk niet al ruim voor afloop van de veiling bieden. Waarschijnlijk zie je veel anderen dit wel doen, maar het advies is echt om dit niet te doen. Je schiet er helemaal niets mee op en zorgt er alleen maar voor dat je zelf de prijs opdrijft.

Bieden op het juiste moment is dus cruciaal, maar wat is dat juiste moment? Bied je te vroeg, dan word je overboden. Bied je te laat, dan is de veiling voorbij en gaat iemand anders ermee vandoor.

Vooraf bedrag bepalen of improviseren

Heb je vooraf bepaald wat het maximale bedrag is dat je wilt betalen? Houd dan een minuut voor afloop van de veiling de biedingen goed in de gaten. Bepaal het bedrag dat je ervoor over hebt en vul dat bedrag zo’n vijftien seconden van tevoren alvast in. Slechts zo’n drie seconden voor afloop van de veiling bevestig je je bieding. Je hebt nu als een van de laatsten geboden en zo is de kans dus het grootst dat je de veiling wint.

Als je niet van tevoren je maximale bedrag vastgelegd hebt, zorg je dat je zo’n drie seconden voor afloop van de veiling enkele euro’s boven het laatst geboden bedrag gaat zitten. Bieden maar! Het is natuurlijk niet gegarandeerd dat je de veiling wint, maar ach, is dat niet het hele spelletje van de veiling?

Niet gewonnen? Niet getreurd! Bij VakantieVeilingen België begint de veiling meestal na afloop weer van vooraf aan. Je krijgt dus gewoon een nieuwe kans.

4. Veiling gewonnen, en nu?

Een veiling winnen kan echt voelen als een overwinning. Je mag er dan ook zeker blij mee zijn, want wellicht heeft het jouw portemonnee een hoop centen bespaard. Als je hebt gewonnen ben je verplicht te betalen. Hierna kun je je waardebon downloaden of een reservering doen. Producten ontvang je meestal binnen zo’n vijf werkdagen thuis. Genieten maar!

Heb je zelf wel eens geboden of iets gewonnen via VakantieVeilingen? Ik ben benieuwd naar je tips om een veiling te winnen en zou het leuk vinden als je die achterlaat in een reactie.

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.