De meest alternatieve carnavalstrends van 2019 - Goedkoop.be

De meest alternatieve carnavalstrends van 2019 

Laurens
Door Laurens
0 reacties

De zoveelste Nederlandse schlager die uit de geluidsinstallatie van het marktplein schalt. Kilo’s confetti die zich een weg banen door je reeds getormenteerde neusgaten. Eindeloze discussies met je partner over het al dan niet aantrekken van dat bestofte smurfenpak uit 1995.

We begrijpen het. De klassieke Vlaamse carnavalbeleving is niet voor iedereen weggelegd. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, want Goedkoop.be zocht enkele goedkope alternatieven voor jou uit. Zodat ook jij kan genieten van deze traditionele feestperiode!

Rio de Janeiro

Opzwepende samba, een bonte verzameling van intense kleuren en overheerlijke caipirinha’s tegen de achtergrond van een broeierige atmosfeer. Waarom in eigen land blijven als het Mekka van de carnaval lonkt? Rio rolt de rode loper voor jou uit en de vluchtprijzen naar de Cidade Maravilhosa stonden nog nooit zo laag. Zo biedt Connections retourvluchten aan voor amper € 430! Want zeg eerlijk: niets is beter dan het origineel, toch?

Wil je het niet te ver van huis zoeken? Ook in Europa kan je op veel plaatsen carnaval onder de zon vieren. Zo zijn Barcelona, Venetië en Nice traditionele topbestemmingen onder zuiderse carnavalsvierders. Bovendien geniet je in deze periode van kortingen tot 50 % op je hotelreservaties!

Pretparken

Waarom apathisch staan gapen naar een stadsparade als je zelf deel kan uitmaken van het spektakel? Veel pretparken in binnen- en buitenland spelen volgend weekend handig in op het thema carnaval. Zo  organiseert Disneyland Parijs naar jaarlijkse gewoonte een heuse parade met je favoriete Disney-personages in de hoofdrol. Wil jij de bloemetjes buiten zetten met Mickey Mouse? Bestel je dagtickets op voorhand en geniet van leuke kortingen.

Maar ook in eigen land ontsnappen de meeste pretparken niet aan de vloek van carnaval. Heb jij een zoon of dochter die fan is van Ketnet? Zak komend weekend dan zeker af naar Plopsa Indoor in Hasselt en ga op de foto met de Smurfen! Zo hoef jij dat bestofte pak niet aan te doen. Daarnaast trakteren Kaatje, Kamiel, Victor én Bumba jullie op een spetterende show.

Carnaval Houseparty

Botsende schouders, tierende kinderen en een hels kabaal. Je zou voor minder mensenschuw worden. Waarom organiseer je dit jaar niet je eigen carnavalsfeest in huis? Het concept is simpel: je koopt wat drank en versnaperingen, decoreert je woonkamer met vlaggen en confetti en speelt humoristische spelletjes.

Bekijk deze week zeker de folder van je lokale supermarkt om de beste deals te vinden voor drank en versnaperingen. Beperkt budget voor decoratie? Gouden tip: houd de outlet-pagina van Bol.com in het oog voor kortingen op verkleedkostuums, gezelschapspellen en feestdecoratie.

Weekendje voor de buis

Het kan natuurlijk altijd kleinschaliger. Heb je wel de carnavalskriebels maar wil je je echt niet onder de mensen begeven, blijf dan gewoon thuis voor de buis. Kruip dicht tegen je partner, hond of kat aan en zet een film op waarin carnaval centraal staat. Van het recente “The Greatest Showman” tot klassiekers als “Carnival Story” en Charlie Chaplin’s  “The Circus”, er is voor ieder wat wils. Je hebt hiervoor enkel een abonnement op Netflix, Play More van Telenet of Proximus TV nodig.

Word filmster in Aalst

Ben je volgend weekend op Aalst carnaval te vinden maar heb je geen zin om werkloos toe te kijken langs de zijlijn? Dit jaar worden de opnames voor de vierde langspeelfilm van  FC De Kampioenen geschoten op Aalst carnaval. Jan Verheyen en zijn filmploeg gaan daarom op zoek naar mensen die willen figureren op de achtergrond. Is dit iets voor jou? Zak dit weekend dan af naar Aalst en start je zoektocht naar de camera! Dit kan weleens het begin zijn van een schitterende carrière.

Over de auteur

Laurens

Als kotstudent in Leuven ging ik altijd op zoek naar de scherpste deals. Van superpromo's in de lokale fakbar tot kortingen in restaurants, niets ontglipte aan mijn alziend oog! Daarom deel ik mijn expertise graag met jou, want ondanks mijn lengte sta ik garant voor korting! 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.