Waarop moet je letten bij het kopen van een Android gsm - Goedkoop.be

Aandachtspunten bij aankoop Android GSM

Kimberly
Door Kimberly
Laatste update op 0 reacties

Sta je op het punt om een nieuwe smartphone te kopen en ga je liever niet mee met de dure Apple hype? Dan heb je een heel uitgebreide keuze aan Android gsm’s om uit te kiezen. Als je eenmaal een model hebt kunnen kiezen, zijn er nog enkele bijkomende factoren waar je rekening mee dient te houden indien je een nieuw toestel wenst te kopen. We lijsten voor jou graag de mogelijke factoren op die je kunnen helpen bij het kiezen van een goede maar goedkope smartphone.

Welke gsm koop je?

Er zijn zoveel verschillende merken en varianten op de markt. Zo zijn de merken Samsung, HTC, Huawei, Sony, LG, Nokia, BlackBerry en Motorola momenteel de marktleiders als het op smartphones aankomt. Wat de belangrijkste vraag is die je jezelf moet stellen is waarvoor je het toestel het meest zal gebruiken. Maak je veel foto’s? Speel je veel spelletjes? Gebruik je je gsm ook voor het werk? Wat is je budget? Op basis van deze vragen kan je beslissen of je een ultramodern toestel wenst met kwalitatieve camera of je eerder kiest voor een toestel met veel intern geheugen en andere snufjes.

Nieuw of refurbished?

Wil je besparen op de aankoop van je smartphone? Dan kan een refurbished toestel aangeraden zijn. Een refurbished toestel is als het ware een tweedehands gsm die compleet werd gereviseerd en werkt als een nieuwe. Alle niet werkende of beschadigde delen van de smartphone werden vervangen of hersteld. De werking van de gsm voelt dus net zoals een nieuwe, alleen is er een vrij groot verschil in prijs. Meestal schommelt het tussen de 10% tot 40% goedkoper. Bij de meeste aanbieders van refurbished toestellen heb je een garantie, waardoor je enige vorm van zekerheid hebt indien er toch iets mis zou gaan. Merk wel op dat niet ieder model beschikbaar is op de markt van de refurbished toestellen, splinternieuwe modellen zijn moeilijk te vinden. Merk op dat er nadelen kunnen zijn bij het aankopen van een refurbished toestel. Zo is het mogelijk dat de batterij niet meer op volle capaciteit werkt of dat het toestel werd hersteld met onofficiële onderdelen.

Android toestel met abonnement of zonder?

Gedurende de laatste jaren biedt bijna iedere provider de mogelijkheid om een GSM te verkrijgen bij een abonnement. Een smartphone bovenop je abonnement zorgt ervoor dat je niet in één keer een hele som geld dient neer te tellen voor een nieuw toestel. Je betaald als het ware de ‘gekregen’ gsm af bovenop je abonnement. Vergeet niet dat hierdoor de prijs van je abonnement vaak duurder is en voor een vaste termijn van 1 of 2 jaar. Haal je deze termijn niet? Dan dien je de gsm terug te geven of het resterende bedrag in één keer af te betalen. Er zijn veel verschillende toestellen te verkrijgen bij verschillende abonnement. Weet je toevallig al wat voor smartphone je wil? Vergelijk dan hier waar je dit toestel het goedkoopste kan afbetalen onder de vorm van een gsm abonnement. Betaal je liever niet af? Dan kan je ook gewoon een nieuw toestel kopen in de winkel of webshop en kiezen voor een afzonderlijk abonnement.

Waar koop je ze?

Er zijn heel veel elektronica winkels die gsm’s verkopen. Echter weet je niet altijd op voorhand of ze het gewenste toestel beschikbaar hebben. Dankzij de komst van het internet kan je gsm’s veilig online bestellen. Je hebt toegang tot vele aanbieders, waardoor je sowieso ergens je favoriete model vindt en een koopje kan doen. Ook het Android smartphone koop overzicht en de online smartphone vergelijkers staan je bij in de zoektocht naar een goedkope gsm. Door goed te vergelijken kan je tussen verschillende webwinkels tot wel €100 uitsparen. 

 

Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.