Beste parkeertips voor Brussels Airport - Goedkoop.be

Beste parkeertips voor Brussels Airport

Laurens
Door Laurens
Laatste update op 0 reacties

Het is hoogzomer en dat betekent dat Brussels Airport dagelijks weer duizenden bezoekers verwelkomt. Om aan de noden van al die reizigers te blijven voldoen werd de parking in Zaventem onlangs opgetrokken. Hierdoor steeg de capaciteit van parking P3 met maar liefst 2.088 plaatsen.

Toch blijft het nog steeds een hele opgave om een betaalbare parkeerplaats op wandelafstand van de terminal te vinden. Daarom hebben wij een lijst samengesteld die jou helpt om een geschikte parking op maat te vinden.

Gratis parkeerplaatsen

In Brussels Airport zijn er twee mogelijkheden om kosteloos je wagen te stallen. Ten eerste is er de gratis drop-off zone die je kan gebruiken om een vriend of familielid af te zetten. Hierbij wordt het principe van een kiss&ride zone gerespecteerd. In tegenstelling tot Brussels South Charleroi is deze dienst volledig gratis.

Frequente vliegers hebben dan weer baat bij een Brussels Airport P+ Card. Dit is een elektronische parkeerkaart die je kan linken aan een kredietkaart. Hierdoor hoef je nooit meer een parkeerticket te printen. De aanvraag van deze kaart is volledig gratis en bovendien geniet je bijkomend van tal van voordelen. Zo mag je onder meer 30 minuten gratis parkeren in P1, P2 en P3.

Meest geschikte parkings

De P1 Front parking is met voorsprong de handigste parkeerplaats voor reizigers die hun wagen enkele uren of dagen kwijt willen. De belangrijkste reden is de nabijheid van de 3 terminals. Deze liggen alledrie op slechts 3 minuten wandelen van hun respectievelijke inkomhal.

Bovendien zijn alle vrije parkeerplaatsen voorzien van elektronische signalisatie, zodat je geen uren moet rondrijden om een vrij plekje te vinden. De prijslijst ziet er als volgt uit:

€ 2 / 30 min
€ 4 / uur
€ 23 / 1 dag (vanaf het zesde uur)
€ 137 / 1 week
€ 200 / 3 weken 

Veiligste parkeerplaatsen

Wie aan veiligheid denkt, die zegt algauw P Lock. Deze volledig overdekte parking ligt op een boogscheut van de terminal. Bovendien wordt je wagen verzekerd tegen beschadiging of diefstal. Deze parkeeroptie wordt vooral aangeraden bij korte citytrips of verblijven van minder dan één week.

De prijzen voor deze parking zijn als volgt:

€ 25 / 1 dag
€ 125 / 1 week
€ 167 / 2 weken
€ 188 / 3 weken

Goedkope parkeerplaatsen

Dan kom je al snel uit bij P Discount 1 en P Discount 2. Deze 2 parkings hebben het ongelooflijke voordeel goedkoop te zijn, maar liggen wel buiten het luchthavengebied en dus niet op wandelafstand. Er zijn echter wel vaste shuttle bussen die je in een mum van tijd tot voor de deur brengen.

De prijzen voor beide parkeerplaatsen zijn als volgt:

€ 15 / 1 dag
€ 54 / 1 week
€ 79 / 2 weken
€ 79 / 3 weken

Langdurige parkeerplaatsen

Voor toeristen die voor een lange periode op reis vertrekken is er nog altijd de P3 Holiday Parking, die zopas nog een metamorfose ondergaan heeft. Je vindt er momenteel maar liefst 4.000 parkeerplaatsen terug. Deze parking wordt aangeraden aan iedere reiziger die langer dan 6 dagen op vakantie trekt.

€ 2 / 30 min
€ 4 / 60 min
€ 20 / 1 dag
€ 108 / 1 week
€ 143 / 2 weken
€ 157 / 3 weken

Daarnaast heb je ook nog de optie om te parkeren in parking P4. Dit parkeergebouw vind je net buiten het luchthavengebied. Maar ook hier kan je gebruikmaken van de frequente shuttle bussen om tijdig aan de terminal te geraken. Deze parkeeroplossing raden wij aan voor reizen van 3 dagen of meer.

Hierbij zijn de volgende prijzen van toepassing:

€ 18 / 1 dag
€ 78 / 1 week
€ 99 / 2 weken
€ 110 / 3 weken

Daarnaast kan je ook nog beroep doen op de onafhankelijke parkings buiten het luchthavengebied. Fly Parking, Sky Parking en Times Parking zijn de bekendste onafhankelijke uitbaters. Het grote voordeel is dat deze zelfstandige parkings vaak goedkoper zijn. Het grote nadeel is dat ze nog verder van de luchthaven gelegen zijn.

Klaar om op reis te vertrekken? Ontdek hier nog meer tips om te parkeren op parking Zaventem

Deze review werd geschreven door Laurens Grossard in opdracht van Goedkoop.be.

Over de auteur

Laurens

Als kotstudent in Leuven ging ik altijd op zoek naar de scherpste deals. Van superpromo's in de lokale fakbar tot kortingen in restaurants, niets ontglipte aan mijn alziend oog! Daarom deel ik mijn expertise graag met jou, want ondanks mijn lengte sta ik garant voor korting! 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.