Shortski boeken: de voor- en nadelen voor jou op een rijtje! - Goedkoop.be

Shortski: de efficiënte & budgetvriendelijke skivakantie

Door
Laatste update op 0 reacties

Skiën: de een staat het liefst de hele dag op de piste, de ander krijgt al rillingen bij de gedachte eraan. De wintersportvakantie blijft echter populair. Er is één soort skivakantie die zelfs zeer snel aan populariteit wint: de shortski. Wat is dit voor vakantie en waarop let je bij het boeken?

Shortski is, zoals de naam al zegt, een korte skivakantie. Doorgaans vertrek je hierbij op donderdag of vrijdag om vervolgens op maandag of dinsdag weer naar huis te gaan. Een shortski duurt over het algemeen drie of vier dagen en wordt vaak georganiseerd in groepen om kosten te besparen.

Is shortski ook voor jou interessant? Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Om je toch een beeld te geven, hebben we daarom de voord- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen shortski

Gouden tip van Goedkoop.be

Goedkoop wintersportmateriaal huren voor je shortski? Bekijk dan eens de webshop van Snowrental voor het huren van ski's, snowboards en kleding aan voordelige prijzen. De spullen haal je simpelweg op bij een winkel op jouw vakantiebestemming!

Het grootste voordeel van een shortski boeken, is dat je een paar dagen, meestal een verlengd weekend, kan gaan skiën of snowboarden en slechts één of twee verlofdagen hoeft te nemen. Shortski is daarom te vergelijken met een citytrip, met als grote verschil natuurlijk de skipret in plaats van het ontdekken van een grote stad. Bij een shortski reis je vaak ‘s nachts, waardoor je dus slaapt in de bus of auto om zo lang mogelijk op de piste te kunnen staan. Bovendien scheelt dit in de kosten van je hotelkamer.

Een shortski is uiteraard goedkoper dan een ‘normale’ wintersportvakantie, het duurt immers minder lang. Hierdoor kan je ook met een beperkt budget op skivakantie of ga je meerdere keren per jaar in plaats van eenmalig. Zo bezoek je bijvoorbeeld verschillende skigebieden en kan je drukke vakantieperiodes omzeilen.

Risico’s van een shortski

Een shortski is een ideale skivakantie voor koppels, vriendengroepen, collega’s of voor wie een klein budget heeft. Toch heeft de shortski niet alleen maar voordelen, het brengt namelijk ook enkele risico’s met zich mee.

Is het toevallig net in het door jou geboekte weekend slecht weer, waardoor je niet of minder kan skiën? Dan ben je al snel relatief veel van je pistetijd kwijt, wat natuurlijk zonde is. Er is natuurlijk nog genoeg te doen in de populaire wintersportgebieden, maar voor de échte pistefreak is de vakantie zo waarschijnlijk minder geslaagd. Een beetje geluk met het weer moet je dus wel hebben, je hebt immers niet de tijd om te wachten op beter weer.

Wat voor het weer geldt, geldt in mindere mate ook voor het verkeer. Is het erg druk op de weg en sta je meerdere uren in de file? Dan sta je van de toch al korte tijd minder lang op de piste. Hetzelfde geldt voor autopech.

Heb je kinderen? Dan is een shortski wellicht ook minder geschikt. Tenzij je in een officieel verlengd weekend gaat, zijn je kinderen immers leerplichtig en kan je niet reizen op een schooldag.

Waar gaat de reis naartoe?

Tijdens een shortski wil je natuurlijk zoveel mogelijk op de piste staan en zo weinig mogelijk onderweg zijn. De ideale locatie voor een shortski is daarom een sneeuwzeker gebied zo dicht mogelijk bij huis.

Met name de noordkant van de Alpen is zeer geschikt. Populaire bestemmingen voor een shortski zijn daarom Les Trois Vallées en met name La Bresse, beide in Frankrijk. Ook Zwitserland en in mindere mate het westen van Oostenrijk en Noord-Italië zijn goed te doen. Probeer Scandinavië en de Pyreneeën in ieder geval te vermijden.

Bang voor slecht weer? Boek dan vooral een hotel, waar naast skiën ook voldoende andere activiteiten te doen zijn. Niemand wil twee van de drie dagen op een saaie hotelkamer zitten.

Enthousiast geworden en wil je graag een shortski boeken? Sunweb heeft verschillende shortski aanbiedingen. Die vakanties zijn allemaal inclusief een skipas. Je reist met een luxe bus en hoeft slechts één dag vrij te nemen. Je logeert vlakbij de piste en staat op deze manier zo lang mogelijk op de piste. Uiteraard is reizen met eigen vervoer ook mogelijk. Ga je liever toch wat langer skiën of snowboarden? Bekijk dan eens het midweekski aanbod, wij houden alle aanbiedingen van Sunweb voor je bij. 

Ook Neckermann heeft een ruime waaier bestemmingen voor shortski’s. Wat dacht je van de Vogezen, Wieden en Sauerland? Je ontvangt hier bovendien nog eens een korting die kan oplopen tot wel 50%. Het aanbod van Neckermann vind je door hier te klikken.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.