In de zon: tijd om beschermd te zonnen! - Goedkoop.be

Daar is de zomer, tijd om beschermd te zonnen!

Door
Laatste update op 0 reacties Meer Buitenleven

Daar is ie dan, de langverwachte zomer. Zodra de zon haar beste kant laat zien en volop straalt, trekken we naar buiten. Voor een fietstochtje, terrasje of om wat te tuinieren... zalig is dat. Misschien tikte je wel een goedkope last minute op de kop voor een tropisch zonnetje? We houden allemaal van de zon, dat staat vast. Zeker met een druilerig voorjaar als dit, trekken we naar buiten zodra de zon komt piepen. Daarin schuilt het gevaar, we zijn zo enthousiast dat we bescherming vergeten.


We willen die zomerse pret liefst niet bederven, maar geven je toch graag tips & tricks om verstandig te zonnen. Want naast de lekkere warmte en energierijke vitamine D bevatten de stralen nogal gevaarlijke stoffen voor onze huid en gezondheid. Wat heeft dit te maken met besparen en goedkoop shoppen, vraag je je misschien af. Wel, we geven je de nodige tips om de juiste zonnecrème te kiezen. De duurste in het rek is daarom niet onmiddellijk de beste, ook goedkope producten voldoen aan de vereisten. Laat je niets wijsmaken, met deze zonhandleiding maak je de perfecte keuze.

De bestanddelen van een goede zonnecrème

Je hoeft niet meteen naar de apotheek of parfumerie te hollen om de duurste zonnecrème. Als je op volgende bestanddelen let, zal je zien dat ook een goedkope zonnecrème kan volstaan.

De crème moet je zowel beschermen tegen uv A- als uv B-straling. Bescherming tegen die laatste wordt aangegeven door de SPF-factor die vermeld staat. Afhankelijk van je huidtype bepaal je deze factor. Hoe hoger de factor, hoe meer bescherming. Een zeer lichte huid neemt dus best de hoogst mogelijke factor, terwijl SPF15 volstaat voor een donkere huid. Let wel, voor een normale huid zal SPF 50+ geen extra bescherming bieden. Jonge kinderen hebben een extra kwetsbare huid, smeer hen voldoende in met een zeer hoge factor.

Ook de uv A-bescherming mag niet ontbreken, je herkent dit bestanddeel door het ronde logo met daarin ‘UVA’.

De juiste zonnecrème kiezen

Zonnige tip van Goedkoop.be

Vanuit je luie zetel kun je rustig uitzoeken wat de perfecte zonnecrème voor jouw huid is. Online krijg je per product de nodige info in een webwinkel als Drogisterij.net.

Per product krijg je er naast een afbeelding ook een tekstje met alle nodige info.

Net voor of in de zomer zet Drogisterij.net verschillende zonneproducten in de kijker met korting. Zo ben je extra voordelig beschermd!

Wil je optimaal genieten van de zon zonder te verbranden of een zonneslag op te doen, neem dan je tijd om de meest geschikte zonnecrème uit te kiezen.

Je herhaalt het smeren best regelmatig. Zweet je veel of nam je net een duik, smeer dan opnieuw. Wie de duurste flacon uit het rek haalde, zal minder geneigd zijn rijkelijk te smeren. Een goedkopere variant met de juiste bestanddelen is een beter alternatief. Zolang je maar regelmatig en voldoende smeert!

Kleine plekjes zoals je oren of neus mag je niet vergeten in te smeren. Ze zijn het meest kwetsbaar, maar worden ook het meest vergeten. Voor je lippen zijn er specifieke lippenbalsems op de markt met een UV-filter.

Meer bescherming dan zonnecrème alleen

Met bovenstaande tips kies je misschien wel de juiste zonnecrème, maar dit betekent niet dat je volledig beschermd bent.

Zonnebril op!

Niet alleen je huid verdient de nodige aandacht, ook je ogen bescherm je best tegen de zon. Koop je een nieuwe zonnebril, denk dan even aan deze tips.

Je kiest best een zonnebril met volledige UV-bescherming, aangeduid met UV400 of 100% UV-bescherming. Neem maar een model met voldoende grote glazen, zo kan er langs geen enkele kant zon binnenvallen. De gevoelige huid rond je ogen is meteen optimaal beschermd.

Vergeet ook de kinderen niet. Hun oogjes verdienen een passend zonnebrilletje.

We zijn snel geneigd om ons volledig bloot te stellen aan de zon zodra die schijnt. Toch is het beter het iets langzamer aan te pakken. Je huid moet wennen aan de felle zon, geef haar dan ook de nodige tijd.

De hele namiddag liggen te bakken klinkt als de perfecte ontspanning. Toch blijf je best uit de zon wanneer ze op haar hoogste punt staat. Even zonnebaden kan wel, meerdere uren na elkaar valt af te raden. Hoe lang je in de zon blijft, hangt af van het land waar je je bevindt. In België kan het doorgaans wel wat langer dan in landen met een zuiders klimaat.

Bron: Test-Aankoop en www.gezondheid.be

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.