Solden 2020: tips voor geslaagde online soldentocht - Goedkoop.be

7 tips voor een geslaagde online soldentocht

Door
Laatste update op 0 reacties Meer Solden

Dat juli en januari de maanden bij uitstek zijn om zomer- en winterkoopjes te doen, hoeven we je niet meer te vertellen. Dit jaar is echter een uitzondering! Augustus is de maand om je slag te slaan. 

Ondertussen weet je wel dat je best makkelijke kledij aantrekt, geen te zware handtas met je meesleept of net voor de solden even op prospectie moet. Al die goede raad ten spijt blijft het een helse drukte in de winkelstraten, worden de rijen aan pashokjes en kassa’s steeds langer, om nog maar te zwijgen van duw- en trekwerk om dat ene leuke kleedje te bemachtigen.

Er is echter een andere, supereenvoudige manier om toch de ultieme koopjes te doen, in alle rust en zonder waslijst aan voorbereidingen. Kijk gewoon online! Omdat lijstjes altijd populair zijn, geven we je er eentje met 7 voordelen en tips om online te soldenshoppen.

1. Een vlotte zoektocht

Winkel na winkel afschuimen om toch die ene perfecte trui of dat stijlvolle cocktailjurkje te vinden, het is een optie. De kans dat je humeurig met pijnlijke voeten en vooral lege handen naar huis keert, is groot.

Bij het webwinkelen krijg je in één oogopslag toegang tot virtuele winkelstraten vol trendy shops, en dat in nauwelijks enkele muisklikken. Handige zoekfilters – maat, soort item, merk, kleur... - brengen je in geen tijd bij de perfecte selectie.

Winkels voor iedereen

Grote fan van een bepaald merk, dan stem je meteen af op merkenshops als Converse, ... Andere webshops verzamelen dan weer een heleboel verschillende merken in hun online rekken, denken we maar aan Asos voor hippe mode of Sarenza voor schoenen. Het is maar wat je makkelijk shoppen vindt! 

Elke winkel heeft een zoekfilter, je komt er overal vliegensvlug bij je favorieten terecht.

2. Halt aan foute aankopen

De drukte in de winkels ben je al snel beu. Met als logisch gevolg: je gaat over tot impulsaankopen omdat je het passen liever achterwege laat, om sneller in de kassarij te staan en omdat het toch flink afgeprijsde spullen zijn. Resultaat: serieuze miskopen.

Hoe voordelig ook, kledij die in je kast blijft liggen, is zonde. Bestel je online, dan wordt je woon- of slaapkamer een gigantisch pashok. Uren kun je jezelf spiegelen. Haal er even een vriendin, je lief, zus of moeder bij om hun mening te vragen als je twijfelt.

Zeggen die allemaal even eerlijk dat het je ding niet is, dan stuur je die handel lekker terug. Handig!

3. Ticketje retour

Het brengt ons naadloos bij de volgende tip: in de meeste ‘offline’ winkels heb je tijdens de solden geen ruilrecht. Niet zo online, retourneren is meer dan eens helemaal gratis en lukt tot wel 14 tot 30 dagen na aankoop, of soms zelfs langer!

Bij bijna iedere bestelling vind je een retourticket. Past iets niet of beantwoordt het niet helemaal aan je wensen? Je stopt het terug in de doos, vult het retourformulier in en brengt de hele handel naar de post. Nog geen twee weken later krijg je het bedrag terugbetaald. Zelfs tijdens de solden!

4. Extra voordeel door kortingscodes

Gouden tip van Goedkoop.be


Om meteen een overzicht te krijgen van de solden in je favoriete webshops, stem je af op Goedkoop.be.

We zetten alle extra kortingscodes, nieuwe afprijzingen en topdeals op een rijtje in onze afdeling ‘Korting’.

Alles om het solden shoppen zo comfortabel mogelijk voor je te maken!

Het is een fenomeen dat al even aan de gang is. Vanaf de eerste soldendag schieten de kortingen de hoogte in. Meteen 50% of zelfs 70% zijn geen uitzonderingen. Om dan toch het verschil te maken met andere winkels, worden tijdelijk kortingscodes gelanceerd met extra voordelen, bovenop de afprijzingen.

En jawel, je raadt het al, dat systeem wordt hoofdzakelijk in webshops toegepast.

5. Een en al comfort

Soldenshoppen doe je maar beter in een comfortabele outfit. Een topje, rokje met legging en trui met rits bijvoorbeeld. Alles om de pashokjes te vermijden en snel tussen de rekken iets te passen.

Nog een probleem dat je nooit voorhebt tijdens het online winkelen. Kruip je in pyjama voor de computer, perfect. Kom je thuis van het werk in stijf broekpak en wil je nog even shoppen, helemaal goed. Een speciaal uitgedokterde outfit heb je niet nodig!

6. 24/7 koopjes jagen

De ervaring leert het ons, tijdens het weekend naar de stad trekken voor de koopjes is geen pretje. Speciaal verlof nemen is ook een optie, maar zelfs dan blijken meerdere mensen hetzelfde ‘strakke’ plan te hebben.

Ook dit euvel omzeil je online moeiteloos. Na een dagje hard werken kruip je in de zetel met je laptop of tablet, glaasje wijn erbij en shoppen maar. Een korte pauze op het werk? Gooi die shopremmen maar los! Of ’s nachts, wanneer je maar wilt.

7. Wachten loont

Solden shoppen, het blijft een evenwichtsoefening. Op dag 1 is de keuze nog het ruimst, maar de korting nog niet op zijn maximum. Je zou al minstens twee keer de drukte moeten trotseren, om een eerste slag te slaan en nadien nog eens de allerhoogste kortingen mee te pikken.

Online bewaar je het overzicht. Je houdt moeiteloos in het oog hoe de kortingen evolueren.

Zet voor of aan het begin van de solden je toppers in het verlanglijstje of voeg ze toe aan je favorieten. De meeste webshops, Sarenza bijvoorbeeld, bieden deze handige functie aan. Tijdens de solden klik je het lijstje even open en krijg je meteen te zien hoeveel voordeel je doet.

Het blijft uiteraard gokken, want wat als je favoriet net uitverkocht is? Het loont hoe dan ook de moeite en vergt weinig inspanningen online.

Deze 7 tips maken van jou de online soldenexpert, succes met de zoektocht!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.