Outspot travel getest: citytrip naar Madrid! - Goedkoop.be

Getest: Met Outspot naar Madrid!

Door
Laatste update op 1 reactie Meer Citytrips

We kennen ze allemaal wel, reisaanbieders als Groupon en Outspot. De reispakketten die aangeboden worden, zien er stuk voor stuk zeer aantrekkelijk uit. Maar zijn ze dat ook wel?! Hanna van Goedkoop.be ging op onderzoek uit...

Ze liet zich verleiden tot een citytrip Madrid met Outspot. Daar hoort een verslagje bij, van boeking tot verblijf!

De tijd tikt!

Dagelijks voegen we op Goedkoop.be heel wat acties van uiteenlopende webshops toe. Zo zag ik eind november 2014 een citytrip Madrid met 36% korting in de aanbieding bij Outspot. De beschrijving deed me onmiddellijk watertanden.

  • Vluchten Zaventem-Madrid inbegrepen met heenvlucht ’s ochtends en terugvlucht ’s avonds? Fijn om zo het maximale uit ons verblijf te halen.
  • Drie overnachtingen met luxueus ontbijtbuffet? Check, dat moeten we geen twee keer gezegd worden. Het hotel ligt midden in het centrum, oftewel alles is op loopafstand! Zo kan je lopend naar het Casino Grand Madrid Colón waar je o.a. roulette kunt spelen.
  • Transfer luchthaven-hotel (en retour)? Vinden we al helemaal luxe, want meestal belanden we op het openbaar vervoer vanuit de luchthaven naar het hotel.
  • 48u-ticket voor de ‘hop on hop off bus’? Doet ons gniffelen, we zijn nogal van het principe ‘een stad ontdekken doen we te voet’. Maar hé, waarom ook niet, mooi meegenomen extraatje.

Dat alles voor €249 in plaats van €389 per persoon. Ik begon net niet te kwijlen.

Oh wacht, nog even bekijken hoe ver het hotel van het centrum ligt. Dat lijkt behoorlijk mee te vallen!

Nu goed, bij Outspot werkt het zo dat je maar beperkte bedenktijd krijgt. Elke aanbieding loopt een dag of zes. Willen we de periode die ons het beste past, dan kunnen we maar beter vliegensvlug toehappen. Zo gezegd, zo gedaan.

Aftellen tot eind maart, naar een hopelijk heerlijk citytripje Madrid!

Geboekt... en nu?

Gouden tip van Goedkoop.be

Benieuwd naar wat Outspot zo nog voor je in petto heeft? Goedkoop.be zet de interessantste aanbiedingen graag voor je op een rij, van reizen over elektro tot... Ontdek het snel!

Amper een dag na onze boeking kregen we een mailtje van de Outspot Helpdesk. Er was een foutje geslopen in de advertentie. De meest optimale vluchturen vertrokken vanuit Charleroi. Met verontschuldigingen en de keuze tussen Charleroi of Brussel. Doe ons dan maar Charleroi, voor extra tijd in Madrid! De aanbieding stond nog online op dat moment, maar ook daar was de info ondertussen netjes aangepast.

De bevestiging van onze vlucht volgde al snel, net als een ticket voor de Hop on Hop off-bus. Dat maakt het aftellen alleen maar leuker, we hoeven zelf helemaal niets te regelen. Of wacht, over die transfer naar en van het hotel blijft het verrassend stil. Twee weken voor vertrek dan toch even de Helpdesk gemaild om te vragen hoe het zat. Niet veel later volgde een reservatiebevestiging met de nodige uitleg. Vraag ik me alleen af, wat als ik niet gemaild had?

Even perfect als de beschrijving?

Tijd om door te spoelen naar de citytrip zelf. Over de vlucht geen extra commentaar, Ryanair blijft Ryanair. In de Madrileense luchthaven meldden we ons aan bij de balie voor de transfer. Na even wachten, verliep ook dat probleemloos. Hop, vlotjes voor het Santos Praga Hotel**** afgezet. De plaatselijke Manuel stond erop zich over onze koffers te ontfermen, we lieten het gewillig gebeuren. Er werd ons een zeer keurige kamer met badkamer toegewezen, alweer niets op aan te merken.

Zoals Outspot in de beschrijving aangaf, ligt de metro daadwerkelijk op wandelafstand. Nog geen tien minuten later metroën we richting centrum. Jammer genoeg heeft Outspot geen invloed op het weer, we worden verwelkomd door wat regen. Dat laten we verder niet aan ons hart komen, we geven ons met graagte over aan overheerlijke tapas, een oneindig Prado, de prachtige boulevards en vele gezellige straatjes van de Spaanse hoofdstad.

Het beloofde luxueuze ontbijt was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Een buffet van Engelse worstjes over Franse croissants tot Spaanse churros en vanalles daar tussenin, dit hotel heeft duidelijk begrepen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. De ontbijtzaal heeft wel iets refterachtigs, een gezellig klein onderonsje kun je er bezwaarlijk houden. Om maar een puntje van kritiek te geven, het maakt ons eigenlijk weinig uit.

Tijd voor een eindrapport

Ik moet eerlijk zijn, als ik dergelijke aanbiedingen onder ogen krijg, vind ik die altijd verdacht mooi omschreven. Toch moet ik toegeven dat onze eerste Outspot-ervaring een zeer positieve was. Nauwelijks iets aan te merken op de organisatie – op dat mailtje over de transfer na. De aangeboden producten – vlucht, transfer, kamer met ontbijt – waren stuk voor stuk perfect geregeld en in orde.

We deinzen er doorgaans niet voor terug om onze citytrips en reizen helemaal zelf in elkaar te boksen. Nu moet ik wel toegeven dat zo’n zorgeloos citytripje best wel een aanrader is. Voortaan hou ik de reisaanbiedingen extra goed in het oog.
P.S.: We stapten uiteindelijk toch niet op de Hop on Hop off bus. Niets tegen het concept, maar we dompelen ons liever al wandelend onder in de sfeer van een stad!

En jij, boekte jij al eens een reisje via Outspot of een andere aanbieder? Hoe waren jouw ervaringen?

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.