Dit zijn de leukste tweedehandswinkels van Vlaanderen - Goedkoop.be

De leukste tweedehands winkels in Vlaanderen

Alicia Vanhoegaerden
Door Alicia Vanhoegaerden
0 reacties

Niet alleen is tweedehands kleding kopen hipper dan ooit, het is ook goed voor het milieu en voor je bankrekening. Veel mensen hadden vroeger vooroordelen over vintage kopen: de vieze geur, je weet niet wie het heeft aangehad, vreemde vlekken erop, etc...Maar de dag van vandaag is het taboe errond zo goed als verdwenen. Tweedehandswinkels zijn veel laagdrempeliger geworden en voor iedereen toegankelijk. Daarom hebben wij voor jou de leukste vintage en tweedehands winkels uitgezocht in Vlaanderen.

 

Think Twice

Think Twice heeft 10 vestigingen in de meest toeristische steden van Vlaanderen, waaronder Antwerpen en Gent. De hoofdwaarde van deze keten is duurzaamheid en betaalbaarheid. Ze willen de mensen bewust maken van hun sociale verantwoordelijkheid en ze doneren elk jaar een bedrag aan een bepaalde organisatie. In deze winkel komen regelmatig nieuwe stuks binnen, dus goed in de gaten houden is de boodschap. Je moet goed zoeken voordat je een pareltje tegenkomt, omdat ze geen selectie op voorhand maken, maar des te beter je je voelt na een aanwinst. Ze organiseren ook op het einde van de maand een grote uitverkoop, de T2 Days, waarop ze de eerste dag beginnen met -30% te geven op hun kledingstukken en ze eindigen de laatste dag met alles aan 1 euro. Super voordelig dus!
Ajuinlei 15a, 9000 Gent


Episode

Episode is een Nederlandse keten die in Antwerpen een vestiging heeft, maar ook in een aantal andere Europese landen. Hier vind je de originele IT-items uit de jaren ‘60-’90 die de dag van vandaag hun 2e walk of fame krijgen. Een groot voordeel aan deze winkel is dat alle kleding is gewassen en alles gesorteerd is op kleur en soort kledingstuk. Ook worden deze kledingstukken geretoucheerd als er iets aan scheelt. Hun doel is om de klant de mogelijkheid te geven een verantwoorde keuze te kunnen maken.
Kammenstraat 14, 2000 Antwerpen

Melting Pot Kilo

In deze tweedehandswinkel betaal je voor je kleding €15 per kilo. Hier scoor je dus voor een laag budget een nieuwe garderobe. Deze winkel is heel groot, ook hier is het een zoektocht naar de leukste stuks.
Rue des Poissonniers 2, 1000 Brussel

Jutka & Riska

Dit Nederlands fashion label is te vinden in Amsterdam, Haarlem en Antwerpen. Deze winkel is de droom van iedereen die een unieke stijl wilt creëren. Je vindt hier unieke en vintage items voor een prijsje. Ze selecteren de leukste stukken en geven hier vaak hun eigen draai aan. Ook voor accessoires, schoenen en decoratie moet je hier zijn. Geen zin om naar de winkel te gaan? Breng dan zeker een bezoekje aan hun webshop.
Nationalestraat , 2000 Antwerpen

Kilomeet

Naar deze winkel gaan is een hele beleving. Alle spullen die ze in een kringloopwinkel niet verkocht krijgen, gaan naar de Kilomeet. Er zijn 5 vestigingen van in Vlaanderen, waaronder Antwerpen en Mortsel. Dit is een winkel waar je per kilo voor kleding of per meter voor meubels betaald. Lekker goedkoop dus, maar let wel op dat deze spullen met een reden in deze winkel zijn beland en meestal van niet zo’n goede kwaliteit zijn.
Vredebaan 77, 2640 Mortsel

LABELLOV

LABELLOV werd in 2012 opgericht in Antwerpen en is snel uitgegroeid tot een toonaangevende en vertrouwde naam in de wereldwijde resell industrie. Met een ruime showroom in Antwerpen, verschillende pop-up locaties over heel België en wereldwijde online verzending, maakt LABELLOV het makkelijk om te genieten van de brede selectie van authentieke vintage tassen, collector's items en unieke, one-of-a-kind must-haves.  Het hele LABELLOV team streeft naar een transparante, authentieke en betrouwbare verkoop ervaring, zowel voor de klanten die luxe goederen kopen als voor degenen die hun preloved items verkopen.
Verlatstraat 15, 2000 Antwerpen

 
Over de auteur

Alicia Vanhoegaerden

Een modeliefhebber zijn als student is niet altijd even easy omdat je op je budget moet letten. Doorheen de jaren heb ik geleerd snel de laatste trends op te pikken voor een voordelige prijs. Ik kan niet wachten om deze tips en tricks met jullie te delen!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.