Een volle dressing hoeft geen fortuin te kosten

Hanna
Door Hanna
Laatste update op 0 reacties

Droomt niet elke vrouw van een gigantische dressing – of het zo mooie woord ‘inloopkast’- à la Carrie Bradshaw? Ook al herkennen we veel van onszelf in Sex and the City, het is en blijft een serie en twee films. De meesten onder ons houden het bij een bescheiding kleerkast of iets wat een poging tot dressing lijkt.

Je hoeft dan nog geen verschillende outfit te hebben voor elke dag van het jaar, toch wil je best wat keuze in je garderobe. Goedkoop.be overloopt hoe je dat plan goedkoop aanvat. Op naar meer kledij, voor minder geld!

 

Swishing!

Het fenomeen swishing kwam een tijdje geleden uit het Verenigd Koninkrijk overgewaaid. Het concept is zo simpel als wat. Je komt met een aantal vrouwen samen, elk brengt een deel kledingstukken mee die anders toch in de kast blijven liggen of niet meer gedragen worden. Het ruilen kan beginnen!

Voor het swishen bestaan er verschillende invullingen. Soms zijn het tot in de puntjes georganiseerde evenementen waar je naast ruilen ook raad krijgt van stylistes en je laat opmaken. Alle kledij wordt verzameld en gelabeld volgens waarde. Voor de waarde van jouw ingediende stukken mag je zelf nieuwe items uitkiezen.

Het kan natuurlijk ook gewoon gezellig onder vriendinnen en kennissen. Eerst wordt er volop gepast, gevoeld en geprobeerd, waarna iedereen zijn keuze maakt. Ben je de enigde die een bepaald kledingstuk wil, dan heb je geluk. Overleg met de andere kandidaten brengt snel uitsluitsel. Raak je het niet echt eens, dan volgt er een pasronde, waarbij de rest van de groep na anoniem overleg beslist wie er het best staat met dat ene item.

Wat geen nieuwe thuis vindt, wordt naar de kringloopwinkel gedragen of aan een goed doel geschonken. Het concept benadrukt duurzaamheid en zorgt dat jij de vrijgemaakte plaats in je kast meteen opvult met nieuwe spulletjes die je wel zult dragen – in tegenstelling tot wat je meenam naar de kledingruil.

Een tweede leven

Tweedehands en kringloop zijn al lang geen stoffige begrippen meer. Of je er nu naartoe gaat uit ecologische overwegingen of omwille van je beperkte budget, gegarandeerd scoor je leuke spulletjes in een tweedehands- of kringloopwinkel.

Vuile of compleet versleten items halen de rekken nooit, kwaliteit primeert. Het aanbod is tijdloos, maar even goed volgens de laatste trends. Wie weet vind je er wel het ultieme restje van een kledingruil waar je zelf niet was.

Door zelf kledij binnen te brengen, maak je weer anderen gelukkig. Geweldig toch, voor enkele eurootjes breid je je garderobe uit én denk je aan het milieu. Dubbele win!

Combineren is de boodschap

Het aanbod kledingwinkels is gigantisch, en zelfs dat is nog een understatement. De variatie in prijs is al even uitgebreid, keuze te over dus. Om een eigen stijl te ontwikkelen, komt het eropaan slim te shoppen.

Topjes in allerhande kleuren zijn onmisbaar in je kast. In de winter zijn ze het perfecte onderhemd, in de zomer passen ze onder frisse blouses of op elk vrolijk rokje. Zo kunnen we nog wel enkele basisstuks opsommen, een zwarte broek bijvoorbeeld. Nagenoeg elk merk heeft zo’n items in elke collectie zitten, maar de prijzen durven wel eens flink schommelen. Koop je ze van een goedkoper merk, dan blijft er meer budget over voor specialere stukken van duurdere ontwerpers. Aan topjes van pakweg €5 beleef je enorm veel gemak, zijn ze versleten, dan ruil je ze in voor andere exemplaren in de laatste modetinten.

 

Gouden tip van Goedkoop.be

Vergeet duffe magazijnen waar stapels kledij op gretige kopers liggen te wachten, outlets zien er al lang niet meer uit als fabrieken. Neem nu Maasmechelen Village, je ontdekt er meer dan honderd boetieks. Het lijkt alsof je door een gezellige, ‘normale’ winkelstraat wandelt, maar het zijn stuk voor stuk outletshops. Ook eet- en drinkgelegenheden ontbreken er niet. Het perfecte dagje uit, zeker voor je portemonnee!

‘Speciallekes’ zijn leuk om mee uit te pakken, maar de kans dat je ze heel regelmatig draagt, is kleiner dan bij echte blijvers. Maak een mooie mix van basisstukken, bijzondere items en makkelijk combineerbare kledij en je weet altijd wat aan te trekken.

Een zwart jurkje mag niet in je kast ontbreken. Gecombineerd met laarzen en een kleurrijke sjaal is het de perfecte werkoutfit. Opvallende oorbellen, pumps en een clutch maken er dan weer de geknipte feestoutfit van. Met één tijdloos stuk combineer je oneindig, volgens de trends en je eigen smaak van dat moment. Een degelijke jeans ontbreekt best ook niet in je kast, combinaties zat!

Je favoriete merk met korting

Hiermee willen we je zeker niet overtuigen om nooit nog duurdere merken te kopen, of die alleen tweedehands in huis te halen. Voel je je goed bij een bepaald merk of ben je verslingerd aan de collectie van een bepaalde ontwerper, dan blijven er nog tips over om die voordelig op de kop te tikken.

Zowel op het internet als in de winkelstraat duiken outlets op. Je vindt er einde reeksen of spulletjes uit voorbije collecties die nagelnieuw zijn, maar met duizelingwekkende kortingen aangeboden worden. Het leuke aan outlets is dat je niet hoeft te wachten op de solden, het hele jaar door shop je er met korting.

Online shopping clubs mogen niet ontbreken in dit rijtje. Net als bij outlets scoor je er de grootste merken aan de kleinste prijsjes. Vroeger doken ze hier en daar op in het straatbeeld, meestal voor een korte periode. Nu vind je ze ook online, denken we maar aan Vente-ExclusiveShowroomprivé en Zalando-Lounge. Je schrijft je in en ontvangt elke dag de nieuwe verkopen. Snuisteren in hoge bergen kleding hoeft niet, je ziet alles netjes in een tijdelijk online overzicht. Snel zijn blijft de boodschap, de beste stukken vinden pijlsnel een gelukkige eigenaar.

Meer weten over shoppen bij online shopping clubs, lees dan eens het artikel 'Online shopping clubs: sluit je aan en shop je rijk'.

Over de auteur

Hanna

Als jonge mama besef ik goed dat een baby best wat kost. Ik weet als geen ander de goedkoopste luiers te spotten en speur voortdurend naar voordelige, maar toch leuke kleding, bij Hema bijvoorbeeld. Vrije tijd blijft natuurlijk ook belangrijk, uitblazen doe ik bij een hapje en een drankje, of op citytrip, geboekt via Outspot. Van babyvragen  tot reistips, ik geef je het gepaste advies.