Hoe Krijg je een Gezonde Stralende Huid - Goedkoop.be

Hoe Krijg je een gezonde stralende huid?

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Dat er veel meer nodig is voor een stralende huid dan alleen make-up daar zijn de meeste beauty topmerken inmiddels uit. Zo is voldoende water, zonbescherming en de juiste voeding een must. Niet alleen droogt je huid uit van de zon, ook verhoog je de risico’s op huidaandoeningen en neemt de elasticiteit van de huid af. Hierdoor ontstaan er steeds meer plooien en rimpels waardoor de huid er ouder uitziet. Weinig slaap en een ongezond eetpatroon kunnen ervoor zorgen dat de huid steeds meer last krijgt van onzuiverheden.

In plaats van de onzuiverheden te bedekken met make-up, is een betere oplossing om de huid te verzorgen en voor een gezondere huid te gaan. Zo is een huidverzorgingsroutine niet alleen goed voor de huid, maar kan het een ontspannende werking hebben op je brein. Door een routine op te bouwen, bouw je ook stabiliteit op. De meeste beauty topmerken hebben inmiddels ook passende huidverzorging voor meerdere huidtypes.

Het Belang van een schone huid

Om te beginnen is het belangrijk om de huid te reinigen. Gedurende de dag stellen we onze huid regelmatig bloot aan vuil van buitenaf en raken onze poriën verstopt met bacteriën. Alle bacteriën verwijderen is niet altijd mogelijk, wel kan je zoveel mogelijk weg wassen. Het vinden van de juiste reinigingsroutine kan vrij lang duren, maar is uiteindelijk een verademing voor je huid. Eerst verwijder je alle make-up met een make-up remover, zodat dat uit de weg is. Daarna kunnen alle overtollige restproducten weggewassen worden met een reinigingsgel, mousse of crème. Dit is de dagelijkse basis voor een schone huid. Om de huid stralend te houden is het ook belangrijk om de huid extra te reinigen en alle dode huidcellen te verwijderen. Dit kan door een milde scrub te gebruiken. Belangrijk is dat de huid hierna niet strak aanvoelt, aangezien dit kan betekenen dat je te veel weg hebt gescrubd. Voor een extra ontspannen avond kan een hydraterende gezichtsmasker een uitkomst zijn. Ook deze worden door beauty topmerken aangeboden. Ook maskers die minder met verzorging te maken hebben maar glitters en glans aanbrengen op de huid zijn bij veel merken te vinden. Voor dagen waarop je geen masker, scrub of peeling gebruikt is een toner voldoende om de laatste resten aan bacteriën te verwijderen.

Nadat je de huid gereinigd hebt, is het belangrijk om ook weer te hydrateren. Door te reinigen haal je vrij veel oliën van je huid af waaronder soms ook goede oliën. Goed hydrateren helpt dan ook bij het vormen van een beschermlaag voor je huid. Daarnaast zorgt hydratatie ook voor een betere elasticiteit en minder last van onzuiverheden.

De Finishing Touch

Een goede huidverzorging zorgt er ook voor dat je minder make-up nodig hebt, maar ook dat je make-up mooier blijft zitten. Een gezonde huid straalt en ziet er gezond uit. Om onderdelen van het gezicht te accentueren, kunnen de ogen opgemaakt worden met een beetje mascara voor volle gekrulde wimpers. Zo vallen de ogen extra op en is er niet meer veel nodig om te stralen in het dagelijks leven. Maak het af door een mooie kleur toe te voegen op de lippen en je hebt een stralende look met slechts twee soorten make-up.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.