4 tips om te besparen op de printkosten thuis - Goedkoop.be

4 tips om te besparen op printkosten 

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Printen is soms onvermijdelijk. Hoewel we gelukkig steeds minder dingen op papier printen en veel digitaal gedaan wordt, blijven er situaties denkbaar waarbij de printer gebruikt moet worden. Zeker in de huidige coronatijd. Denk alleen maar aan het geven van thuisonderwijs aan kinderen. Ouders hebben in de afgelopen twee jaar meer geprint dan ooit tevoren. Dat vraagt niet alleen om de aanschaf van een kwalitatieve canon printer, maar brengt ook nog eens heel veel andere printkosten met zich mee.
Gelukkig zijn er genoeg manieren waarmee je thuis kan besparen op de printkosten. Het leven is namelijk al duur genoeg. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Hier volgen 4 slimme bespaartips.

1. Print minder in kleur

Wanneer je thuis gaat printen en zonder nadenken op afdrukken klikt, dan zal dit negen van de tien keer standaard in kleur worden afgedrukt. Zonde, want dat is lang niet altijd nodig. Vraag jezelf daarom bij iedere afdruk goed af of het noodzakelijk is dat deze in kleur wordt afgedrukt of dat zwart-wit voldoende is. Het loont veel meer om in zwart- en grijstinten te printen. Hiermee bespaar je enorm op je inktpatronen canon. Bovendien doet het geen afbreuk aan de kwaliteit van de print. Zeker niet voor thuisgebruik. Wanneer je een bepaalde afdruk echt in kleur wilt, dan pas je de instellingen gewoon weer eenvoudig aan.

2. Kies voor een duurzame printer

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende printers verkrijgbaar. En net als bij alle apparaten zit er ook enorm veel verschil in duurzaamheid. Het ene apparaat zal nou eenmaal veel duurzamer met energie omgaan dan het andere. Zo kun je dus ook eenvoudiger geld besparen. Let er ook op dat je niet alleen een duurzame printer koopt, maar ook dat je deze na het gebruik volledig uitschakelt. Laat een printer nooit op stand-by staan, want ook dan blijft hij energie verbruiken. Dat is natuurlijk enorm zonde.

3. Zet de printer in de milieuvriendelijke modus

Veel printers beschikken over een milieuvriendelijke modus. Hierbij wordt de afdruk veel lichter op het papier geprint. Dat is voor thuisgebruik natuurlijk ook helemaal niet erg. Zolang je het papier niet hoeft te verspreiden of hoeft toe te passen voor zakelijk gebruik, volstaat die milieuvriendelijke modus zeker. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu.

4. Print alleen de tekst

Wil je een bepaalde webpagina printen? Bijvoorbeeld omdat deze belangrijke informatie bevat die je later nodig hebt? Bedenk dan goed dat iedere webpagina vaak over meerdere afbeeldingen beschikt. Afbeeldingen die verder niets toevoegen aan de tekst. Het is dan ook zonde om deze mee te printen. Dat kost alleen maar extra inkt. Gelukkig kan je bij het printen altijd aangeven of de afbeeldingen mee worden genomen in de afdruk. Kies er daarom altijd voor om alleen de tekst te printen. Op die manier bespaar je op inktkosten en ziet de afdruk er ook nog eens veel overzichtelijker uit.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.