Familievakanties aan de opaalkust - Goedkoop.be

Familievakanties aan de opaalkust 

Richard
Door Richard
0 reacties

We zijn er vast allemaal wel eens op vakantie geweest, we hebben het dan over Frankrijk. Het land van de croissants en de kastelen, maar ook van de mode en de stad van de liefde. Ongetwijfeld ben je er geweest voor een citytrip naar Parijs, een wintersportvakantie in de Alpen of een zonvakantie in het zuiden. Maar, ben je ook wel eens naar de opaalkust geweest? Je bent er vanuit België zo en het is er goed vertoeven. Wat er onder andere te beleven is, lees je hieronder.

De kust dichtbij huis

Als je er even tussenuit wil met familie of vrienden is de opaalkust in Frankrijk de ideale bestemming. Binnen 4 uur kunnen jullie al heerlijk op het strand genieten. Een fijne vakantiebestemming hoeft dus echt niet ver weg te zijn. Ook in het noorden van Frankrijk is het goed vertoeven. Je kunt hier prima terecht voor een lekkere strandvakantie. De opaalkust barst van de badplaatsen en leuke vissersdorpen, de ingrediënten voor een leuke zonvakantie. Neem daarom je familie eens mee op vakantie aan de Opaalkust, zo ben je toch op vakantie, maar toch dichtbij. Of je nou lekker in een hotel gaat zitten of zelf kookt in een appartement, de opaalkust biedt het beide.

De activiteiten en bezienswaardigheden

Tot zover weten we dat we lang niet meer ver hoeven te rijden voor een ideale strandvakantie. Maar, los van alle mooie stranden, vissersdorpen en badplaatsen, wat is er nog meer te beleven aan de opaalkust?

In het Noorden van Frankrijk barsten de badplaatsen ook van de bezienswaardigheden en activiteiten, dat zie je wel in het mooie Boulogne-sur-Mer of bezoek het prachtige Wimereux of Le Touquet-Paris-Plage.

Boulogne-sur-Mer

Dit plaatsje is een historische stad, die je in twee delen kunt verdelen. Boulogne-sur-Mer heeft een historische bovenstad en een moderne benedenstad. Bij anderen staat de stad ook wel bekend om de grootste vissershaven van Frankrijk. Als je naar deze stad gaat, moet je zeker een bezoekje brengen aan de Nausicaa. Dit is het grootste zeeaquarium van Europa. Je kunt hier wel 36.000 dieren bezoeken en er alles over leren. Dit uitje is een echte familie activiteit, want het is leuk voor jong en voor oud.

Wimereux

Ten Noorden van Boulogne-sur-Mer, vind je de prachtige badplaats Wimereux. Deze charmante badplaats heeft alles wat je nodig hebt tijdens jouw vakantie. Je kunt er pittoreske gekleurde villa’s bewonderen, mooie stranden ontdekken en door de gezellige straatjes wandelen. In de gekleurde villa’s kun je vaak overnachten, omdat deze tegenwoordig ingericht zijn als hotels of airbnb’s.

Le Touquet-Paris-Plage

Deze plek is de belangrijkste badplaats van Frankrijk, die je zeker moet bezoeken als je in de buurt bent. Naast een toeristische plek is het de favoriete plek voor de Parijzenaren. Het is voor hen de ideale strandbestemming. Deze badplaats is voornamelijk ingericht om lekker uit te rusten op het strand, maar daarnaast is er nog veel meer te beleven. Maak er bijvoorbeeld een wandeling door het natuurpark of bewonder de architectuur uit de 19e eeuw. Net zoals in Wimereux vind je ook hier gekleurde charmante villa’s. Ook de gebouwen hier zijn indrukwekkend gebouwd en hebben iets weg van Art Deco-stijl.

Naast de prachtige indrukwekkende architectuur is er nog meer cultuur te vinden in deze badplaats. Breng daarvoor eens een bezoekje aan het museum van Le Touquet. Bij musée du Touquet zie je een andere kant van de geschiedenis van schilderkunst en fotografie. Het museum stamt uit 1932, waardoor er veel oude kunst is te bewonderen, maar je vind er net zo goed hedendaagse kunstvormen. Ook foto’s van Rodin kun je hier bijvoorbeeld vinden. Het museum ligt net buiten de stad, maar is uniek genoeg om een bezoekje aan te brengen. Het is een interessant museum voor jong en oud, zo leren kinderen bijvoorbeeld de geschiedenis van fotografie, waar ze niet mee bekend zijn, vanwege de hedendaagse mobiele telefoons.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.