Gezonde huid voor ogen? Ontdek het stappenplan! - Goedkoop.be

Stralende huid in zicht! Stap voor stap naar een gezond gezicht

Door
Laatste update op 0 reacties

Pukkeltjes, rimpels, een vette huid... niemand zit er echt op te wachten. Een stralend, gezond gezicht is wat we uiteraard willen. Ben je niet gezegend met een van nature gave huid en/of beginnen er al wat ouderdomskwaaltjes op te treden? Wat kun je er aan doen? Crème, serums, maskertjes,scrubben...Wat is de beste verzorging? Goedkoop.be laat je zien hoe je zelf, met een minimum aan inspanning, voor een gezond en stralend gezicht zorgt!

Welk huidtype heb jij?

Het belangrijkste bij de verzorging van jouw gezicht, is eerst te bepalen welk huidtype jij hebt. Voor ieder huidtype geldt weer een andere behandeling met specifieke verzorgingsproducten. 
De vier belangrijkste huidtypes zijn:

Droge huid

Een droge huid heeft een dunne en papierachtige textuur. Bij het aanraken voelt de huid droog aan.
Schilfertjes en rode plekjes zijn typische kenmerken. De poriën zijn heel fijn en puistjes komen maar sporadisch voor. Dit huidtype heeft wel sneller rimpels en fijne lijntjes.

Normale huid

Een normale huid voelt niet droog of vet aan. De poriën zijn nauwelijks zichtbaar. De huid glimt niet en rode plekjes of schilfertjes zijn er ook niet. Puistjes zijn er zo af en toe.

Vette huid

Een vette huid herken je aan een glimmend uiterlijk.  De textuur is zeer dik en ruw, met zichtbare en grote poriën. Puistjes en mee-eters komen vaak voor. Rimpels daarentegen treden minder snel op bij een vette huid.

Gecombineerde huid

De gecombineerde huid heeft een droog en een vet gedeelte. In de meeste gevallen is de zogenoemde T-zone (voorhoofd, neus en kin) vet en de wangen droog. Op de T-zone komen dan ook mee-eters en puistjes voor en wil de huid daar tegen het eind van de dag nog wel eens glimmen.

Ben je er niet zeker van welk huidtype je hebt, dan kun je je altijd laten adviseren door bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste.

Het dagelijkse verzorgingsritueel

Wanneer je weet welk huidtype je hebt, kun je daar ook de verzorgingsproducten op aanpassen. Voor ieder huidtype geldt: dagelijkse verzorging van je gezicht is belangrijk. Doe dit zowel ’s ochtends als ’s avonds.

Stap 1. Reinigingsmelk/reinigingsgel

Begin met een reinigingsmelk of -gel. Hiermee verwijder je het grootste vuil, zoals bijvoorbeeld make-up van je gezicht. Voor je ogen (voor het verwijderen van mascara en eyeliner) heb je specifieke reinigingsproducten.

Een reinigingsmelk is een fijn product voor iemand met een wat drogere of gevoeligere huid.
Je doet reinigingsmelk op een watje en met ronddraaiende beweging ga je over je gezicht. Vervolgens spoel je de melk met water af (dit staat niet altijd zo bij de gebruiksaanwijzing).

L'Occitane en Provence biedt je een ruim assortiment reinigingsproducten.

Niet wrijven, maar dep met een schone handdoek je gezicht af.! Een handdoek die al even op het rekje in de badkamer hangt, zit boordevol bacteriën!

Een reinigingsgel is prima voor de wat vettere huid, maar ook voor de gecombineerde en normale huid. De gel doe je op je (gewassen) handen en masseer je met je vingers in op je vochtige gezicht. Vervolgens spoel je af met koud/lauw water.

Gouden tip van Goedkoop.be

Bij L'Occitane en Provence geniet je nu tijdelijk van een hele leuke aanbieding. Tot en met 8 maart 2018 krijg je daar namelijk 2 nieuwe Aqua Retier gezichtverzorgingen helemaal gratis. Bekijk de actie en ontvang je gratis samples!

 

Stap 2. Tonic

Om er zeker van te zijn dat de laatste restjes vuil (ook de reinigingsmelk of -gel) van je gezicht verdwijnen, gebruik je een tonic of toner. Ook hier bepaalt jouw huidtype weer welke tonic of toner je het beste gebruikt. Een tonic met bijvoorbeeld heel veel alcohol is niet geschikt voor de droge huid. Kijk dan liever naar een tonic waarin geen of nauwelijks alcohol zit.

Doordat de tonic je huid optimaal reinigt, neemt de huid ook beter werkzame stoffen in je dag- of nachtcrème op.

Wil je niet teveel geld uitgeven aan tonic? Hema heeft een voordelig assortiment verzorgingsproducten

 

Stap 3. Dag- of nachtcrème

Om de vochtbalans van je huid weer te herstellen, sluit je je verzorgingsritueel af met een dag-of nachtcrème.

Het gebruik van anti-agingcrème is per persoon verschillend. Heb je een droge huid, dan zul je minder snel rimpels krijgen en is een vochtinbrengende crème tot op zekere leeftijd voldoende. De meeste cosmeticamerken raden aan te beginnen met zo’n crème tussen de 30 en 35 jaar.

Een fijne dagcrème, nachtcrème, anti-agingcrème...bij Viata bestel je het gemakkelijk online.

Een extraatje

Wil jij je gezicht nog een extra gezondheidsboost geven? Je kan ervoor naar de schoonheidsspecialiste. Ook kun je thuis aan de slag:

- Eens per week een ontspannend, voedend maskertje doet wonderen
- Scrubben, het verwijderen van alle dode huidcellen, doet je huid goed. Pas de frequentie wel aan op je huidtype.
  Bij  een droge huid maximaal 2x per maand, bij een vette huid kan het wekelijks.
- Een echt grondige, diepgaande reiniging bereik je met een gezichtsreinigingsborstel. Met zo’n borstel wordt de opname   van huidverzorgingsproducten ook bevorderd.

Een ruime keuze aan gezichtreinigingsborstels vind je bij Bol.com

Wat te doen bij welke zone?

Tot zover het reinigen. Er zijn echter nog andere zaken die invloed hebben op je huid. Puistjes, plekjes, donkere kringen en andere onzuiverheden op je gezicht, het kan met o.a. voeding en hormonen te maken hebben. Zie hieronder wat de mogelijke oorzaak is:

Zone 1,2 en 3

 • Te veel fastfood, chocolade, frisdrank
 • Stress
 • Te veel alcohol
 • Te veel melk of andere zuivel

Wat te doen: Drink meer water en eet gezond. Vervang melk door bijvoorbeeld karnemelk.

Zone 4, 10, 8 en 6

 • Vochttekort. Drink voldoende water!
 • Slaaptekort

Wat te doen: Geef jezelf voldoende rust en vergeet ook zeker niet voldoende water te drinken.

Gouden tip van Goedkoop.be

Met een minimum aan inspanning zorg je zelf voor een gezond en stralend gezicht. Ook hoeven de verzorgingsproducten die je gebruikt niet duur te zijn. Sommige kun je zelf maken! Een puistje bijvoorbeeld wordt minder rood met wat tandpasta of aspirine met water.

Zelf een maskertje of zalfje maken? Je leest er meer over in ons artikel over DIY verzorgingsproducten.

Zone 5 en 9

 • Een vieze telefoon (bacteriën)
 • Te veel roken
 • Onvoldoende beweging
 • Onvoldoende gevarieerd eten
 • Onvoldoende vocht

Wat te doen: Wederom water drinken, je telefoon regelmatig schoonmaken, meer gaan sporten en zorgen dat je oplet met wat je eet. Probeer goed af te wisselen en eet zeker de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit.

Zone 7

 • Slechte voeding

Wat te doen: probeer vezelrijk te eten, ga gezonder eten.

Zone 11, 12 en 13

 • Hormonen
 • Stress
 • Vieze handen onder je kin
 • Vieze scheermesjes

Wat te doen: Probeer meer te sporten als ontspanning. Hou je handen onder je kin weg. De heren letten het best op met vieze scheermesjes.

Zweer jij bij een bepaald verzorgingsritueel van je gezicht? Hoe hou jij je gezicht zo stralend en gezond mogelijk? Deel je tips met ons en laat je reactie hieronder achter.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.