Kinderkleding kopen aan voordelige prijzen, hoe en waar? - Goedkoop.be

Goedkope baby- en kindermode: Hoe pak je het aan?

Door
Laatste update op 0 reacties

Het kostenplaatje van een kind grootbrengen wordt wel eens vergeleken met een huis kopen. Toegegeven, het is geen goedkope zaak. Kleren, eten, verzorging, school en vrije tijd... er kruipen wel wat centjes in. Maar hé, dat nemen we er toch moeiteloos bij. Alleen het beste is goed genoeg voor die kleine bubbels.

Dat je bankrekening daar niet altijd mee akkoord gaat, daar kunnen we inkomen. Waarom zou je beide niet combineren: op zoek gaan naar de leukste spulletjes, zonder daarbij al te veel uit te geven. Goedkoop.be zet een aantal tips op een rijtje. Stuk voor stuk makkelijk toe te passen, je spaart er een hoop geld mee uit, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Hier gaan we...

1. Solden: twee maanden per jaar!

Gouden tip van Goedkoop.be

Voor heel wat basismode hoef je niet te wachten op de solden. Het hele jaar door vind je bijvoorbeeld rompertjes voor een prikje bij Hema. Voor goedkope pyjama’s ben je ook bij Kiabi aan het juiste adres.

Zeggen dat de solden een interessante periode zijn om kledij te kopen, lijkt wel een open deur intrappen. Toch vermelden we de soldenperiode graag, en voegen we er een opmerking aan toe.

Ben je aan het aftellen tot je kleintje geboren wordt en kun je in de solden al een voorraadje spulletjes aanleggen? Bedenk dan even hoe oud je kindje volgende zomer of winter zal zijn en welke maat je dus best koopt. In een enthousiaste bui zou je al snel de schattigste pakjes meegrissen, zonder te kijken naar de maat. Een dik berenpakje waar je lieve schat tegen de winter al uit gegroeid is, het zou te jammer zijn!

Ben je niet zo’n kei in al dat telwerk, dan hebben we de ultieme tip voor je. Een heleboel webwinkels hebben standaard een outletafdeling. Je scoort er spulletjes uit vroegere collecties aan sterk verminderde prijs. Kiabi is er een goed voorbeeld van, je shopt er kleurrijke kindermode van maatje 46 tot en met 176. De webshop groeit met de kids mee!

2. Nog een lijstje

Maak je wel eens een lijstje voor je gaat shoppen? Net zoals je voor jezelf kort noteert wat er nog ontbreekt in je kleerkast, doe je dit ook bij de komst van een kindje, of gewoon later, als je kleren shopt voor de opgroeiende kroost.

Om te weten wat je pasgeboren kleintje nodig heeft in zijn eerste garderobe, ga je te rade bij je moeder, zus of vriendinnen die al kinderen hebben. Ze zullen je perfect weten te zeggen wat die kleine dreumes zeker nodig heeft – en wat overbodig is. Gewapend met je lijstje, trek je de stad in.

Het zal nog verleidelijk zijn om schattige extraatjes aan te schaffen, maar de echte impulsaankopen perk je moeiteloos in door dit lijstje. Even afvinken wat je al op de kop tikte en je geeft geen cent te veel uit.

Lijstjes – de XL-editie

Niet alleen voor de eerste kleertjes is zo’n lijstje een handig geheugensteuntje, maar meteen voor de volledige baby-uitzet. Opnieuw even horen bij vrienden en familie wat je echt nodig hebt en hup, de komst van jullie kleintje zal perfect voorbereid zijn. Zonder een kast vol onnodige spullen dan nog!

Wij helpen je graag op weg met nog meer info over de baby-uitzet.

3. Verborgen voorraad op zolder

Nu je dan toch bij familie en vrienden aanklopt voor goede raad over de inhoud van de baby-uitzet, tijd voor de volgende stap.
Pasgeboren hummeltjes zijn al snel uit hun eerste kleertjes gegroeid. Echt tijd om te verslijten hebben die spulletjes niet. Waarschijnlijk staat er op menig zolder een doos vol ‘eerste pakjes’, rompertjes, pyjama’s en andere basics, perfect voor een tweede leven.

Vraag het even aan familie en vrienden, het spaart je een hoop geld uit en zij zullen blij zijn er iemand mee te plezieren. Na nog geen maand kun je de volledige doos netjes teruggeven, maar heb je er ondertussen wel genot van gehad. Wie weet hebben je ouders nog pakjes liggen waar jij ooit in lag te spartelen. Retro en vintage zijn helemaal hip. Een dubbele win dus: je stopt je kleintje in kleren die je ooit zelf droeg en die kleine schat wordt de hipperd van de bende. Om nog maar te zwijgen van de vele herinneringen uit jouw kindertijd die zullen bovenkomen.

4. Geef jezelf een budget

Als we helemaal eerlijk zijn met onszelf, kopen we liefst van al gewoon dat leuke pakje dat we hier of daar zagen hangen – zonder naar het prijskaartje te kijken. Perfect, als je bovenstaande tips al wat volgde, blijft er perfect budget over voor een duurdere outfit.

Van zwangere dames wordt wel eens gezegd dat ze beginnen te hamsteren. Moeilijk dus om een babyspeciaalzaak voorbij te wandelen zonder de rekken leeg te plunderen. Wil je toch paal en perk stellen aan je koopwoede, geef jezelf dan een budget.
Bepaal hoeveel je (per maand bijvoorbeeld) mag uitgeven aan babyspullen. Gecombineerd met je lijstjes krijg je al snel zicht op je uitgaven. Bovendien leer je er ook impulsaankopen – dikwijls van nutteloze spulletjes - mee te beperken en ga je al eens sneller voordeligere spulletjes kiezen bij onder meer HEMA.

Hou je wat over van je ingeplande budget, laat je dan maar eens gaan voor die outfit van dat ene fancy merk bij Kleertjes.com, of dat überschattige speeltje dat je spotte bij De Kleine Zebra.

Hoe vulde jij de eerste kleerkast van je kleine schat? Heb je nog wat tips over voor (toekomstige) mama’s?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.