6 knutseltips voor Sinterklaas - Goedkoop.be

6 knutseltips voor Sinterklaas

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties Meer Sinterklaas

Wat is nu beter op van die druilerige, winterse dagen dan het inlassen van een knutselmiddag met je kinderen? Gelukkig zijn er in de winter genoeg feestdagen die inspiratie bieden voor het maken van allerlei leuke knutselwerkjes. Ook rondom Sinterklaas kun je weer helemaal losgaan met het maken van de mooiste kunstwerken, natuurlijk geïnspireerd op Sint en Piet.

Maak een pietenmuts

Welk kind wil nu niet pronken met een toffe, zelfgemaakte pietenmuts? Het is doodeenvoudig, maar het zorgt wel voor een hoop plezier samen. Het enige dat je nodig hebt, is crêpepapier voor de muts en gekleurd karton voor de band. Je kunt zelfs een dik (gekleurd) A4 vel gebruiken voor de hoofdband, door het doormidden te knippen en vervolgens weer bij de korte kanten aan elkaar te plakken. Gebruik een schaar om het papier op maat te knippen en plakband of een nietapparaat om alles stevig aan elkaar te maken.

Tip: wanneer je een nietapparaat gebruikt, zorg er dan voor dat de nietjes naar buiten toe steken, dat doet minder pijn bij het op- en afzetten van de muts!

Smullen van de stoomboot

Dit is wel een heel lekker knutselwerkje! Een cake die versierd is als de stoomboot van Sinterklaas. Dat klinkt goed, niet waar? Bak samen een heerlijke cake en laat deze in het rechthoekige bakblik zitten. Steek vervolgens een grote satéprikker of een ander stokje in het midden van de cake en steek twee korte stokjes bij de uiteinden. Pak nu een touw, maak er een naald aan vast en rijg er lekker, maar niet te zwaar snoepgoed aan, zoals kleine spekjes, Tum Tums, popcorn of winegums. Span het touw over de lengte van de cake en maak ‘m vast bij de drie stokjes. Zo, de basis is klaar! Versier de cake nu met allerlei lekker snoepgoed zoals M&M’s, kleurige strooisels en marsepein. Smakelijk!

Handen in de verf

Besmeer de handpalm van je kind met witte of zwarte verf en maak een handafdruk op gekleurd papier. Gebruik vervolgens je fantasie om hier een mooie Sint of Piet van te maken: de vingers zijn de baard van Sinterklaas of de kraag van Piet, dus maak met gekleurd papier een mooie mijter of een pietenmuts voor op het hoofd. Voeg ogen, neus en mond toe en klaar is je mooie knutselschilderij!

Hup, paardje!

Hoe tof is het om het paard van Sinterklaas na te maken in de vorm van een stokpaard? Zoek in het bos een stevige, rechte tak van 120 tot 150 centimeter. Maak vervolgens het hoofd van het paard uit gekleurd papier. Teken daarvoor het silhouet van een paardenhoofd op twee vellen en knip deze uit. Maak ogen, een teugel en bijvoorbeeld manen aan het hoofd om het nog mooier te maken en niet vervolgens de twee kanten van het hoofd aan elkaar. Steek het paardenhoofd over de tak en niet het eraan vast.

Raamversiering

Rond deze tijd van het jaar is het superleuk om je ramen te versieren met sfeervolle raamtekeningen. Het enige dat je nodig hebt zijn speciale raamstiften! Teken bijvoorbeeld een grote hoop cadeautjes of mooie huizen waar Sint en Piet overheen lopen. Of een schoen met een wortel erin, of schrijf een mooie Sinterklaasquote, of…

Sinterklaaskrans

Veel kinderen zijn dol op het maken van een sierkrans vol strooigoed voor aan de voordeur. Plak simpelweg een piepschuimkrans vol met pepernoten en voeg hier en daar ook schuimpjes, Tum Tums en snoephartjes toe. Natuurlijk smullen jullie zelf af en toe ook van het heerlijke snoepgoed, terwijl je ijverig aan het plakken bent!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.