Eten bestellen online: Dit moet je weten! - Goedkoop.be

Thuisbezorgen maagd? Deze 7 dingen moet je weten!

Door
Laatste update op 0 reacties

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de uren van in de keuken staan om een prachtgerecht te maken voor de bezoekers zijn daarmee ook geteld.

Om het jezelf gemakkelijk te maken kan je de komende weken misschien wel eens een keer eten thuis laten bezorgen. Zo rust je lekker uit en hoef je geen boodschappen te doen. Heb jij nog nooit eerder online eten besteld en ben je dus een absolute thuisbezorgen maagd? Met dit stappenplan word jij in no time een echte pro!

1. Plaats je bestelling

Een bestelling plaatsen bij thuisbezorgsites als Domino's Pizza, Take-Away of Deliveroo is heel gemakkelijk. Je typt in het zoekveld op de homepagina gewoon je postcode in en het systeem zoekt de dichtstbijzijnde zaken die op dat moment open zijn. Ook kan je je zoekopdracht meteen filteren en op zoek gaan naar een bepaalde keuken of gerecht. Heb je zin in pizza, of eerder in pita? Typ het gewoon in en de opties komen boven.

Je kiest simpelweg het gerecht waar jij zin in hebt en hup jouw bestelling is geplaatst. Afhankelijk van de site waarop je gaat bestellen, zijn er verschillende betaalmethodes mogelijk. De meeste sites bieden de optie om contant of met maaltijdcheques aan de deur te betalen, online met creditcard, Bancontact of Paypal. Zodra je de bevestiging krijgt, kan je je takeaway verwachten.

2. Gebruik die online korting

Thuisbezorgsites geven soms online kortingen, waardoor je sterk kan besparen op je avondmaal. Als je een student bent bijvoorbeeld, gebeurt het dat je bij het begin van het academiejaar een kortingscode krijgt die je kan gebruiken om online eten te bestellen. Tijdens het bestelproces verschijnt een invoerveldje waar je de code invult om zo minder te betalen voor een goed gerecht.

Soms geven restaurants zelf kortingen of loopt er een geweldige actie. Bij Just Eat kan je deze kortingen vinden bovenaan de menukaart van het restaurant in kwestie. Meestal zijn deze niet geldig in combinatie met andere kortingen, maar wat je hebt, heb je natuurlijk!

3. Krijg  voucher of besteltegoed

Bij websites om eten te bestellen, kan je besteltegoed kopen. Dit kan je zelf doen of je kan het ook krijgen van iemand anders. Stel je voor dat je een kotstudent bent, maar je moeder wilt wel nog voor het eten opdraaien, dan kan zij een voucher aanvragen en aan jou geven.

Dat tegoed ontvang je als vouchercode, die je invoert om het tegoed aan je account toe teo voegen. Daarna gebruik je het tegoed als betaalmiddel voor je snelle hap.

4. Haal je bestelling af of laat leveren

Bij het plaatsen van jouw bestelling kan je ervoor kiezen om je bestelling zelf af te halen of om ze te laten leveren.

Als je echt eens op je gemak wilt zitten, is het laatste natuurlijk aangenamer. De meeste sites waar je online eten kan bestellen, rekenen extra kosten aan voor een levering.

5. Wijzig of verwijder je bestelling

Het kan altijd dat je je vergist bij het plaatsen van een bestelling. Geen probleem, want op het net kan je dit gemakkelijk wijzigen of ongedaan maken. Just-Eat helpt je graag je bestelling te wijzigen of verwijderen. Vervolgens kan je een nieuwe bestelling plaatsen.

Take-Away raadt aan zo snel mogelijk zelf het restaurant te contacteren en de wijziging door te geven. Natuurlijk moet je dan zelf goede afspraken met het restaurant maken over de prijs.

Let wel, geef wijzigingen altijd zo snel mogelijk door, anders is je maaltijd natuurlijk al bereid!

6. Geniet ook laat op de avond nog

Dankzij online sites bestel je makkelijk ’s avonds laat nog, handig als je een laat hongertje hebt. De klantenservice van Just Eat is open tot 23u00. Tot zolang kan je dus zeker bestellen en bij problemen de klantenservice contacteren.

Ook daarna kan je nog bestellen, maar dan moet je zelf controleren of het restaurant nog open is. Is er dan een probleem? Dan kan je bellen met het restaurant.

7. Bestel je maaltijd een dag op voorhand

Bij vele websites die eten thuis laten bezorgen, kan je de dag op voorhand een maaltijd bestellen. Heb je het donderdag nogal druk?

Bestel dan gewoon woensdag al je eten en maak je over niets zorgen! Je maaltijd zal arriveren wanneer jij het wenst.

Ziezo, bestellen maar... en smakelijk! Vind jij het makkelijk om online eten te bestellen?

Ik ga nu bestellen via Domino's Pizza!

Geen zin in pizza? Sla dan je slag bij Take-Away, je kiest uit tal van maaltijden!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.