Barcelona bezienswaardigheden: dit móet je gezien hebben! - Goedkoop.be

Bucket list Barcelona: dit móet je gezien hebben!

Door
Laatste update op 0 reacties

Kuieren over de Ramblas, genieten van overheerlijke tapas, aan het strand liggen, ondergedompeld worden in Gaudí’s kunst met als hoogtepunt de Sagrada Familia of proeven van het nachtleven… In Barcelona kan het allemaal! Het is dé place to be voor echte genieters. Er is geen enkele andere stad zo deugddoend en fenomenaal als Barcelona. Ontdek hier waarom Barcelona koste wat kost op jouw bucket list moet staan en lees alles over de bezienswaardigheden!

Must-see 1 – Sagrada Familia

Als je naar Barcelona gaat, moet je de Sagrada Familia toch eens gezien hebben. De immense basiliek werd ontworpen door Antoni Gaudí en is bovendien zijn laatste werk. Langs buiten is het bouwwerk al fenomenaal, maar dan heb je de binnenkant nog niet gezien. Het interieur is nog veel specialer dan het exterieur. Je wordt overspoeld door details, beelden, prachtige glasramen en de verticale compositie waar Gaudí van droomde. Het exterieur wordt voornamelijk bepaald door symbolen die op de natuur geïnspireerd zijn. Gaudí stierf voordat het gebouw afgewerkt was. Bij zijn dood was slechts één toren van de voorgevel volledig afgewerkt. Het gebouw zal vermoedelijk tegen 2026 klaar zijn, maar is nu al de moeite waard!

Hoe bezoeken?
Bij de Sagrada Familia hoort steevast een ellenlange wachtrij. Je kan deze echter vermijden door je tickets online te bestellen. Het enige wat je moet doen is de datum en de tijd van je bezoek invullen. De prijs bedraagt €15  en elke euro is het echt wel waard. Jeugd en senioren betalen slechts €13.

Must-see 2 – Park Güell

Park Güell werd niet voor niets uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Het park, waar een magische sfeer hangt, is wel 17 hectare groot. Gaudí kreeg de opdracht dit immense park te ontwerpen van Eusebi Güell, een lid van een rijke en adellijke familie uit Barcelona. De kleurrijke mozaïeken vinden perfecte harmonie met de planten, bomen en andere natuurlijke elementen. De mozaïeken hagedis, die je aan de ingang van het park vindt, werd het bekendste symbool van Barcelona. Bij deze salamander is de ‘trencadís’ techniek gebruikt. Die techniek, bestaande uit gebroken stukjes keramiek, werd vaak gebruikt door Gaudí. Bovendien geniet je in dit park van een adembenemend uitzicht over de stad, omdat het op een berg gelegen is. Daarom deed je dus al die trappen…

Hoe bezoeken?
Een deel van Park Güell is gratis, maar voor het monumentale deel betaal je €7. Kinderen en senioren betalen €4,90. Het betalende deel is mooi en de moeite waard, omdat je toch een eind gewandeld hebt om er te geraken, de vraag is echter of je er €7 voor over hebt. Net als bij de Sagrada Familia bestel je entreekaartjes online om de wachtrij te omzeilen. Ook hier kies je van tevoren een datum en tijd. Het is belangrijk om op je aangewezen uur te arriveren, omdat je anders niet meer binnen mag.

Must-see 3 – La Rambla

De hemel voor shoppers is ongetwijfeld La Rambla. Deze toeristische promenade is wel anderhalve kilometer lang en er is geen ontlopen aan de talrijke straatartiesten. Ook om een lekker, maar prijzig hapje te eten, kan je terecht op de Ramblas. Als je in Barcelona bent, moet je minstens een keer langs deze straat lopen. Zo snuif je de sfeer van de Catalaanse hoofdstad meteen op!

De Ramblas staan echter ook bekend om zakkenrollers, “carteristas” zoals de Catalanen hen noemen. Hoe bescherm je jezelf hiertegen? Draag je handtas niet op je rug, maar houd hem dicht bij je op een plaats waar je er zicht op hebt. Steek ook niets in je achterzakken. Laat je niet afleiden door eender wie, want zo gaan de carteristas meestal te werk. Word je toch bestolen? Doe dan aangifte bij de politie!

Must-see 4 – Port de Barcelona

Barcelona is gelegen aan de zee en heeft een belangrijke haven, Port de Barcelona. La Rambla neemt haar start aan deze haven. De haven is erg mooi met haar vele restaurantjes en barretjes en dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Port de Barcelona wordt niet alleen voor transport gebruikt, maar ook cruiseschepen meren er aan. Daarnaast vind je hier ook het Barcelona Aquarium. Dit is met liefst zes miljoen liter zeewater het grootste aquarium van Europa. De shoppers onder ons kunnen een kijkje nemen in Maremàgnum, een groot winkelcentrum bij de Port de Barcelona.

Must-see 5 – Camp Nou

Gouden tip van Goedkoop.be

Voordelig je tripje naar Barcelona boeken? Bekijk dan eens het aanbod van TUI. Hier ontdek je heerlijke hotels inclusief vliegtickets aan de beste prijzen. Zo ga je nóg slimmer op reis!

Bekijk snel eens het aanbod van TUI!

Camp Nou is met een capaciteit van liefst 99.354 toeschouwers, twee keer de grootte van het Koning Boudewijnstadion, het grootste voetbalstadion van Barcelona en één van de belangrijkste stadions van de wereld. Tijdens een rondleiding word je ondergedompeld in de wereld van FC Barcelona, één van ‘s werelds beste voetbalteams. Op het einde kan je een kijkje nemen in het immense FC Barcelona museum. In Camp Nou kan je ook met je favoriete speler op de foto. Houd je van Messi of Neymar? Grijp dan je kans! Niet alleen voetballiefhebbers, maar iedereen kan zich laten bekoren door een bezoekje aan Camp Nou.

Hoe bezoeken?
Bestel hier voordelig je tickets voor Camp Nou. Als volwassene betaal je €23 voor een rondleiding en voor de jeugd is het €18. Camp Nou is gelegen buiten het centrum, maar de City Tour bussen zetten je voor de deur af!

Must-see 6 – Barcelona Beach

In de zomer kunnen de temperaturen in Barcelona hevig oplopen tot wel 30°C. Een duik in de verfrissende zee is dan ook niet ongewenst. Het strand is de ideale plaats om te ontspannen. ’s Avonds kan je wandelen op de boulevard en genieten van het rustgevende geluid van de zee.

Op weg door Barcelona

Barcelona is een grote stad en daardoor is alles te voet doen bijna onmogelijk. Barcelona beschikt over een goed en uitgebreid metronetwerk. Hiermee beweeg je je gemakkelijk en voordelig voort door de stad. Men gaat te werk met een geïntegreerd kaartsysteem. Hiermee neem je met hetzelfde ticket zowel metro, bus als tram. Voor een enkele rit betaal je €2,15 en een dagkaart of T-Dia kost €7,60. Ook is er een toeristenticket voor meerdere dagen.

Een andere goede tip zijn de City Tour bussen. Deze bussen rijden langs de hoogtepunten van Barcelona. Je stapt gemakkelijk uit om de bezienswaardigheden te bekijken. Tickets voor deze bussen zijn te koop vanaf €28.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.