Handige apps om geld mee te besparen! - Goedkoop.be

Met de juiste apps bespaar je nog meer!

Door
Laatste update op 1 reactie

Wie onlangs een van de nieuwste smartphones in huis haalde, blijft achter met een behoorlijk lege portefeuille. Die multifunctionele beestjes zijn nog steeds niet goedkoop, maar zijn een verdomd goede investering. Met de smartphone in de hand spaar je een hoop centen uit,of je nu onderweg bent, naar de supermarkt gaat of lekker lang wilt bellen met vrienden en familie.

We doken even in het wereldwijde web om er de interessantste apps uit op te diepen. Welke bespaarapps wij de moeite vonden, lees je hieronder.

1. Je smartphone mee naar de supermarkt

Je smartphone wordt een onmisbaar item in de supermarkt. Voor je vertrekt, maak je via MyShopi een elektronisch boodschappenlijstje. Je kiest uit prentjes van producten of uit een lijst en ordent alles zoals het in de winkel uitgestald staat. Stel je een lijstje op, maar gaat iemand anders voor je naar de winkel, dan mail je het even door. De slimme app houdt een historisch overzicht bij. Producten die je al eens selecteerde, staan op een prominente plaats om ze een volgende keer vlot weer toe te voegen.

De meeste supermarkten hebben ook een eigen app. Wil je tijd uitsparen, dan kun je via de app van Delhaize of Colruyt mobiel shoppen om later de boodschappen gewoon af te halen. Handig aan deze apps is dat je ook boodschappenlijstjes kunt maken en meteen ziet wat er in de aanbieding staat.

Volgekribbelde papiertjes zijn voorgoed verleden tijd, tijd voor de supermarktapp!

De apps MyShopi (iOS, Android, Windows), Delhaize (iOS, Android) en Colruyt (iOS, Android) zijn gratis.

 

Gedaan met weggooien!

Onze noorderburen ontwikkelden een handige Slim Koken-app. Het Nederlandse Voedingscentrum overlaadt je met tips over kopen, koken en bewaren.

Je ontdekt er ook nieuwe receptjes. Heb je last van bepaalde allergieën, dan weet deze app raad met aangepaste maaltijden.
De Slim Koken-app voor Android of iOS is helemaal gratis.    

2. Het gezinsbudget beheren

Je gaat wel elke week naar de supermarkt, betaalt braaf op tijd alle facturen en zorgt dat elk gezinslid er netjes bijloopt. Wat geeft een gezin maandelijks eigenlijk uit?

Met de Pocket Budget App hou je alles nauwlettend in het oog. Je geeft in welk budget er beschikbaar is voor dagelijkse uitgaven. Daarna voer je consequent in- en uitgaven in. Daarna berekent de app wat er van het totaalbedrag overblijft, hoe je uitgaven gespreid liggen en vooral, aan welk budget je je dagelijks zou moeten houden.

Interessant om eens te zien wat je maandelijks of wekelijks spendeert in het huishouden. Als snel zal duidelijk worden waarop je kunt besparen en welke extraatjes je beter laat.

    Pocket Budget van Cofidis is gratis. Beschikbaar voor iOS.

Netjes verdeeld

Ben je met een groep vrienden of familie op uitstap of met vakantie? Iedereen kent het volgende fenomeen wel. Je zit op restaurant, hebt lekker gegeten en gedronken, en dan komt de rekening. Wat een gedoe om uit te rekenen wie wat moet betalen!

Met de Tricount-app is dit probleem snel van de baan. Je geeft in wie wat betaald heeft. De ene betaalde het restaurant, iemand anders sprong bij om een cafébezoekje te sponsoren en nog iemand nam het tropisch zwembad voor zijn rekening.

Je vult alles netjes in, Tricount laat je meteen weten wie wat aan wie moet betalen. Je hoeft er zelf je hoofd niet meer over te breken en het zal kloppen als een bus.
Tricount is gratis en beschikbaar voor Android, Windows en iOS.     

3. Goedkoop tanken

Tanken is niet bepaald de goedkoopste post uit je gezinsbudget. In je buurt weet je waarschijnlijk het goedkoopste tankstation zijn. Maar wat als je onderweg bent?

Online vind je het goedkoopste tankstation via Brandstofprijzen.be en ook de gelijknamige app is ondertussen op de markt. Naast meer dan 3000 tankstations in België en Luxemburg kom je er ook de officiële brandstofprijzen in België te weten.
Gebruik je een tankkaart, dan vind je met deze app alle stations waar jij kunt tanken. Via de app krijg je meteen de kortste route naar het tankstation te zien.

     Brandstofprijzen.be is beschikbaar voor Android als iOS, zowel gratis als betalend.

4. Nog goedkoper bellen en sms’en

In je smartphone-abonnement zitten waarschijnlijk wel een aantal belminuten en sms’jes inbegrepen. Die belminuten zijn echter sneller op dan je denkt en ook met die sms’en gaat het wel eens snel.

Met Whatsapp sta je voortdurend in contact met vrienden. Een snel berichtje of hele chatsessies, het kan allemaal... en gratis!
Wil je wel wat meer dan alleen chatten, kies dan voor de gratis Skype-app. Net zoals Skype op computer kun je chatten, telefoneren en videogesprekken voeren. Hoe meer vrienden deze app ook hebben, hoe goedkoper voor jou natuurlijk.

Whatsapp en Skype zijn gratis en beschikbaar voor alle besturingssystemen.

De lijst kan natuurlijk nog veel langer, daarvoor rekenen we ook op jouw hulp. Laat hieronder jouw favorieten weten, we zijn superbenieuwd!

Wist je dat je ook geld kan verdienen met een aantal speciale apps? Lees hiervoor zeker even ons artikel "Geld verdienen met apps, appeltje eitje!"

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.