Cadeautje tips: de originele cadeaubon - Goedkoop.be

Altijd een goed en voordelig geschenk met cadeaubonnen?

Door
Laatste update op 0 reacties

Het hele jaar door duiken er allerhande momenten op waarbij geschenkjes uitgewisseld worden. Er is natuurlijk Kerstmis en een heleboel verjaardagen, met daarnaast nog een hoop andere momenten waar een cadeautje bij past. Vrienden geven een housewarming, familie stapt in het huwelijksbootje, nieuw leven wordt verwelkomd, je wilt een collega zomaar verrassen of viert een diploma... en ga zo maar door.

Telkens weer origineel uit de hoek komen voor een cadeautje blijkt best moeilijk. Origineel zijn is een ding, maar twijfel komt ook wel eens om de hoek loeren. Zal hij het mooi vinden? Vindt ze dat een lekker geurtje?

Met een cadeaubon veeg je twijfel en gebrek aan inspiratie zo van de baan. Of is het toch vooral een vergiftigd geschenk? Goedkoop.be schuwt de confrontatie niet. We vuren enkele negatieve stellingen op je af en kijken of ze terecht zijn. 

Cadeaubonnen belanden in een lade en blijven liggen tot ze ongeldig zijn.

De zwartkijkers onder ons hebben hier zeker een punt. Rond eindejaar wijden journaals – ondertussen bijna traditiegetrouw - een item aan cadeaubonnen. De insteek is nogal snel dat zoveel procent van de bonnen ongebruikt in de lade blijft liggen.

Maar waarom altijd zo negatief? Er bestaan nochtans voldoende alternatieven om dit euvel te voorkomen. Vivabox schenkt je niet alleen een bon, maar voegt er ook een cadeautje bij. Uitkijken naar een champagneweekend doe je alvast met een lekker glaasje champagne. Voor je aanschuift in een typisch Belgisch restaurant, ga je zelf aan de slag met de bijgevoegde recepten en ovenschotel.


Niet elke bon bevat trouwens een ‘belevenis’. Bongo Boutique bijvoorbeeld, je hoeft helemaal geen dag vrij te nemen of een weekend in te plannen. De ontvanger wisselt deze bon in voor lingerie, een abonnement op een magazine, een juweel of nog wat anders.

Origineel zijn cadeaubonnen allerminst.

Alweer een oneliner die weinig steek houdt. Oké, een ontbijtbon is snel gekocht en blijft al bij al een goedkoop geschenk. Laten we toch maar niet veralgemenen.

Elke bonnenaanbieder gaat voortdurend op zoek naar unieke belevenissen. Met een tank rijden, skydiven in duo, een concert meepikken... het kan allemaal.

Verschillende steden in Vlaanderen bieden een cadeaukaart aan. Met het bedrag op de kaart shop je bij lokale winkels of ga je in plaatselijke restaurants een hapje eten. Het perfecte cadeau bij een instuif lijkt ons, zo leert de ontvanger meteen zijn nieuwe thuishaven op een toffe manier kennen.

Vergeleken met de zoveelste ruiker bloemen of alweer een fles wijn pakken cadeaubonnen een stuk origineler uit. Geef toe, met een ULM vliegen doe je toch niet elke dag?

Gouden tip van Goedkoop.be

Het buitenbeentje onder de cadeaubonnen is misschien wel SurpriseFactory. Het idee dat de ontvanger zelf kiest uit een waaier belevenissen, valt hier weg. Je doet gewoon een unieke ervaring cadeau die je uit een lijst kiest, eentje die ongetwijfeld uitblinkt in originaliteit.

Wat dacht je van een workshop met roofvogels, een tripje garnaalvissen of een diner op 135 meter hoogte? Je kunt het zo gek niet bedenken of SurpriseFactory.be maakt er een geschenk van. Koeien knuffelen, fietsen in een grot, overnachten in een wijnvat... aan jou de keuze.

De cadeaubon: gemakkelijkheidsoplossing nummer één.

Feit, een cadeaubon is snel online besteld of meegegrist uit een winkelrek. Je spendeert geen namiddag aan dubben en tobben over welk parfum het wordt, welke tv-serie in de smaak zal vallen of welk juweel dat binnen je budget valt ook bij haar stijl past.

Maar hé, niemand verplicht je om het jezelf moeilijk te maken en je vrije namiddag te spenderen aan cadeautjes jagen. Je moet trouwens zelf nog altijd beslissen welke bon je schenkt. Wordt het een etentje, weekendje weg of keuze uit dertig avonturen?

De obligate fles bubbels bij een verjaardag, het zoveelste hartje vol chocolade met Valentijn... ook hier past het etiket ‘gemakkelijkheidsoplossing’ bij.

De meest unieke bon

Beschik je slechts over een beperkt budget, maar wil je toch scoren met je geschenkje?

Zelf een cadeaubon in elkaar boksen zorgt gegarandeerd voor succes. Een vriendin een dagje op sleeptouw nemen door haar favoriete stad, je zus-met-haar-drukke-leven strijkvouchers bezorgen, jezelf uitlenen als massagewonder... Ideetjes genoeg die je voor weinig geld zelf uitwerkt.

Uniek? Check! Persoonlijk? Dubbel check!


Hoe sta jij tegenover cadeaubonnen, schenk je er zelf soms eentje? Blij om er nu en dan een te krijgen of vangen ze maar stof in je kast?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.