Skype aanmelden + FaceTime: zo bel je gratis naar buitenland - Goedkoop.be

Bellen naar het buitenland: zó doe je dat voordelig!

Door
Laatste update op 0 reacties

Onlangs was in het nieuws dat telefoongesprekken tussen EU-lidstaten vanaf 15 april 2019 nog maar maximaal 19 cent per minuut mogen kosten. Nu betaal je voor internationale gesprekken soms nog ongeveer een euro per minuut! Gelukkig komt daar dus verandering in, maar tot die tijd (en ook daarna) is het handiger en goedkoper om gebruik te maken van alternatieve manieren om te bellen naar het buitenland. We staan daarom in dit artikel stil bij de verschillende methodes om voordelig te videobellen. Lees dus gauw verder en ontdek jouw manier om naar het buitenland te bellen!

Even lekker FaceTimen

Via de video-chatdienst FaceTime kun je gratis videobellen met één of meerdere personen tegelijk. De dienst is van Apple en werkt dus alleen op apparaten van Apple zoals een iPhone, iPad of Macbook. Je hebt uiteraard wel internet nodig om er gebruik van te kunnen maken. Dit kan zowel via wifi als via 3G of 4G internet. De dienst is vergelijkbaar met Skype, met als grootste verschil dat je er alleen gebruik van kunt maken vanaf een Apple-apparaat. Op deze apparaten staat FaceTime standaard ingesteld als app. Ga eenvoudigweg naar de app toe en zoek degene die je wilt bellen via naam,
e-mailadres of telefoonnummer. Je kunt zelfs tijdens een normaal telefoongesprek overschakelen naar FaceTime. Als degene aan de andere kant van de lijn namelijk ook FaceTime heeft, krijg je tijdens het telefoongesprek een FaceTime-symbool te zien, waar je vervolgens op kunt klikken.

Handig toch dat FaceTimen?! Mocht je nu op zoek zijn naar een goedkope Apple iPhone, kijk eens hier bij Coolblue voor een refurbished toestel. Zo goed als nieuw, maar dan voordeliger!

Zo werkt Skype

Waarschijnlijk is Skype het meest gebruikte programma om gratis mee te videobellen. Om te kunnen Skypen, moet je wel eerst Skype downloaden op je telefoon of computer. Dit kan heel gemakkelijk via www.skype.com of via de app store van je telefoon of iPad. Kies voor de pc- of de Mac-versie en start je download. Als je het programma opent, moet je eerst een inlognaam en wachtwoord aanmaken en daarna kun je meteen aan de slag. Je kunt nieuwe contacten zoeken op voornaam, achternaam of Skypenaam. Als je Skype op je telefoon toegang geeft tot je contacten, vindt het programma automatisch de contacten die ook Skype hebben, zodat je veel sneller iemand kunt vinden en met diegene kunt Skypen. Handig! Natuurlijk heb je voor deze dienst ook een goede internetverbinding nodig.

Gouden tip van Goedkoop.be

Wanneer je een goede wifi-verbinding hebt, kun je gratis beeldbellen, maar helaas is er dat niet altijd. Dan moet je wel terugvallen op je internetbundel. Gelukkig kun je daar ook veel op besparen met de goedkope telefoonabonnementen van Orange. Het goedkoopste abonnement is er al vanaf €8 p/m! Bovendien stunt Orange regelmatig met top aanbiedingen! Twijfel niet langer en bekijk nu bij Orange welk voordelig abonnement het beste bij jouw wensen aansluit!

De belfunctie van Whatsapp

Bellen via Whatsapp kan inmiddels sinds een paar jaar. Dit kan zowel met Android-telefoons als met iPhones en je kunt de app eenvoudig downloaden in de app store. Omdat je net als bij de andere diensten via internet belt, verbruik je geen belminuten, maar MB’s. Je belt zelfs helemaal gratis als je wifi hebt. In feite werkt het heel eenvoudig. Ga naar Whatsapp en open een chat met een contactpersoon. Rechts bovenin vind je een belknop en een videobelknop, waarmee je die contactpersoon direct kunt bellen. Een andere manier om iemand via Whatsapp te bellen is om in Whatsapp rechtstreeks naar je gesprekken te gaan en daar een contactpersoon aan te klikken. Zo open je direct een telefoongesprek met diegene en tijdens het gesprek kun je ook nog overgaan tot videobellen. Heel gemakkelijk!

Ben je een fervent Whatsapp-gebruiker, niet weg te krijgen van Facebook of helemaal fan van Pinterest? Bekijk dan zeker hier het Proximus Epic abonnement. Met dit Epic abonnement kun je onbeperkt gebruikmaken van Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Pinterest, Snapchat, Twitter en Whatsapp. Daarbovenop krijgen je 3 GB extra data voor ander mobiel dataverbruik, 60 minuten belkrediet en onbeperkte sms'en. En dat voor slechts €19,99 p/m! 

Bellen via Facebook

Facebook Messenger is de app van Facebook waarmee je berichten kunt sturen naar al je contactpersonen. Sinds 2013 is het mogelijk om ook te bellen via de app. Het is uiteraard wel nodig om hem te downloaden via de app store. Je kunt bellen via de app door hem te openen en vervolgens linksboven in de blauwe menubalk op de telefoon te klikken. Daarna hoef je alleen nog maar te kiezen tussen bellen en videobellen door op het telefoontje of de camera te klikken. Je kunt zowel via mobiel internet als via wifi-internet bellen via Facebook.

TIP: mocht je op zoek zijn naar een nieuwe telefoon, maar niet weten welke je precies moet kiezen? Laat ons artikel 'Smartphone koopgids: zo vind je de perfecte telefoon' je alvast een beetje helpen!

Door deze toenemende diensten die alternatieven bieden voor bellen naar het buitenland, behoort beltegoed steeds meer tot de verleden tijd. We videobellen wat af met z’n allen en als je bijvoorbeeld familie of vrienden hebt die in het buitenland wonen, vind je het vast heel erg fijn dat er geen kosten aan verbonden zijn. Maar kun je je het nog herinneren? Amper twintig jaar geleden kochten de meeste van ons voor het eerst in hun leven zo’n bakbeest van een mobiele telefoon. Inmiddels is gratis videobellen naar het buitenland met onze smartphones de gewoonste zaak van de wereld. We staan er wellicht niet meer zo vaak bij stil maar wat is het fijn, dat deze mogelijkheden er tegenwoordig zijn. Veel belplezier gewenst!

Gratis bellen is al een flinke besparing, maar heb je de juiste apps, dan profiteer je van nog meer voordeel! Je leest er hier in ons artikel 'Met de juiste apps bespaar je nog meer!' alles over.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.