Nintendo Switch kopen: wat je moet weten en de beste prijs! - Goedkoop.be

De Nintendo Switch: waarom het dé nieuwe spelcomputer is

Door
0 reacties

We zaten er al een tijdje op te wachten, maar hij is er nu echt: de Nintendo Switch! Dit nieuwe paradepaardje van Nintendo is de opvolger van de Wii U en belooft een groot succes te worden. Het is Nintendo namelijk wederom gelukt een uniek product op de markt te brengen, maar wat is dat product nu eigenlijk?

De Nintendo Switch direct bestellen? Klik dan hier.

De markt van de spelconsoles wordt geregeerd door de PlayStation en de Xbox, ook wij hebben geprobeerd deze apparaten te vergelijken. Een logische volgende stap lijkt om de nieuwe Nintendo Switch aan deze vergelijking toe te voegen, maar dat gaan we niet doen. Concurreren met deze spelcomputers is namelijk niet het doel van Nintendo. De Nintendo Switch is namelijk vernieuwend en uniek, net als de Wii toen deze gepresenteerd werd in 2006.

Wat de Nintendo Switch uniek maakt, is dat het in feite drie apparaten in één is. Nu zal je je wellicht afvragen wat we hiermee bedoelen, we leggen het uit:

Tv-modus

In de tv-modus is de Nintendo Switch te gebruiken zoals de we de traditionele spelcomputer kennen, via een HDMI-kabel aan je televisie. Je beschikt echter over twee controllers, de zogenaamde Joy-Con-controllers, die te gebruiken zijn als een soort verbeterde Wii-controllers in combinatie met een polsbandje. Ze zijn echter ook aan elkaar te koppelen, waardoor het één grotere controller wordt. Dit laatste is vergelijkbaar met de controllers van een Xbox of PlayStation.

Tafelmodus

Geen tv tot je beschikking? Geen probleem! De standaard van het apparaat is uit te klappen tot een klein scherm, die je dus kan gebruiken in plaats van een tv-scherm. Eventueel kan je zelfs een van de controllers aan een vriend geven, zodat je samen kan spelen (of zodat allebei je kinderen tegelijkertijd kunnen spelen in de auto of op vakantie). Ideaal!

Handheldmodus

Iedereen heeft wel eens een Gameboy of Nintendo DS gezien of gebruikt, toch? Door de twee losse controllers aan het uitklapbare scherm te koppelen, wordt de Switch omgetoverd tot een heuse handheld spelcomputer, eentje die je in je handen houdt dus. Zo kan je je favoriete games dus ook onderweg spelen. Ideaal om je kinderen rustig te houden tijdens een lange reis!

Onder Nintendo’s motto “Switch&Play” is de Nintendo Switch dankzij de verschillende speelstijlen onder alle omstandigheden te gebruiken en daarmee het ideale apparaat voor elke liefhebber van games.

Beschikbare spellen

Gouden tip van Goedkoop.be

Op zoek naar de beste prijs?

De Nintendo Switch is momenteel in België het voordeligst te verkrijgen bij Media Markt. Het apparaat kost hier bij lancering €329 en je kan hier bovendien direct alle accessoires en games kopen!

De echte Nintendo-kenner weet dat het bedrijf zich vooral kenmerkt door unieke games, die op geen enkel ander platform te spelen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van Super Mario, Zelda, Pokémon en Rayman? Ook bij de Nintendo Switch is dit het geval, al is het aanbod bij de release op 3 maart nog beperkt. Beschikbare spellen zijn voorlopig onder andere Fire Emblem, Super Mario Odyssey, Rayman Legends, Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe en het gloednieuwe 1-2-Switch. De verwachting is overigens wel dat dit aanbod zeer snel uitgebreid zal worden.

Leuke feitjes over de Nintendo Switch

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over dit unieke apparaat, maar bij de Nintendo Switch gaat het echt om het ontdekken. Geloof ons, dat wil je! Nintendo Switch is namelijk leuk voor iedereen. Niet alleen voor échte gamers, maar het is ook zeer geschikt voor kinderen of voor wie het leuk vindt om zo nu en dan eens een spelletje te doen.

Toch zijn er nog een aantal toffe feitjes over het apparaat die we je niet willen onthouden, namelijk:

  • Met de Nintendo Switch heb je de mogelijkheid online te spelen tegen spelers over de hele wereld, maar het is ook mogelijk om tot maximaal acht systemen in een ruimte draadloos te koppelen, zodat je tegen elkaar kan spelen.
  • De controllers zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken voor verschillende functies.
  • De cartridges (het ‘kaartje’ waar het spel op staat) die je in het apparaat moet steken hebben een ontzettend vieze smaak. Dit is om ervoor te zorgen dat (kleine) kinderen ze niet in hun mond steken, om verstikkingsgevaar en doorslikken te voorkomen. Slim, niet waar?
  • Er is voor de Nintendo Switch een module voor ouderlijk toezicht beschikbaar. Hiermee houd je in de gaten wat en hoeveel je kind speelt. Je kan er eventueel ook beperkingen mee instellen. Ontdek er hier meer over.
  • De controllers volgen net als de controllers van die Wii je bewegingen, maar dat is niet alles! Deze nieuwe controllers herkennen namelijk ook vormen en afstanden voor nóg meer levensechte mogelijkheden.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.