Pompoen recepten: gezonde recepten van snacks tot koffie - Goedkoop.be

Wat te doen met je pompoen?!

Door
Laatste update op 0 reacties

Wat schreeuwt er nou meer ‘herfst!’ dan een feloranje pompoen?! Maar wat doen we dan met die pompoen? Geen nood! Goedkoop.be is jouw nieuwe pompoenspecialist! Van creatieve verlichting en een gezonde superfood tot een origineel pompoenrecept… Je vindt het hier! Lees dus snel verder en haal die pompoen in huis!

Pompoenkunst voor beginners

Een uitgesneden pompoen doet ons allen denken aan het grote Halloweenfeest! Dat komt omdat er voor Halloween heel wat pompoenen onthoofd worden. Naast Halloween kan je deze pompoenen ook uitsnijden als gewone tuinverlichting. Het geeft een ontzettend mooi en origineel effect en fleurt zo ‘s avonds je tuintje op!

Hoe decoreer ik een pompoen?

 1. Zorg voor een grote pompoen, deze scoor je gemakkelijk op bijvoorbeeld de markt. Er zijn veel verschillende soorten, ga bijvoorbeeld voor een kleine stevige Hokkaido pompoen. Deze is ontzettend lekker en zoet van smaak.
 2. Ga met een scherp en groot mes te werk en begin met het onthoofden van de pompoen. Daarna lepel je de binnenkant eruit en teken je met een stift waar je wil gaan snijden. Bewaar de pitten!
 3. Snijd de vormen eruit en bewaar de stukken pompoen in een bakje (deze gebruiken we ook lekker voor het koken!)

Pompoensnack

Wat kan je dan nog meer met die pompoen? De pitten die je hebt bewaard van je pompoenkunstwerk worden nu het belangrijkste ingrediënt van een lekker , maar ook supergezond, tussendoortje!

Hoe maak ik deze heerlijke pompoenpitsnack?

 1. Allereerst neem je de voordien afgenomen pompoenpitten en leg je deze in een kom.
 2. Als tweede zet je de stromende kraan aan en verwijder je met behulp van de waterstroom al het vruchtvlees wat nog aan de noten vastzit.
 3. De schone pitten spoel je af onder koud water en week je een aantal uur in een bak met water en zout. Dit deactiveert de enzymremmers en zorgt dat de pitten beter verteerbaar worden.
 4. Eventueel omhulsel van de pitten verwijderen indien aanwezig.
 5. Na het weken droog je de pitten goed af en kruid je ze: zoet… of hartig! Een zoete kruidencombinatie is bijvoorbeeld kaneel met suiker of koekkruiden. Een hartige is zout, peper en paprikapoeder. Ook zonder kruiden zijn de pitjes trouwens heerlijk.
 6. Ga met een kwastje olijfolie lichtjes over de pitten heen en rooster daarna de pompoenpitten rond de 25 minuten op 180 graden terwijl je ze om de 5 minuten omschudt.
 7. Voilà! Lekker oppeuzelen nu!

Naast een prachtige selfmade decoratiepompoen en een schaaltje lekkere pompoenpitjes heb je alsnog wat brokken pompoen over… Wat gaan we daarmee doen?

Pumpkin Spice Lattekoffie

We gaan een heerlijke Pumpkin Spice Latte maken!

Zwaai maar even naar al die dure koffiewinkels in de stad, want deze heerlijke zelfgemaakte latte is niet alleen veel goedkoper, maar ook vele malen lekkerder!

Ingrediënten voor 1 grote beker latte

 • 2 pompoen stukken (300 gram)
 • 200 ml melk (mag ook haver- of rijstmelk zijn)
 • 1 espresso
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel suiker
 • 1 theelepel kaneel, gember en snufje nootmuskaat.
 1. Allereerst kook je de pompoenstukken in ongeveer 10 minuten gaar en pureer je ze glad. Je hebt per koffiekop ongeveer 1 theelepel puree nodig.
 2. Meng de puree met alle voorgenoemde kruiden.
 3. Verwarm de melk op het vuur en zet de koffie.
 4. Voeg alles samen toe in het melkpannetje.
 5. Goed roeren!
Gouden tip van Goedkoop.be

Wist je dat je de pompoenpitten of lekkere kruiden ook gemakkelijk online kan bestellen bij Holland & Barrett!? Wij hebben de laatste aanbiedingen en acties voor je gebundeld!

Veel pompoenplezier!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.