Met deze gelegenheden vier je feest! - Goedkoop.be

Met deze gelegenheden vier je feest!

Richard
Door Richard
0 reacties


We kennen allemaal vast het spreekwoordelijk gezegde: “het leven is een feestje”, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Daar is natuurlijk niets aan gelogen. De slingers ophangen moeten we echt zelf doen en feest vieren ook. We maken genoeg mee elke dag en het wordt tijd om meer te gaan waarderen wat we hebben en meemaken. Sta maar eens meer stil bij sommige dingen. In dit artikel lees je welke dagen je zeer zeker moet vieren!

Een bruiloft

Als een stel gaat trouwen, gaat dat natuurlijk gepaard met een feest. Het is een feestelijke dag en zo’n moment moet gevierd worden. Maar, waarom zou je het niet elke keer opnieuw vieren? Na jaren getrouwd te zijn, vind je elkaar nog steeds die leuke persoon waar je ja tegen zei bij het altaar. Dat is toch een feestje waard? Of je nu 50 jaar getrouwd bent of pas 5 jaar. Elk jaar opnieuw is het een feestje waard. Al ga je maar uit eten of hang je alleen de slingers op. Besteed er in ieder geval aandacht aan, want het is prachtig dat jullie al zolang gelukkig zijn met elkaar.

Elke mijlpaal

We maken er een gewoonte van om het te vieren als iemand geslaagd is van de middelbare school. Elke keer als je daarna ergens voor slaagt, wordt dat niet meer groots gevierd. Waarom eigenlijk niet? Elke mijlpaal die je behaald is toch een feestje waard? Dat geldt voor het behalen van elk diploma, maar ook van elke nieuwe baan en promotie op je werk. We steken overal zoveel tijd en moeite in. En dat mag best beloond worden met een groot feest! Dat geldt trouwens ook als je ergens een bepaald aantal jaar in dienst bent. Vaak wordt daar op de werkvloer wel aandacht aan besteed, maar thuis kan dat natuurlijk ook.

Elke verjaardag

Op den duur wordt ouder worden echt vervelend. Weer een jaar erbij tellen. Het is niet van iedereen zijn favoriete dag. Hoewel ouder worden misschien niet leuk is, kun je het ook anders bekijken. Bekijk het eens positief, dat je er nog steeds mag zijn. Sommige mensen halen helaas jouw leeftijd niet. Dat is toch reden genoeg om elk jaar dat erbij komt groots te vieren. Trek een fles champagne open of houd een groot diner. Zolang je maar proost op het leven.

Elk nieuw huis

Voornamelijk met de woningmarkt van nu, mag je blij zijn als je een onderkomen kunt vinden. Het is verschrikkelijk om nu een nieuw huis te moeten zoeken. Reden genoeg om daarvoor iedereen uit te nodigen op jullie housewarming. Mooi moment om iedereen tegelijk het huis te laten zien. Dan hoef je daar in ieder geval geen aparte koffie momentjes voor te plannen. Je kunt zo’n housewarming natuurlijk ook altijd combineren met een andere feestelijke gelegenheid. Misschien zijn jullie binnenkort wel 10 jaar getrouwd of is er binnenkort een verjaardag op komst.

Je kunt ervoor kiezen om al die gelegenheden apart te vieren, maar je kunt ze ook net zo goed combineren. Een feestje geven kost natuurlijk ook wel wat geld. Daarom kun je ze beter bundelen. Daarom worden verjaardagen ook steeds vaker samen gevierd. Zo sta je wel stil bij alle gebeurtenissen en gelegenheden, maar vier je het in een keer. Aangezien je het toch maar een keer viert en maar een keer de troep hoeft op te ruimen. Dan kun je het maar zo groot mogelijk vieren. Nodig iedereen uit die je ook maar te binnen schiet en zorg voor een hoop eten en drinken. Nog wat versiering hier en daar en feesten maar!

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.