Goedkoop je verjaardag vieren doe je zo! - Goedkoop.be

Goedkoop je verjaardag vieren doe je zo!

Door
Laatste update op 0 reacties

Word jij binnenkort weer een jaartje ouder? Dan zal je waarschijnlijk al eens gedacht hebben of je een verjaardagsfeestje wilt geven of niet. Veel mensen kiezen ervoor om hun verjaardag niet te vieren want ze vinden het te kostelijk, zonde! Maar het hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Jij bepaalt hoeveel geld je aan jouw verjaardagsfeest wilt uitgeven. Wij geven je enkele tips mee hoe je jouw feestje zo goedkoop mogelijk kunt houden.

Uitnodigingen versturen

Een uitnodiging hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kan op het internet verschillende website vinden waarop veel mooie formats staan die je kunt gebruiken om een uitnodiging op te stellen. Laat die graphic designer dus maar achterwege! Verstuur je uitnodiging online via Whatsapp of via e-mail. Op die manier bespaar je papier, inkt en postzegels. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Ben je niet zo creatief aangelegd? Maak dan gewoon simpelweg een Facebook evenement aan of nodig je vrienden en familie gewoon uit via een Whatsapp-groep.

Zorg voor standaard slingers

Je hoeft niet elk jaar nieuwe versiering te kopen. Koop gewoon eens standaard feestversiering aan en verzorg deze goed waardoor je ze nog jaren kunt gebruiken. Haal dus versiering in huis die bij elk feestje past, ongeacht de leeftijd. Neem een kijkje bij de HEMA, hun feestversiering is heel divers en goedkoop!

Creatief aan de slag? Er wordt niet meer dan wat knip- en plakwerk gevraagd wanneer je zelf versiering wilt maken. Knip wat leuke vormen uit gekleurd papier en plak ze aan een touwtje. Met papieren servetten kan je ook een heleboel leuke dingen doen.

Doe de juiste boodschappen

Ten eerste is het belangrijk om een goede supermarkt te kiezen wanneer je boodschappen gaat doen voor je feestje. Bij Lidl enAldi zit je bijvoorbeeld goed want hier kan je fijn goedkoop winkelen. Zij hebben ook leuke seizoens- en weekaanbiedingen waar je wel eens bepaalde lekkere snacks kunt scoren.

Het is belangrijk dat je op voorhand een lijstje maakt voor je naar de supermarkt gaat. Supermarkten zijn op een bepaalde manier ingericht waardoor je toch altijd naar buiten gaat met boodschappen die je niet nodig had. Zeker wanneer je met honger gaat winkelen, zal je zaken in je kar gooien die je in de rekken had kunnen laten liggen. Steek desnoods een wortel in je mond als je niet veel tijd hebt!

Potluck party

Tegenwoordig waaien er veel tradities over van Amerika naar België. Denk maar aan Halloween of Black Friday. Wij vinden ze leuk en daardoor raken ze ook stilaan ingebakken in onze cultuur. Zo heb je bijvoorbeeld ook potluck parties? Nu denk je vast en zeker, wat is dit voor een vreemd beest! Tijdens een potluck party brengen de genodigden allemaal zelf eten mee. Dit wordt dan gedeeld met de anderen waardoor je van veel verschillende soorten hapjes kunt proeven. Je hebt er dus zelf weinig voorbereidingen aan. Voorzie een mooie grote tafel en hier kan iedereen zijn of haar eten en drankjes opzetten. Origineel en goedkoop, niet?

Muziek

Last but not least, de muziek! Een feestje zonder muziek, kunnen we moeilijk een feestje noemen, maar een dj inhuren die voor de muziek zorgt is toch wel kostelijk. Pak het daarom wijselijk aan en stel een afspeellijst op Spotify of Youtube samen. Je kan deze afspelen zonder dat je er nog naar moet omkijken. Als je geen boxen hebt om aan te sluiten aan je laptop of smartphone, kan je altijd eens rondvragen aan vrienden en familie. Heeft helemaal niemand boxen? Zet dan gewoon de radio of een radiozender op de televisie aan. De meeste gasten zijn toch druk bezig met babbelen dat ze niet zullen opmerken welke muziek er wordt afgespeeld!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.