Op kot bespaartips om voordelig rond te komen - Goedkoop.be

Goedkoop rondkomen als kotstudent in 10 tips

Door
Laatste update op 0 reacties

Studeren en op kot zitten, de mooiste tijd van je leven! Klopt volledig, maar daarnaast is het ook een tijd waarin je moet rondkomen met weinig geld. Wat niet altijd eenvoudig is, want het geld vliegt precies langs ramen en deuren naar buiten. Er zijn dan ook zo veel leuke dingen om te doen, die natuurlijk wel iets kosten. Ontdek in deze 10 tips hoe je goedkoop kan rondkomen met een laag budget als kotstudent!

1. Maak gebruik van studentenkortingen

Vaak krijg je in het begin van het academiejaar een hoop kortingsbonnen van je faculteit. Hierbij kan je meestal kortingen op eten, drinken en feestjes vinden. Zo eet je op restaurant lekkere vol-au-vent aan de helft van de prijs met een bonnetje, in de nieuwste cafés wachten enkele gratis pintjes. Of je krijgt zomaar een inkomkaart voor een te gek studentenfeestje.

Gooi die bonnen zeker niet achteloos in de vuilnisbak, je haalt er echt wel voordeel uit!

Gouden tip van Goedkoop.be

Wil je toch eens 'echt' op restaurant? Hou dan zeker de deals van Groupon in het oog. Kijk bij de lokale deals wat er te beleven valt in jouw studentenstad.

Veel kans dat er een driegangendiner met 50% korting beschikbaar is. Of wie weet wel een avondje cocktails drinken in je favoriete cocktailbar...

Groupon zoekt de beste deals voor je uit, om het leven nog wat goedkoper te maken!

2. Studentenrestaurants zijn the place to be

Aan elke universiteit of hogeschool is wel een studentenrestaurant verbonden. Op vertoon van je studentenpas werk je voor een paar euro’s een hele lekkere maaltijd naar binnen. Zelfs met een soepje op voorhand en dessert achteraf ben je nog geen fortuin kwijt. Ook zijn hier belegde broodjes te vinden voor nauwelijks 2 euro!

Ga dus niet in een dure zaak eten, maar kies voor eenvoud. Het is niet omdat het interieur er iets minder aantrekkelijker is, dat je avond minder gezellig is. Met enkele vrienden erbij wordt het ongetwijfeld dolle pret. Voor weinig geld!

3. Kortingsrek in de supermarkt

In de meeste supermarkten kan je kortingsrekken vinden waar eten aan de helft van de prijs of nog meer wordt aangeboden. Vaak is het voedsel dat binnen enkele dagen zal vervallen, maar daarom is het niet minder goed! Neem dus een kijkje in dit rek, voor je overgaat naar de andere rekken!

4. Samen sta je sterk!

Kook samen met je kotgenoten, zodat je niet met overschot zit en dus geen geld verspilt. Samen koken is goed voor de portemonnee en ook heel gezellig!

Als je samen inkopen doet, bespaar je ook heel wat. Grotere verpakkingen zijn doorgaans goedkoper.

5. Less is more

Kook met 2 à 3 ingrediënten, meer hoeft het echt niet te zijn. Soms zijn simpele gerechten zelfs lekkerder dan uitgebreide maaltijden met veel ingrediënten.

6. Voorraadpotjes zijn jouw beste vriend!

Als je dan toch eens met overschot zit, zorg dan dat je het kunt bewaren om er de dag nadien van te genieten. Koop dus voorraadpotjes of vraag aan moederlief of je de hare mag hebben. In winkels als Ikea heb je voor enkele euro’s degelijk materiaal.

7. Vries je eten in

Een ander oplossing om eten te bewaren, is het invriezen. Als je een diepvries hebt op kot ten minste! Steek overschotjes van op kot – of als je slimmer bent - van thuis in de diepvries en geniet er later extra van.

8. De nachtwinkel is slecht voor jouw portemonnee!

Een hongertje ’s avonds laat komt al eens kriebelen, net als de winkels allemaal al dicht zijn. Op een dergelijk moment besluit je natuurlijk naar de nachtwinkel te gaan. Hou echter in de gaten dat dit veel duurder is dan een gewone winkel. Je slaat beter een goede voorraad in dan last minute nog naar de nachtwinkel te moeten.

9. Feesten begint op kot

Ga je eens naar een feestje? Drink dan thuis al iets, samen met je vrienden. Zo spaar je heel wat geld uit aan dure pintjes en andere drank op café.

Eventueel kan je zelfs zo lang op kot blijven tot het gratis inkom is op het feestje.

10. Hou concerten exclusief!

Naar concerten gaan hoort natuurlijk bij de studententijd. Het is verrijkend voor je cultuur en gewoon fantastisch leuk. Let er toch op dat je niet elke week naar een concert gaat!

Hou het als een exclusieve activiteit, zodat je er extra van kan genieten als je dan eens naar eentje gaat. En je niet altijd in geldnood hoeft te zitten...

Heb jij nog ultieme tips om aan het lijstje toe te voegen?

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.