Hoe blijft je tuin het hele jaar mooi? 3 tips - Goedkoop.be

Hoe blijft je tuin het hele jaar mooi? 3 tips

Richard
Door Richard
0 reacties

We zien het regelmatig gebeuren: tuintjes die er gedurende de zomermaanden prachtig uitzien, maar er in de winter maar een beetje verloren bij staan. Zonde! Want ook in de winter wil je gewoon van een mooie tuin genieten. Van kleurrijke bloemen, van de mogelijkheid om af en toe van het winterse zonnetje te genieten. Niets staat je ook in de weg om het hele jaar door van een mooie tuin te genieten. Er zijn namelijk genoeg manieren waarop je tuin niet alleen het hele jaar door in de bloei kan staan, maar er ook elk seizoen even uitnodigend uitziet. Wil jij nóg meer genieten van je eigen tuin? Maak dan gebruik van de volgende tips en geniet elk seizoen opnieuw.

1. Mooi gazon

Gras is ongelooflijk sterk en geeft de tuin het gehele jaar door een mooie, natuurlijke uitstraling. Met een mooi gazon beschik je over alle benodigde elementen om jouw tuin groen, netjes en uitnodigend te houden. Hierbij is het wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om je gazon te ondersteunen. Op www.moowy.be vind je alles wat je nodig hebt om jouw gazon mooi te houden. Het hele jaar door.

2. Kies voor planten met verschillende bloeiperiodes

Denk je dat een tuin alleen maar mooi in bloei kan staan gedurende het voorjaar en de zomer? Dan heb je het mis. Er zijn ook genoeg planten die juist op hun mooist zijn in de winter. Daarom is het slim om tijdens het ontwerpen van je tuin rekening te houden met de verschillende bloeiperiodes. Als je ervoor zorgt dat deze periodes elkaar overlappen, beschik je altijd over kleur in je tuin.

Als je niet zoveel verstand hebt van bloemen, kan het best lastig zijn om dit uit te zoeken. Neem daarom gerust contact op met een hovenier voordat je je tuinontwerp maakt. Zij kunnen je adviseren in de planten die je moet nemen om je tuin het gehele jaar door te laten bloeien. Wist je dat veel planten in de tuin bovendien niet hoeft te betekenen dat de tuin ook erg arbeidsintensief zal zijn? Integendeel zelfs. Er zijn genoeg planten die weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Door de juiste keuzes te maken, stel je de tuin geheel naar eigen wens samen.

3.Kies voor robuuste meubels

Tuinmeubels mogen natuurlijk niet ontbreken. En dan bij voorkeur meubels die gedurende het hele jaar kunnen blijven staan. Meubels die goed blijven, ongeacht de weersomstandigheden. Robuuste tuinmeubelen mogen dan ook zeker niet ontbreken. Let ook op het onderhoud dat nodig is. Zo voorkom je dat je straks het hele jaar door aan het klussen bent om je meubels in goede conditie te houden. Als je kiest voor de juiste meubels, kun je deze met een gerust hart het hele jaar door laten staan. Zo pik je elke zonnestraal mee en is het altijd heerlijk vertoeven in eigen tuin.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.