Carnaval 2018: zo vind je een voordelig kostuum - Goedkoop.be

Doe eens gek: voordelig uitgedost tijdens carnaval

Door
Laatste update op 0 reacties

Alaaf! Aswoensdag komt eraan, wat betekent dat het carnavalsfeest binnenkort weer gaat losbarsten in het zuiden van Nederland en in België. Prachtige praalwagens worden weer opgebouwd en het bier zal rijkelijk vloeien. Niet onbelangrijk tijdens carnaval zijn de kleurrijke outfits. Hoe ga jij verkleed tijdens carnaval en hoe kun je dit zo voordelig mogelijk aanpakken?

Waarom carnaval?

Ah, carnaval, een laatste keer uit de bol gaan voor de 40 vastendagen tot Pasen beginnen. Van deze stokoude traditie is inmiddels weinig meer over; bier is het magische woord en de oorspronkelijke vastentijd is iets wat zelfs binnen de algemene kennis van de feestgangers slechts sporadisch terug te vinden is, laat staan uitgevoerd wordt. Ook de drie dagen die het feest van oorsprong duurt, zijn al flink uitgerekt.

Carnaval draait om een paar dagen compleet uit je bol gaan, even niet jezelf zijn en vooral veel drinken. Iedereen is verkleed tijdens carnaval; je zult eerder raar aangekeken worden wanneer je in je dagelijkse plunje gekleed bent, dan wanneer je compleet naakt over straat gaat. Dit laatste lijkt wellicht een goede optie als je wilt besparen op je carnavalsoutfit, maar is toch iets wat we liever voorkomen.

Gouden tip van Goedkoop.be

Ook een carnavalsoutfit nodig voor je kids? Bij Fun vind je de leukste kostuums voor kinderen voor een voordelig prijsje. Goedkoop.be heeft de aanbiedingen en promoties van Fun voor je op een rijtje gezet.

 

In 4 tips naar een goedkope en originele outfit

Als je minder geld hoeft te besteden aan je outfit houd je meer geld over om te spenderen aan andere activiteiten en versnaperingen tijdens de carnaval. Hoe meer geld je kunt besparen, hoe beter natuurlijk. Hier vind je een aantal tips om geld te besparen op je carnavalsoutfit, maar toch origineel te zijn.

- Tijdens carnaval ben je even niet jezelf. Wie je dan wel bent, is onbelangrijk. Een gek jasje, broek of hoedje doet vaak al wonderen, trek er nog een gek gezicht bij en je bent compleet. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld verkleed gaan als nerd; brilletje op, haar achterover, overhemd aan en gaan. Een peperduur gorillapak van 150 euro is natuurlijk geweldig, maar ga je hierdoor daadwerkelijk een beter carnavalsfeest beleven?

- Niet je eerste carnaval? Kijk wat je thuis nog hebt liggen, je spullen kunnen echt wel een paar jaar mee. Elk jaar een nieuwe outfit kopen is niet per se nodig, bespaar eens lekker wat door een outfit of delen ervan te hergebruiken. Niemand kan zich nog herinneren wat je de afgelopen jaren gedragen hebt, tenzij je natuurlijk met een gênante foto op Facebook beland bent. Ach, het was carnaval.

- Iedereen kent het voorbeeld van het mummiepak wel; jezelf oneindig wikkelen in wc-papier. Wellicht een wat minder goed voorbeeld, één glas bier eroverheen en er blijft weinig van over, maar wees eens creatief. Vaak kun je met wat simpele materialen een zeer geslaagde outfit, of in ieder geval delen van een outfit, in elkaar knutselen. Knoei wat vlekken op een oude overall en je bent een schilder of boer, knip wat gaten in een oud laken en ga verkleed als spook. Leef je uit!Mummiepak

- Koop je outfit voor volgend jaar vast vlak nadat je carnavalskater voorbij is. Vaak geven carnavalswinkels na het feest hoge kortingen op hun artikelen, waar ze dan vanaf proberen te komen om er nog iets aan te verdienen. Neem eens een kijkje, het is de moeite waard. Een jaartje blijven liggen kan voor zo’n outfit geen kwaad, misschien heb je ook nog wel een andere gelegenheid waar hij van pas komt.

Er nog niet helemaal uit hoe je met carnaval verkleed gaat? Vraag eens aan een aantal vrienden hoe zij verkleed gaan, misschien kun je wel met zijn allen besparen door als groep verkleed te gaan. Carnavals is immers een feest om met zijn allen te vieren, waarom dan ook niet met zijn allen besparen?

Hoe ga jij besparen op je carnavalsoutfit? Laat hieronder een reactie achter met je origineelste carnavalsideeën.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.