Schoenen online kopen: tips voor voordelige aankoop - Goedkoop.be

Vijf tips om online goedkoop schoenen te shoppen

Door
Laatste update op 0 reacties

De combinatie ‘vrouwen en schoenen’ blijft een perfecte match. Heel wat vrouwen kunnen geen schoenwinkel voorbijlopen zonder er uitgebreid kennis te maken met de collectie, even binnen te lopen en wat te passen. Grote kans dat hun persoonlijke schoenencollectie nadien weer een paar pumps, laarzen of sandalen rijker is.

Met de opmars van online schoenenwinkels wordt het alleen maar makkelijker om je favoriete paar goedkoop te vinden. De webshops zijn 24 uur per dag open, zeven dagen op zeven. Ook buiten de kantooruren, wanneer jij voldoende tijd hebt om rustig te zoeken. Toch knelt het schoentje voor velen bij het passen. Dat lukt nog steeds niet online.

Wie nog twijfelt aan online schoenen shoppen, zie hier de vijf ultieme shoptips!

 

1. Online schoenen kopen is goedkoper

Doorgaans zijn schoenen in online shops een stuk goedkoper dan in ‘echte’ winkels. Logisch ook, de webshops hebben geen kosten voor verkoopspersoneel of huren geen duur winkelpand.

De meeste online schoenwinkels hebben ook een outletafdeling, meestal ‘outlet’ of ook wel ‘sales’ genoemd. Je kiest er schoenen van voorbije collecties met fikse korting. Je hoeft er niet te wachten tot verkopers koopjes tevoorschijn toveren tijdens de solden, het hele jaar door shop je er met korting.

Raak je toch nog niet overtuigd door die argumenten, lees dan maar snel verder. Wedden dat je tegen het eind van dit artikel popelt om online schoenen te shoppen?!

2. Prijzen vergelijken is een eitje

Vanuit je luie zetel is het een makkie om prijzen te vergelijken. Vergeet van de ene schoenwinkel naar de andere hossen, online doe je het al zittend. Je zet gewoon de verschillende webshops open en zoekt steeds hetzelfde paar schoenen. Het vergelijken kan beginnen!

Niet alleen prijzen kun je makkelijker vergelijken. Ook wanneer je een bepaald paar schoenen zoekt, vind je het makkelijker. Je geeft het merk en model in als term in een zoekmachine en krijgt dadelijk een overzicht van waar je de schoenen kunt kopen.

Wil je meteen alle schoenen in jouw maat op een rijtje zien, stel dan de maat in via de zoekfilter in de online schoenwinkel. Je droompaar zien en daarna ontdekken dat het niet meer in je maat beschikbaar is, behoort tot het verleden. Handig!

3. Hoe zit het met verzending en retour?

Misschien wel de belangrijkste tip in dit lijstje: check even welke klantenservice de online shop biedt. Betaal je verzendkosten en hoeveel? Hoe zit het met de retourmogelijkheden? Wettelijk heb je recht op veertien dagen tijd om je bestelling terug te sturen, sommige shops geven je meer tijd. Soms gaan hier echter hoge kosten mee gepaard. Je kiest dan beter voor een webshop waar je die kosten uitspaart.

Er zijn al heel wat online winkels die standaard gratis verzending en retour bieden. Bij uitstek voor schoenen is dat belangrijk. Je kunt ze slechts passen wanneer ze bij je thuis afgeleverd worden. De kans bestaat altijd dat ze niet goed zitten, hoeveel info de website ook voorziet.

4. Een waslijst aan virtuele info

We haalden het hierboven al even aan. Online schoenwinkels geven uitgebreide info over alle producten in hun virtuele rekken. Je krijgt niet alleen foto’s vanuit verschillende hoekpunten (de zool, bovenkant, zijkant, details), maar ook een omschrijving van de gebruikte materialen en het merk. Over de maat geeft de webshop soms extra info. Het helpt je een duidelijker beeld te vormen van de schoenen.

Je kunt ze dan wel niet op voorhand passen, met de waslijst aan info kom je al een heel eind ver.

 

De juiste maat: enkele webshops onder de loep

Sarenza

Sarenza stelde de meest complete maatgids samen. Naast een handleiding om zelf je voeten te meten en zo de maat af te leiden, kun je er een voetenmeter afprinten. Druk de meter op ware grootte af, zet er je voet op en je ziet meteen welke maat je nodig hebt.

Daarmee houdt het nog niet op. Je leest er interessante tips over baby- en kinderschoenen, hakken en stevige kuiten. Verzending is gratis, net als de retour binnen 100 (!) dagen.

Spartoo

Bij Spartoo krijg je een universele maattabel voorgeschoteld met de voetlengte in cm en de daarbij horende Europese, Britse en Amerikaanse schoenmaat. Spartoo voorziet bij sommige modellen extra maatinformatie, bijvoorbeeld als een bepaalde schoen groot uitvalt. Verzending en retour binnen 30 dagen zijn gratis.

Torfs

Het Belgische Torfs geeft ook een universele maattabel weer met de voetlengte in cm en de bijhorende schoenmaten (EU, UK, US). Verder vermeldt de shop nog dat maten per merk kunnen variëren. Twijfel je aan je maat, dan kun je het paar reserveren en gaan passen in de winkel van je keuze.

Net zoals de andere webshops zijn verzending en retour gratis. Je krijgt 14 dagen de tijd om artikelen te ruilen of terug te sturen.

5. Klanten helpen klanten: online reviews

Met vriendinnen maak je wel eens een praatje over schoenen en wissel je ervaringen uit. Online schoenwinkels tillen het uitwisselen van tips nog een niveautje hoger. Klanten laten er een review van hun aankopen achter.

Je komt makkelijk meer te weten over de maat. Is het een merk waar je beter een maatje groter of kleiner neemt, loop je op wolkjes met dit paar schoenen of zit dat paar simpelweg niet goed... Je komt het allemaal te weten via andere klanten.

We zijn benieuwd naar jullie online schoenervaringen. Heb je al eens schoenen online gekocht en viel het mee of was het een tegenvaller? Deel het gerust hieronder!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.