Leuke dingen om te doen in de lente, 5 originele tips! - Goedkoop.be

Dankzij deze 5 gratis buitenactiviteiten verveel je je nooit

Door
Laatste update op 0 reacties Meer Buitenleven

Er komen weer enkele verlengde weekends aan. Eén woord hiervoor: geweldig! Vooral dan als je nog eens iets buiten kan doen in het zonnetje. Als je aan activiteiten in de openlucht denkt, denk je meteen aan erg dure uitstappen. Buitenactiviteiten hoeven echter niet altijd onbetaalbaar te zijn. Er zijn heel wat gratis alternatieven die echt de moeite lonen. Dankzij deze 5 gratis activiteiten zal jij je geen seconde vervelen! Streep ze één voor één van je bucketlist!

 

#1: Ontdek verbazingwekkende locaties met geocaching

Geocaching kan je spelen waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. Er zijn wel 2 miljoen geochaches over heel de wereld verstopt. Een geocache is een fysiek ding dat verborgen ligt en heeft verschillende maten, kleuren en moeilijkheidsgraden. Het lijkt erg op het ouderwetse schatzoeken, maar dan in een modern jasje voor volwassenen. Ook in jouw buurt zijn er vast en zeker enkele verstopt. Je hebt alleen je smartphone en een goede dosis pit nodig om geocaching te spelen.

Gouden tip van Goedkoop.be

Op zoek naar kwalitatieve outdoorkleding en -schoenen, waar je goed en probleemloos mee kan wandelen, voor een zacht prijsje? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op de webshop van Decathlon. Hier vind je onder andere wandelschoenen, jassen, skates, stokken voor nordic walking en daarnaast ook complete uitrustingen en zelfs fietsen aan kleine prijzen.

Op je smartphone maak je een nieuw account aan en dit is uiteraard volledig gratis. Zo, je bent klaar om te beginnen geocachen! Je kiest een geocache waar je naar op zoek wilt gaan en je volgt de navigatie. Als je je geocache gevonden hebt, teken je het logboek dat erbij zit en geef je je vondst in op je smartphone. Kijk ook eens in de app wat je allemaal kan doen! Als je verder gevorderd bent, zullen er meer en meer geochaches vrijkomen voor jou! Ook zijn er multichaches: deze bestaan uit twee of meer locaties en de eindlocatie is een fysieke container.

#2: Verken een stad op een andere manier dankzij het spel ‘… is burning’

Je kan een stad op de traditionele manier bezoeken, maar je kan er ook één groot spel van maken. Ga bijvoorbeeld naar Gent en speel daar het ludieke ‘Gent is burning’. Het spel wordt in twee ploegen gespeeld: de politie en de boeven. Eerst  gaan beide groepen samen locaties aanduiden in de stad door er een papier met de plaatsnaam op te hangen. Kies bijvoorbeeld voor De Stadshal, De Sint-Pieters kerk, De Vooruit… Tien locaties zijn ideaal. Vervolgens gaat het spel van start. Gewapend met een walkie talkie of een WhatsApp-gesprek, kan je vertrekken.

De boefjes zoeken een locatie op om die te ‘burnen’ door de plaatsnaam te doorkrassen op het papier. Dit laten ze meteen weten aan de politie via de walkie talkie of het WhatsApp-gesprek. De boeven zeggen dan bijvoorbeeld: ‘Vooruit  is burning’. Dan is het de bedoeling dat de politie de boeven kan vatten. Hiervoor moeten ze dus strategisch denken! Adrenaline verzekerd!

Tip: Verkleed je ook als politie en boefjes voor een extra dimensie en een hoger inlevingsvermogen!

#3: Gezonde buitensport dankzij nordic walking

Man en vrouw tijdens nordic walking

Nordic walking is een erg leuke buitenactiviteit waarmee je leuke plaatsen kan bezichtigen. Deze sport is meer dan wandelen met stokken. Er wordt een extra aspect toegevoegd, waardoor het plezieriger wordt dan wandelen op zichzelf. Lang geleden hielden Finse langlaufers hun conditie op peil met deze sport. De poles of wandelstokken die je gebruikt, moeten op ideale hoogte staan en je techniek moet onderhouden worden. Je verbruikt 20 tot 40% meer energie dan met ‘gewoon’ wandelen bij nordic walking door de grotere spierwerking. Dit resulteert dus in een grotere calorieverbranding. Twee vliegen in één klap dus: een leuke activiteit en een betere lijn!

#4: Verleg je grenzen en ga skaten of rolschaatsen

Skaten en rolschaatsen link je meteen met ‘the cool guys’. Dit is nergens voor nodig! Het is voor iedereen een leuke én vooral gratis activiteit voor in de openlucht. Op de baan kan je al een flink toertje skaten of rolschaatsen. Vooral in een skatepark kan je je hartje ophalen. Als je heel veel oefent, kan je misschien wel aan tricks en stunts beginnen. Vergeet je camera niet om ludieke beelden vast te leggen voor altijd. Zoek jij inlineskates of rolschaatsen? Je vindt een groot aanbod bij bijvoorbeeld Bol.com. Je bladert hier door het gamma.

#5: Voel een extra dimensie dankzij een blotevoetenpad

Waarschijnlijk is het nog nooit in je opgekomen, maar een blotevoetenpad volgen is een erg leuk uitje! Een blotevoetenpad vormt een gratis massage en is dus gezond voor je bloedsomloop. De ene ervaring volgt de andere direct op en geeft een extra dimensie aan een simpele wandeling. Je voeten voelen meer dan je zou denken. Doe nu dus mee aan de blotevoetenhype! Bij de Kaaihoeve kan je gratis terecht voor een cirkelvormig pad dat erg klein is. Klein, maar krachtig. Ook in Oekene vind je een pad van 150 meter lang.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.