Vergelijking van kortingen: Black Friday versus Solden - Goedkoop.be

Solden versus Black Friday… Sla je slag & pak je korting

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

Het is pas augustus, maar toch vonden we het bij Goedkoop.be tijd om eens vooruit te blikken op de beste promoties. De solden is immers net voorbij, dus wanneer kunnen we weer extreme kortingen verwachten? Juist, met Black Friday en Cyber Monday. Wil je meer weten over de kortingen die in het weekend van 23 november komen gaan? Ben je tevens benieuwd naar de verschillen in prijzen tijdens de solden versus Black Friday? Wij namen het voor je onder de loep!

 

De solden is natuurlijk al lang en breed een begrip in ons landje. Een maand lang extreme korting pakken, wie wil dat nu niet? Vrijwel elke winkel biedt kortingen aan van 50% tot 70%.

In november heb je Black Friday en Cyber Monday, vier dagen hoge korting pakken bij tal van webshops. Black Friday is overgewaaid uit Amerika en luidt de eindejaarsinkopen in. Stel je in Amerika gillende mensen voor, die allemaal tegelijk een winkel in rennen om korting te graaien.

In België gaat het er gelukkig iets rustiger aan toe, maar het event krijgt evenwel steeds meer naamsbekendheid. Meer en meer webshops haken in met enorme kortingen. In 2017 was het al groots, en 2018 belooft nóg spectaculairder te worden.

Solden versus Black Friday

Hoewel de solden en Black Friday zo’n 3,5 maanden uit elkaar liggen, vonden we het toch interessant om eens een vergelijking te maken op basis van afgelopen juli tegenover november vorig jaar. Wat zijn de verschillen en de kortingen tussen de Black Friday winkels en de shops in de solden?

  • Het voordeel van de solden is dat je een maand lang profiteert van korting, deze stapelt zich bij de meeste winkels in de loop van de maand steeds verder op.

    Keerzijde: Je shopt vaak oude collecties, deze komen namelijk in de opruiming om plaats te maken voor de nieuwe collecties. Wie weet zie je iets leuks en is je maat al uitverkocht.
  • Het voordeel van Black Friday is dat de kortingen in dat weekend vaak op een groter aanbod gelden in verhouding tot de solden. Zo ook vaak op nieuwe collecties. In de solden ligt de focus vooral op oude modecollecties.

    Keerzijde: Black Friday / het gehele Cyber Weekend duurt maar vier dagen (als je geluk hebt bij bepaalde webwinkels iets langer). Daarom moet je er snel bij zijn om jouw nieuwe aankoop te bemachtigen. Op tijd vrij plannen voor dat weekend dus! ;-)

De kortingen

Hoe zit dat dan met de kortingen? Het verscheelt natuurlijk per aanbieder. Wij namen alvast de voordelen van een aantal van onze favorieten onder de loep.

Embed code
solden versus black friday
  Black Friday weekend 2017 Solden juli 2018
Verzorging: ICI PARIS XL Tot 20% korting Tot 70% korting
Mode: About You Tot 40% korting Tot 60% korting
Mode: Brantano Tot 30% korting Tot 70% korting
Mode: JBC €10 korting Tot 70% (+10%) korting
Schoenen: Sarenza 30% korting op alles Tot 60% (+15%) korting
Elektronica: Krefel Tot 74% korting Tot honderden euro’s korting
Cadeaus: YourSurprise Tot 30% korting Tot 40% korting
Sport: Nike Tot 30% korting Tot 30% korting
Reizen: Neckermann Tot 30% korting Tot 60% korting
Diversen: ColliShop Heel veel superpromo’s Tot 50% korting

 

Zoals je ziet liggen de kortingen in de solden dus over het algemeen wel een stukje hoger dan tijdens Black Friday. Hierbij nogmaals de kanttekening: de kortingen tijdens Black Friday zijn over het algemeen ook geldig op de nieuwe collectie, terwijl de solden promoties vaak geldig zijn op een geselecteerd aanbod (oude collectie).

Shoppen tijdens Black Friday 2018

Tijdens de zomersolden nog niet al je inkopen gedaan? Er lopen nu nog diverse sales door, dus houd zeker onze site in de gaten. Verder wacht je voor al je eindejaarsinkopen op Black Friday en Cyber Monday, want zoals je hierboven kunt zien lopen ook dan de kortingen stevig op.

Wij verwachten in ieder geval dat wegens de stijgende populariteit van dit weekend, de kortingen weer de pan uit zullen rijzen. Houd ons daarom in de gaten voor alle Black Friday deals. Alvast veel shopplezier gewenst!

Ontdek hier alle Black Friday deals op één themapagina!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.