Online cursus of thuisstudie? Zo vind je de voordeligste! - Goedkoop.be

Nooit te laat om bij te leren; zo kies je de voordeligste online cursus of thuisstudie!

Door
0 reacties

Nu we allemaal thuis zitten door het coronavirus, hebben we vrije tijd in overvloed. Maar hoe vul je die vrije tijd goed in? Een hele dag televisie kijken kan uiteindelijk gaan vervelen. Dit is dus het ideale moment om je kansen op de arbeidsmarkt vergroten of een nieuwe hobby te starten!

Allemaal redenen om de ‘boeken’ in te duiken en iets bij te leren. Je kan vanuit je luie zetel een thuisstudie of een hobby- of taalcursus volgen! Van een cursus fotograferen en een taalcursus Spaans tot een thuisstudie beeldbewerking… De keuze is reuze, dus waar begin je? En hoe zit het met de financiën? Wij leren je graag alvast wat bij, lees snel verder!

Hobbycursus of thuisstudie

Hobbycursus

Geniet je van een welverdiend pensioen, werk je parttime of heb je gewoon nog zeeën van tijd over? Wellicht is het dan wel leuk om eens een nieuwe hobby op te pakken. Wat te denken van een cursus fotografie of schilderen? Via een onderwijsinstelling zoals Centrum Voor Afstandsonderwijs of een opleidingsinstituut zoals NHA volg je een online cursus vanuit huis, waar en wanneer je dat wilt.
Iets met huis en tuin, schrijven, beauty, muziek, creatief… Het cursusaanbod is zeer uitgebreid dus je kan alle kanten op.

Taalcursus

Ga je graag op vakantie in het buitenland, zijn er plannen om je oude dag door te brengen in het zonnige Zuiden of is het in jouw beroepenveld wel handig om over een extra taal te beschikken? Ook taalcursussen volg je via een NHA of CVA gemakkelijk via thuis, op jouw gewenste tempo. Een cursus Spaans, Frans of Engels, Russisch, Duits… Aan jou de keuze!

Interesse in een cursus van Centrum voor Afstandsonderwijs? Twijfel niet te lang en schrijf je nog tijdens de Opendeurdagen in. Zo pak je toch weer mooi 15% korting mee!

Thuisstudie

Heb je een promotie voor ogen? Ben je niet gelukkig meer met het werk dat je doet en ga je voor die carrièreswitch? Of wil je bij blijven op het huidige werkgebied? Een thuisstudie biedt dan een geweldige uitkomst. Zo’n opleiding thuis volgen is bijzonder efficiënt. Je bent geen tijd en geld kwijt met reizen en je leert wanneer het jou uitkomt. Net zoals bij een reguliere opleiding, ontvang je een diploma of certificaat.

Het NHA en CVA bieden meer dan honderden thuisstudies aan. Wat te denken van een opleiding Mindfulness coach, Marketing of Schoonheidsspecialiste?

Slim kiezen

Is de knoop doorgehakt en heb je besloten om je in te schrijven voor een cursus of thuisstudie, dan heb je vast ook al een idee in welke richting dit gaat zijn. Volg je een opleiding marketing management of wordt het een cursus Spaans? Verstandig is het om altijd de cursus/studie van je voorkeur bij meerdere instituten te bekijken en te vergelijken.
Het is namelijk goed mogelijk dat een cursus bij meerdere instituten wordt aangeboden, maar dat er onderling wel wat verschillen zijn, zoals de tijdsduur, de begeleiding of de kosten. Maar ook de waarde van de diploma’s van de aanbieder van de thuisstudie en of deze algemeen erkend wordt, kan anders zijn.

Bedenk wat uiteindelijk voor jou prioriteit heeft.

Is een diploma van een aanbieder zoals NHA evenveel waard als een diploma van een reguliere hogeschool? Ja, mits de opleiding wettelijk erkend is.

Investering voor de toekomst

Gouden tip van Goedkoop.be

Zie jij jezelf straks wel als webontwikkelaar aan de gang gaan? Maar beschik je nog niet over voldoende kennis? Via de codeerschool BeCode kun je hiervoor een gratis opleiding volgen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website voor opleidingen in Genk en Antwerpen. Let wel, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Dus heb je interesse, wees er dan snel bij!

Er zijn diverse manieren om de studiekosten te beperken, of misschien zelfs helemaal niet zelf te betalen. Je kan je thuisstudie bijvoorbeeld laten betalen door je werkgever via de zogenoemde kmo-portefeuille, betaling kan eventueel ook met opleidingscheques en de scholingskosten kunnen soms (in Nederland) worden opgegeven bij de belasting.

Sinds maart 2015 zijn er een aantal dingen veranderd wat betreft opleidingscheques. Zo gelden er bepaalde voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen:

  • Je bent werknemer of interimkracht.
  • Je woont of werkt in Vlaanderen of Brussel.
  • Je hebt hoogstens een diploma secundair onderwijs.
  • Je volgt een opleiding erkend in het kader van educatief verlof of een opleiding waarvoor je een attest loopbaanbegeleiding hebt.
  • Je volgt de opleiding buiten de werkuren of tijdens je opleidingsverlof.


Bij opleidingsverstrekker NHA kun je de cursus/opleiding eerst 14 dagen gratis proberen. Bevalt het niet dan kun je het terugsturen. Bij inschrijving mag je ook regelmatig een extra cadeau verwachten, zoals een tablet.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.