Flygreen: vlieg milieuvriendelijk en verminder CO2-uitstoot! - Goedkoop.be

Nieuwsflash: milieuvriendelijker vliegen kan vanaf nu!

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

Vliegen is natuurlijk erg handig als je op vakantie gaat. Maar heb je er ooit bij nagedacht wat voor impact dit heeft op het milieu? De luchtvaartsector is verantwoordelijk voor maar liefst 2% van de totale CO2-uitstoot per jaar. Dit percentage dreigt alleen maar toe te nemen.

Gelukkig is er nu een manier om deze CO2-uitstoot te compenseren wanneer jij gaat vliegen. Benieuwd? Vlieg dan maar mee door dit artikel!

Een vlucht binnen Europa veroorzaakt al snel honderden kilogram CO2-uitstoot. Dit getal zegt je waarschijnlijk weinig, maar het komt er op neer dat het milieu flink belast wordt. Daar wil de start-up FlyGreen (FlyGRN) iets aan doen…

FlyGreen flygrn

FlyGRN is een vliegticketzoekmachine waarbij je net als bij andere aanbieders simpelweg je vertrekdata en bestemming invult. De zoekmachine vindt voor jou de beste deals.

Maar dat is nog niet alles, want het bijzondere aan FlyGRN is dat ze gratis en automatisch de CO2-uitstoot die voortkomt uit jouw vliegreis, gedeeltelijk of volledig compenseert.

CO2 compensatie vlucht: je berekent die gemakkelijk via de handige calculator op de website. Bovendien boek je meteen je vliegticket aan de beste prijs.

Opvallende CO2-feitjes - 1 ton CO2 staat ongeveer gelijk aan:

• Ruim 1400 wasbeurten;
• Zo’n 500 douchebeurten van 10 minuten;
• 521 dagen TV kijken!

In vergelijking -  een retourtje vanuit Brussel naar Portugal, (Zuid-)Spanje, (Zuid-)Italië of vooraan in Griekenland staat gelijk aan ongeveer een halve ton.

flygreen

Hoe werkt de CO2-compensatie van FlyGRN?

FlyGRN is ontstaan vanuit het idee dat het milieu teveel belast wordt door vliegreizen. Daar moest iets aan gedaan worden. Via Flygrn.com kun je daarom je reis boeken en meteen je CO2-uitstoot compenseren. En daar hoef je in principe helemaal niets voor te doen. Het bedrijf zorgt namelijk dat je vlucht gecompenseerd wordt door het plaatsen van bomen en zonnepanelen.

Flygrn

Gemiddeld is deze compensatie zo’n 50% van de ‘door jou aangerichte’ CO2-uitstoot. Het verschilt overigens per aanbieder die beschikbaar is via FlyGRN. Zo geeft de ene luchtvaartmaatschappij 100% compensatie (in de vorm van een geldbedrag, dat door FlyGRN vervolgens uitgegeven wordt aan zonnepanelen en bomen), terwijl de andere maatschappij een iets lager percentage geeft. Indien dit percentage lager is, kun je het percentage eventueel zelf nog verhogen door enkele euro’s bij te leggen.

Hoe dan ook, als je geregistreerd hebt krijg je na boeking altijd een CO2- certificaat in je mailbox, zodat je precies ziet hoe jouw vlucht gecompenseerd is.

flygreen

Nóg milieuvriendelijkere alternatieven

Door te boeken via FlyGRN ben je dus milieubewust bezig. Wil je nóg minder schadelijk zijn voor het milieu? Denk dan eens aan alternatieven voor het vliegtuig:

  • Trein: de trein is een milieuvriendelijk alternatief die je ook snel naar je gewenste bestemming brengt. Via FlyGRN vind je overigens ook treintickets.
  • Een vakantie in eigen land: waarom niet lekker dicht bij huis blijven? Vriendelijk voor de portemonnee én het milieu.

Zo, vanaf nu heb je weer een extra handvat om aan het milieu bij te dragen. Wij wensen je alvast een fijne vakantie toe, in een groene wereld voor nu en later!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.