Bespaar op het versturen van pakketjes met deze tips! - Goedkoop.be

Bespaar op het versturen van pakketjes met deze tips!

Richard
Door Richard
0 reacties

Maak gebruik van duidelijke én voordelige labels

Wil je een hogere zekerheid hebben dat je pakketjes aankomen op het juiste adres? En sneller je pakjes kunnen adresseren? Dan is het slim om gebruikt te maken van Dymo labels, met adressen uit je zakelijke en klantenbestand. Je hebt dan de garantie op goed leesbare verzendlabels en kunt je pakketjes een stuk sneller klaar maken. En dat scheelt een hoop tijd, geld en retourzendingen. Een slimme keuze dus om voor gestandaardiseerde en kwalitatief goede verzendlabels te kiezen voor jouw pakketzendingen. Kies je voor Dymo, dan kies je voordelig en kun je leuk besparen op je totale verzendkosten.

Probeer sponsors te vinden

Je kunt op een slimme manier flink besparen op je verzendkosten voor pakketten, door op zoek te gaan naar sponsors. Zo kun je bedrijven benaderen om flyers bij je pakketten in te stoppen, bijvoorbeeld in ruil voor het vergoeden van jouw verzendkosten. Het slimst is om te kiezen voor bedrijven die in dezelfde economische sector(en) als jou operatief zijn, maar geen (potentiële) concurrenten vormen. Er zijn genoeg bedrijven en ondernemers die interesse hebben in dit soort sponsoring. Dus gooi eens een hengeltje uit in je kennissenkring, bij zakenrelaties en in je direct omgeving.

Vergelijk de prijzen van diverse vervoerders met elkaar

Een belangrijk deel van de kosten voor het verzenden van pakketten gaat zitten in de vervoerskosten. Als jouw bedrijf geen eigen koeriersdienst of bestelbus heeft, heb je eigenlijk geen andere keuze om het verzenden van jouw producten uit te besteden aan een pakket bezorgingsdienst. Gelukkig is er op dit gebied veel keuze aan vervoerders en kun je kiezen uit meerdere partijen. Uiteraard is de kwaliteit een belangrijk punt van aandacht, maar de prijs per pakket natuurlijk ook. Door onderling de aanbieders te vergelijken kun je een weloverwogen beslissing maken en kiezen voor de voordeligste én beste bezorgingsdiensten.

Kies voor sterke en betaalbare verpakkingen

Wil je het aantal retourzendingen door schade reduceren? Dan is het van belang om te zorgen dat je de producten die je verstuurt goed verpakt. Zorg daarom voor sterke dozen op maat, die de inhoud van het pakket goed beschermen. Tegelijk kun je op het vlak van verpakkingsmateriaal ook besparen door opnieuw aanbieders te vergelijken qua prijs. Doe dit vooral! En kijk ook of er kortingen beschikbaar zijn als j een bulk bestelling plaatst en dus grotere hoeveelheden in één keer bestelt. Wellicht kun je een leveringscontract aangaan voor een langere periode, in ruil voor een mooi kortingspercentage. Probeer het gewoon eens uit en verbaas je over wat er qua onderhandelingen allemaal mogelijk is.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.