Foto maken, 7 tips: schiet je perfecte vakantiefoto! - Goedkoop.be

Trek de perfecte vakantiefoto: 7 tips!

Evelyne Le Grelle van Albelli.be
Door Evelyne Le Grelle van Albelli.be. Geplaatst door Yvonne
1 reactie

Het is juli en dat wilt zeggen zomervakantie! Staat er bij jou ook een tripje gepland naar het warme zuiden of hoge noorden? Albelli zette voor jou de beste fotografietips op een rijtje, zodat je de mooiste vakantiefoto’s als herinnering aan je vakantie overhoudt.

1. Plaats je onderwerp niet in het midden van de foto

Wil je graag die ene kathedraal fotograferen of die hoge waterval? Zorg er dan voor dat je deze niet in het midden van de foto plaats. Voor het mooiste resultaat plaats je je onderwerp aan de zijkant van de foto. Deze manier van fotograferen is ook handig om je foto’s achteraf in een fotoboek te zetten. Er is namelijk nog voldoende ruimte over om een andere foto gedeeltelijk over deze te plaatsen.

2. Oog voor detail

We trekken veel foto’s van al die mooie gebouwen, uitzichten en leuke familiemomenten. Maar maak ook zeker eens foto’s van de kleine dingen tijdens je vakantie. Heb oog voor detail en geniet van de kleine dingen. Zo is een detailfoto van een zonnebril op tafel of een bij op een bloem altijd een perfect zomers plaatje.

bij op bloem

3. Fotograferen met tegenlicht

Er wordt altijd aangeraden om niet tegen de zon in te fotograferen. Maar af en toe deze gouden raad negeren is zeker de moeite waard! Strandfoto’s met tegenlicht hebben een bijzonder mooi effect waarbij de silhouetten van je modellen prachtig uitkomen tegen een ondergaande zon.

Daarnaast creëert een foto trekken tegen de zon in flares of lichtvlekken op je foto’s. Dit artistiek effectje is heel eenvoudig te verkrijgen. Zorg ervoor dat de zon net achter je object tevoorschijn komt en stel je camera scherp op dat object. Als je de foto achteraf bekijkt, zie je dat er lichtvlekken/strepen op de foto verschijnen.

4. Gebruik de flash van je fototoestel

Het gebruiken van de flash kan ervoor zorgen dat gezichten mooier uitkomen op foto’s. Als de zon hoog aan de hemel staat, creërt deze namelijk een schaduw op de gezichten van je modellen.

foto nemen

Door op zo’n moment de flash te gebruiken, verdwijnen deze schaduwen en komt het gezicht van het model mooier tot zijn recht.

5. Stop eens onderweg

Er is niets zo ontspannend als op vakantie aan het zwembad liggen en af en toe de auto in te springen om een leuk stadje in de buurt te bezoeken. Zie deze bezoekjes groter en ga vanaf het moment dat je in de auto stapt alvast aan de slag met je camera. Zie je een mooi uitzichtje tijdens je ritje naar bestemming? Stop dan even langs de kant om er een perfect plaatje van de maken.

6. Bekijk de horizon

Thuiskomen van vakantie en te merken dat je allemaal ‘scheve’ foto’s hebt is heel vervelend. Zorg er dus voor dat je de horizon recht in beeld houdt. Daarnaast raden we ook aan om de horizon niet in het midden te plaatsen, anders lijkt je foto recht doormidden gesneden te zijn.

7. Kijk het onderwerp in de ogen

Dit is vooral belangrijk als de persoon die je fotografeert niet even groot is als jezelf. Zo kan een kind erg uit proportie lijken als je het van bovenaf fotografeert.

Onze tip is om op ooghoogte te fotograferen en oogcontact te houden voor een speels effect.

3, 2, 1... Shoot

Met al deze tips kom je ongetwijfeld thuis met een camera boordevol geweldige foto’s. Het zou zonde zijn om daar niets mee te doen! Zoek je allermooiste foto uit je collectie en maak er bijvoorbeeld een foto op canvas of plexiglas van. Kan je niet kiezen wat je favoriete foto is? Geen nood, plaats je mooiste foto’s in een fotoboek en pronk ermee bij vrienden en familie.

Gouden tip van Goedkoop.be

Je vakantiefoto's vereeuwigen in een fotoboek? Je mooiste foto uitvergroot op canvas? Ontwerp nu je fotoproduct bij Albelli en scoor maar liefst 20% korting met de exclusieve Albelli promotiecode van Goedkoop.be. Zo maak jij van je mooiste herinneringen iets tastbaars!

Over de auteur

Evelyne Le Grelle van Albelli.be

Evelyne is werkzaam voor Albelli, dé aanbieder van fotoproducten als foto op wanddecoratie, fotoboeken, fotokaarten, fotokalenders etc. Evelyne is ook in haar privéleven actief bezig met fotografie en weet als geen ander hoe je de mooiste momenten kan vastleggen op één van de fotoproducten van Albelli.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.