Je huisdier een zalig leven bezorgen kan ook goedkoop - Goedkoop.be

Je huisdier een zalig leven bezorgen kan ook goedkoop

Matthias
Door Matthias
Laatste update op 0 reacties

Huisdieren, je hebt ze in alle vormen en maten. Stuk voor stuk zijn ze uniek. Iedere huisdiereigenaar houdt veel van zijn diertje. Het is namelijk een stukje gezelligheid in huis. Toch kunnen de kosten voor een huisdier al snel oplopen. In dit artikel geven we je uitleg over hoe je kan besparen op de benodigdheden voor je huisdier, uiteraard zonder dat de levenskwaliteit van je vriend achteruit gaat.

1: Bespaar op de aankoop van je huisdier

Tip één is er al eentje waar je direct enorm veel geld mee kan besparen. Koop geen dier met een stamboom. Deze zijn namelijk een heel stuk duurder. Van een huisdier met stamboom is de herkomst geweten. Ook echte rasdieren zijn duurder dan bijvoorbeeld kruisingen. Verder is een adoptie uit het asiel een mogelijkheid. Hierdoor bespaar je enorm veel geld en je bewijst het diertje een enorme dienst! Vaak zijn deze dieren ook al ingeënt en zijn ze gesteriliseerd of gecastreerd, wat opnieuw een hele hoop bespaard.

Broodfok:

Een uiterst belangrijke tip is het vermijden van broodfok! Een broodfokker wilt het liefst zoveel mogelijk geld verdienen en heeft niet altijd het beste voor met de dieren. De kans is groot dat je een ziek dier in huis haalt.

Enkele tips om broodfok te vermijden

Zorg dat je bij aankoop de moeder te zien krijgt
Kijk of de kleintjes opgroeien in een huiselijke sfeer, socialisatie met de moeder en broers/zussen en zelfs verkoper is belangrijk
Een goede verkoper verkoopt zijn diertjes nooit zomaar, hij screent altijd eerst de koper.
In geval van twijfel kan je altijd naar de papieren van de verkoper vragen. Iedere officiële kweker, dierenpension, dierenasiel, dierenhandelszaak… Kan hier een een vergunning van voorleggen

2: Bespaar op speeltjes en toebehoren

Eenmaal je diertje aangekocht, kopen mensen met de beste bedoelingen verschillende speeltjes voor hun huisdier. Dat is niet altijd nodig, ontdek eerst wat jouw dier leuk vindt. Dieren hebben niet meer plezier met dure speeltjes. Ze genieten vooral van jouw aandacht en hun eigen vrijheid. Sluit je dieren zeker niet op in een kooi. Maak eens een extra wandeling met je hond, geef je kat eens wat extra streeltjes, of laat je cavia eens rustig door de tuin huppelen.

Indien je toch speeltjes cadeau wilt doen aan je huisdier kan je je eigen creativiteit laten gaan. Met een bal, stok of kartonnen doos kunnen dieren al een fantastische tijd beleven. Zelf speeltjes ontwerpen is niet alleen leuk, het geeft ook nog eens voldoening en je huisdier weet het te appreciëren. Op internet zijn tal van voorbeelden te vinden hoe je zelf goedkoop een mand, krabpaal en of speeltjes ontwerpt. Goedkoop en simpel!

3: Koop je producten op het juiste moment, op de juiste plaats

Wil je toch een speeltje kopen uit de winkel? Wacht dan op het juiste moment. Er zijn geregeld acties. Je kan dezelfde producten dan aan een verminderde prijs kopen. Hetzelfde geldt voor voeding. Koop groot in wanneer voeding afgeprijsd is. Vaak zijn grotere zakken voeding ook goedkoper in verhouding met kleiner zakken voeding. Daarnaast is de plaats belangrijk. Vergelijk verschillende verkooppunten. Je kan in de ene winkel hetzelfde producten tegen een scherpere prijs aankopen dan bij de concurrent. Budget winkels zoals Action hebben soms ook prima accessoires voor dieren.

4: Kies waar je op wilt besparen

Soms heeft te veel besparen net een averechts effect. Het is beter om bijvoorbeeld te investeren in een kwaliteitsvolle halsband of tuigje die een 10-tal jaar meegaat dan jaarlijks een nieuwe te moeten kopen.

5: Vraag je vrienden en familie om hulp

Indien je zelf de tijd niet hebt om op je huisdier te passen, vraag dan eens hulp aan je vrienden, familie of een goede buur. Ze zullen het niet alleen gratis doen, je hebt ook nog eens de zekerheid dat ze het beste voorhebben. Voor jezelf is dit ook een opluchting, je kan namelijk altijd eens bellen en vragen hoe het je huisdier het maakt zonder jouw aandacht.

6: Maak eens een eigen snack

Je moet je snacks niet iedere keer gaan halen in de winkel. Durf gerust eens zelf een snack te maken. Knaagdieren houden van groentesnacks, katten kan je verwennen met een lekker kattensnoepje, honden met een lekker koekje. Je vind op internet tal van voorbeelden hoe je deze snacks het beste bereidt.

Over de auteur

Matthias

Ze zeggen wel eens dat geld geen essentie van het leven is en dat het ook niet gelukkig maakt. Toch is het wel een noodzakelijk middel waarvan iedereen genoeg wilt hebben. Het is dan ook vervelend om teveel geld te betalen voor een product of dienst wanneer het goedkoper kan. Daar is iedereen het mee eens. Bewust of onbewust zoekt iedereen naar de beste deals en daar wil ik je bij helpen!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.