De e-bike: dit is waarom je er een moet hebben! - Goedkoop.be

De e-bike: dit is waarom je er een moet hebben! 

Richard
Door Richard
0 reacties

Zo’n e-fiets zorgt ervoor dat afstanden waar je normaal het openbaar vervoer of de auto voor gebruikte, weer goed te doen zijn op de fiets. Als dit je nog niet overtuigd heeft noemen we in dit artikel nog meer redenen waarom ook jij voor de e-bike moet gaan!

E-bikes worden goedkoper

Tja, zo’n e-bike is een behoorlijke investering. Ze zijn nou eenmaal prijziger dan gewone fietsen, maar dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Een elektrisch model lijkt veel op een gewone fiets, maar is verrijkt met allerlei technologische snufjes. Het is dus eigenlijk best logisch dat een e-bike flink duurder is dan een gewone fiets. Gelukkig hebben we goed nieuws. Doordat de e-bike zo in populariteit is gestegen én doordat de techniek zich door de jaren heen flink heeft ontwikkelt, zijn e-bikes tegenwoordig stukken betaalbaarder. Een goedkope elektrische fiets kopen is vandaag de dag dus al stukken eenvoudiger.

Fietsen op een elektrische fiets is gezond

Als de gedaalde verkoopprijs je nog niet heeft overtuigd, zal dit je wel overtuigen: een e-bike is goed voor je gezondheid! Er is een hoop om te doen geweest en nog altijd klinken er kritische geluiden hier en daar, maar elektrisch fietsen is écht gezond. Je zult je misschien afvragen waarom, want het zware werk hoef je zelf niet te doen. Eigenlijk is het heel simpel. Een elektrische fiets maakt fietsen makkelijker en leuker. Feit is dat mensen met een e-bike in bezit vaker de fiets nemen in plaats van de auto en het ov. Daarnaast fietst men met een e-bike langere afstanden. Kortom, zo’n fiets zorgt ervoor dat je niet alleen vaker fietst, maar ook langere afstanden. Hartstikke gezond dus!

Draag jouw steentje bij aan een schoner milieu

Naast dat e-bikes tegenwoordig dus stukken betaalbaarder zijn én dat elektrisch fietsen goed is voor de gezondheid, is er meer. De aanschaf van een elektrische variant van een gewone fiets draagt bij aan een duurzamere wereld. Zoals genoemd gebruik je vaker de fiets in plaats van het openbaar vervoer of de auto en dat heeft natuurlijk een positieve invloed op je Co2 uitstoot. Zeker als je ervoor kiest om voortaan de e-bike te gebruiken op weg naar werk. Daarmee draag je niet alleen jouw steentje bij aan een schoner milieu, maar ook aan het terugbrengen van het file probleem.

Kortom, er zijn genoeg redenen waarom de e-bike hét vervoersmiddel van de toekomst is. Heb jij er al een?

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.