Geld cadeau: hoeveel besteed je aan welke gelegenheid? - Goedkoop.be

Weg met de cadeaustress: zoveel geef je voor elke gelegenheid

Door
Laatste update op 0 reacties

Naar een feest gaan en cadeautjes geven is enorm leuk. Heb je het ook wel al eens gehad dat je niet weet hoeveel geld je uitgeeft aan een cadeau? Voor elke gelegenheid is het gepaste bedrag anders en je wilt natuurlijk niet in affronten vallen. Hieronder lees je hoeveel je geeft voor een trouwfeest, geboorte of verjaardag. Weg met de stress om cadeautjes te geven en volop genieten vanaf nu!

Voor elk feest een gepast bedrag

Bij een trouwfeest is het gebruikelijk om rond de €25 per persoon cadeau te doen als je naar de receptie mag gaan. Indien je ook uitgenodigd bent op het avondfeest waarbij je meestal een heel diner voorgeschoteld krijgt, dan geef je eerder €50 per persoon. Familie wordt eerder verondersteld om €100 per persoon cadeau te geven.

Als koppel geef je dus telkens het dubbele bedrag. Vaak wordt er ook rekening gehouden met wat je zelf van het trouwkoppel hebt gekregen toen jij je huwelijksfeest had. Zo blijft de hele situatie eerlijk.

Zelf cadeautjes versierenVoor een babyborrel of een sip and see wordt er meestal een geboortelijst opgesteld. De meeste zaken op die lijst kosten €20 tot €45. Als er dure spullen op de lijst staan, hoef je je niet verplicht te voelen zoveel te geven. Meestal blijven deze eenzaam achter tot op het einde. Kies dan voor een cadeaubon zodat de nieuwe ouders het alsnog kunnen kopen! Met heel wat cadeaubonnen hoeven ze zelf misschien niets meer bij te leggen.

Ook bij een verjaardag wordt er een specifiek bedrag verondersteld. Door het wederkerend karakter van een verjaardag, geef je gemiddeld heel wat minder geld uit voor dit evenement. Meestal wordt er tussen de €10 en €25 per persoon cadeau gedaan. Bij speciale verjaardagen zoals 50 of 70 jaar, liggen de bedragen al hoger tot €50 per persoon. Jongerengroepen spreken dan weer vaak af om slechts €5 te geven per persoon om de kosten enigszins te drukken. Over het algemeen geven oudere mensen meer geld uit aan cadeaus dan jongere. Die hebben dan natuurlijk ook meer te besteden.

Afhankelijk van je relatie tot de gelukkige

Gouden tip van Goedkoop.be

Heb je echt geen idee wat je iemand moet schenken? Denk dan eens aan een Bongobon. De bonnen van Bongo zijn het ideale cadeau voor iedere gelegenheid. Ze zijn er in veel soorten en prijzen!

Geef je een cadeau aan vrienden, familie, collega’s of zelfs kennissen? Dan zal je cadeaubedrag hier natuurlijk van afhangen. Aan goede vrienden zal je meer willen spenderen dan aan een verre kennis. Ook zijn er soms vaste afspraken over het bedrag onder vriendengroepen en wordt er samengelegd. Bij families wordt er onderling ook al heel wat meer geld tegenaan gesmeten.

Samenleggen was nog nooit zo gemakkelijk

Samenleggen is geen eenvoudige taak. Je hebt altijd vrienden of collega’s die nooit cash geld bijhebben en in geen geval op tijd storten. Het is een heel gedoe om achter hun veren te zitten en in het oog te houden of ze nu eindelijk betaald hebben. Alles komt op de schouders van één persoon en die kan het regelen.

Hiervoor heeft Kadonation een oplossing. Deze website managet het hele gebeuren voor jou. Je geeft gewoon in voor wie je samenlegt en wie je wilt uitnodigen. Vervolgens zal het systeem je vrienden of collega’s eraan herinneren om te betalen. Je kan het geld dan opdoen bij één van de vele partners van Kadonation of het op de rekening van de gelukkige laten storten. Kortom, weg met de stress!

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.