Een goedkope en betrouwbare occasion kopen: 3 ideale modellen - Goedkoop.be

Een goedkope en betrouwbare occasion kopen: 3 ideale modellen

Richard
Door Richard
0 reacties

Ter inspiratie gingen wij op zoek naar drie uitstekende modellen die de tand des tijds goed doorstaan, die minder dan 100.000 kilometer op de teller hebben staan en die zich in een prijsklasse van ongeveer 15.000 euro bevinden. We geven daarbij telkens de richtprijs weer die afkomstig is van de website viaBOVAG.nl, een initiatief van de brancheorganisatie BOVAG.

Audi A1 Sportback

De eerste generatie A1 werd in 2009 gepresenteerd en onderging nadien verschillende wijzigingen. Het kwam in gevarieerde concepten, waaronder de Audi A1 Sportback. Het gaat om een vijfdeursversie van de A1, hoewel het ook in een driedeursvariant op de markt is gebracht. Het heeft een krachtige motor van 150 pk en beschikt over een sterke elektromotor die ook de achterwielen aandrijft. De auto heeft een stijlvol en luxueus design en kan, zoals de naam het doet vermoeden, sportieve eigenschappen voorleggen. In ongeveer 7,9 seconden accelereert de Audi A1 Sportback naar 100 km per uur.

Voor een handgeschakelde Audi A1 Sportback uit 2014, met een kilometerstand van 93.210 km en cruisecontrol, betaal je ongeveer 12.500 euro. Uiteraard staat het je vrij om een scherpere prijs te onderhandelen.

Ford Kuga

Ook de Ford Kuga is een absolute aanrader op de tweedehandsmarkt. Het is sinds 2008 te koop en het was meteen ook de eerste Europese SUV van Ford die op het IosisX-concept is gebaseerd. Het is altijd al een middenklassen-SUV geweest die comfort en sportiviteit goed kan combineren. Het is een betaalbare auto die in verschillende generaties is verschenen. Sinds 2019 zitten we aan de derde generatie die sterk focust op hybride rijden. Vooral met de tweede generatie, die sinds 2012 op de markt werd gebracht, zijn er vaak koopjes te doen. Het is verkrijgbaar in een benzine- en dieselvariant en het biedt een aangenaam rijcomfort.

Voor een handgeschakelde Ford Kuga 1.6 Titanium Plus Navi uit 2014, met een kilometerstand van 98.857 km en cruisecontrol, betaal je ongeveer 14.900 euro.

Peugeot 308

De Peugeot 308 is een compacte middenklassenwagen die in 2013 nog de prijs Auto van het Jaar won, een prijs die jaarlijks wordt toegekend door een panel van onafhankelijke autojournalisten uit 23 landen. De Peugeot 308 wordt al sinds 2007 op de markt gebracht en kende verschillende generaties. De derde generatie is recent op de markt gebracht en is de ideale keuze voor wie de elektrische boot nog even wil afhouden en liever kiest voor een hybride.

Als je op zoek bent naar een occasion is vooral de tweede generatie, die tussen 2013 en 2021 werd geproduceerd, een aanrader. Deze auto's hebben de nieuwe Peugeot-stijl, zoals je het ook kent van de Peugeot 208 en 508. Maar liefst 1,38 miljoen wagens zijn er van deze tweede generatie geproduceerd. Het was met andere woorden een heus succesverhaal. Deze wagen biedt een uitstekend compromis tussen rijdynamiek en comfort en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voor een handgeschakelde Peugeot 308 uit 2016, met een kilometerstand van 96.415 km en cruisecontrol, betaal je ongeveer 15.400 euro.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.