Goedkope tuinhuisjes: Daarom kies je nu voor een tuinhuisje! - Goedkoop.be

Tuin op de schop? Plaats een schuur of tuinhuisje!

Paul de Monnik
Door Paul de Monnik. Geplaatst door
0 reacties Meer Buitenleven

De meeste mensen met een tuin beschikken over een schuur of andere opslag, maar soms heeft een huis alleen een kale tuin. Dan is het erg handig om toch een schuur of een tuinhuisje te (laten) plaatsen. Hier kun je veel dingen in opbergen, wat je opslagcapaciteit vergroot. In dit artikel lees je welke spullen die je perfect kunt opbergen in een schuur of een tuinhuisje. Hierna zal je er zeker van overtuigd zijn dat het een ware uitkomst is.

Stoelkussens

Ieder jaar heb je ze weer nodig: stoelkussens. Al gauw heb je vier tot zes grote tuinkussens voor je tuinstoelen en misschien heb je zelfs ook nog wel een loungeset of een andere zithoek in je tuin. Deze stoelkussens liggen slechts een paar maanden op je tuinmeubilair en nemen de rest van het jaar veel opbergruimte binnenshuis in beslag. Een schuur of tuinhuisje is dan de oplossing. Verwarm deze ruimte in de koude periodes wel om schimmel in de kussens tegen te gaan. Hier kun je alle stoelkussens netjes in opbergen, totdat je ze weer nodig hebt. Nog een voordeel is dat je ze sneller tevoorschijn tovert uit je opbergruimte in de tuin als op zolder, wanneer je lekker buiten wilt zitten.

Gereedschap

Zeker als je veel klust, heb je het nodige gereedschap in huis. De schuur of een tuinhuisje is daarvoor een geschikte opbergplaats. Je kunt daar zelfs nog een klusgedeelte in maken, zodat je ‘’droog’’ kunt klussen. Zorg wel voor goede beveiliging op je schuur of tuinhuis zodat je spullen niet kunnen worden gestolen.

Fietsen

In iedere schuur passen wel een paar fietsen. Ook in een tuinhuisje is dit prima mogelijk. Hoe groter de ruimte is, hoe meer je kunt opbergen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de hoeveelheid andere spullen je in de ruimte opbergt. Heb je een kleine opbergruimte ter beschikking? Kijk dan eens naar sportieve en goedkope fietsen die meerdere personen in je gezin kunnen gebruiken.

Ladder

Bijna iedereen heeft wel een ladder in zijn bezit, maar waar berg je deze op? Veel mensen leggen de ladder op het dak van de schuur. Eigenlijk is dat een onveilige plek omdat dit erg makkelijk is voor inbrekers. Het is beter om de ladder in een schuur of tuinhuisje te bewaren, die je kunt afsluiten. Zo krijgen onbevoegden geen kans om deze te gebruiken. 

Rommel

Naast alle hierboven genoemde spullen is het natuurlijk ook erg fijn om rommel, ofwel afval, in de schuur te bewaren. Daarmee bedoelen we wel tijdelijke en ‘georganiseerde’ rommel. Dus bijvoorbeeld materialen of voorwerpen die naar een containerpark moeten, waar je even geen tijd voor hebt. Of andere spullen die je even tijdelijk ergens kwijt moet. Let er op dat het geen zooitje wordt.

Je hebt ruime keuze uit verschillende soorten tuinhuisjes. Laat je er eentje in dezelfde steen optrekken als je huis, kies je voor een houten of een plastic exemplaar? In alle prijsklasses heb je wel wat. Ook qua grootte kies je helemaal zelf, van tuinkast tot kleine schuur, aan jou de keuze.

Over de auteur

Paul de Monnik

Als gastredacteur van Goedkoop.nl én Goedkoop.be is Paul geïnteresseerd in alles wat met besparen, bewust leven en duurzaamheid te maken heeft. Hij heeft daarnaast een passie voor bloggen, wat hij dan ook met liefde en plezier doet op Goedkoop.nl en Goedkoop.be.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.