Babysit app: alles over de betrouwbaarheid en werking! - Goedkoop.be

Een babysit zoeken via een app; zo werkt het!

Door
Laatste update op 0 reacties

Het is voor veel jonge ouders één van de spannendste ‘eerste keren’ in hun prille ouderschap: de eerste keer dat ze hun lieftallige koter gaan toevertrouwen aan een babysitter. Want hoe zal de kleine erop reageren? Wat als ie niet mee naar bed wil, of ’s avonds wakker wordt? En is de oppas eigenlijk überhaupt wel te vertrouwen?

Het zijn dit soort vragen die veel bezorgde ouders zichzelf stellen voordat ze een babysit inhuren. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige apps die je kunnen helpen bij het vinden van een goede en betrouwbare babysitter. In het overzicht hieronder worden vier verschillende Babysit apps onder de loep genomen.

Een babysitter vinden met Babysits

Met Babysits vind je altijd een fijne babysitter bij jou in de buurt. Zowel online als via de app kunnen ouders en babysitters elkaar gemakkelijk vinden, daarna is het contact snel gelegd! Verdere afspraken over bijvoorbeeld werktijden, vergoeding en dergelijke kunnen onderling, tussen de ouder en babysitter, via het platform en beveiligde berichtensysteem worden gemaakt.babysits

Als ouder maak je snel een gratis profiel aan en adverteer je jouw babysitbaan op het platform, waarop babysitters kunnen reageren. Verder kan je met de handige zoekfunctie en filters zelf een babysitters bij jou in de buurt, in België, of in een van de andere 21+ landen zoeken. De betrouwbare gebruikersverificaties, maar zeker ook de nuttige referenties en reviews over de gebruikers, zorgen ervoor dat je in deze groeiende community snel en betrouwbaar een geschikte babysitter vindt.

Wanneer je een fijne babysitter hebt gevonden, kan je je account eenvoudig upgraden naar een premium account om zo in contact met hen te komen. De kosten hiervan zijn 9,95 euro per maand, hiermee kun je het berichtensysteem en de afspraakplanner gebruiken. Geen verdere bemiddelingskosten per oppasbeurt, je betaalt alleen voor het contact leggen. Heel belangrijk te weten: een premium account is op ieder moment opzegbaar! Dit betekent dat als ouders een geschikte babysitter hebben gevonden, ze probleemloos hun premium account kunnen stopzetten.

Snel je sitter fixen

Via babysit-app Sitterfix  kun je een betrouwbare babysitter vinden bij jou in de buurt. De app heeft namelijk een sociaal netwerk voor babysits opgericht, zodat ouders snel kunnen zien welke babysits uit hun vriendenkring eventueel kunnen oppassen. Ouders zien snel welke betrouwbare babysitters er beschikbaar zijn voor de gewenste avond.

Een pluspunt van deze app is dat SitterFix samenwerkt met verzekeraar KBC Bank & Verzekering. Er bestaat namelijk nog altijd veel onduidelijkheid over hoe het zit met de verzekering van de babysitter. Veel mensen denken er niet aan, maar als je een babysitter in huis haalt en betaalt, ben je voor de wet een werkgever en dus verplicht om je ‘personeel’ goed te beschermen tegen onder meer ongevallen. Het is dus goed nieuws dat elke babysitter die via deze app geboekt wordt, voortaan verzekerd is. Andere pluspunten van deze app zijn onder andere dat de app erg overzichtelijk is en dat je ook de mogelijkheid hebt om last minute een oppas in te schakelen. Je betaalt wel per oppasbeurt 2,99 euro voor de verzekering plus natuurlijk het aantal uren van de babysitter.

Hoe het werkt? Download de app, maak een boeking aan en kies de gewenste datum, het tijdstip en de duur van je oppasavond. Vervolgens kun je de babysitters aanvinken die je wil vragen. Vervolgens ‘boek’ je de afspraak en wacht je af welke babysitters er reageren en kunnen oppassen. Zodra een babysitter positief reageert, kun je hem of haar een bevestiging sturen, of nog even wachten op de reacties van andere ‘sitters’.
Voor je het weet is het geregeld!

Gouden tip van Goedkoop.be

Het blijft toch altijd spannend, zo’n nieuwe oppas. Voor de kinderen én de ouders. Voor je eigen gemoedsrust en voor die van je kindje(s) is wellicht de aanschaf van een babyfoon met camera en/of wifi een optie. Zo kun je je kroost ook op afstand via je je telefoon of tablet een beetje in de gaten houden. Sommige babyfoons zijn al zo ver dat je kunt ruiken wanneer de kleine een poepluier heeft. Ontdek hier het aanbod bij MediaMarkt en verlaat voortaan het huis met nog geruster hart.

Oppassen met Charly’s Angels

De oppas-app van Charly Cares biedt betrouwbare Oppas Angels voor avondjes uit, naschoolse opvang of andere momenten. De Angels worden allemaal persoonlijk gescreend en zorgvuldig uitgekozen, waardoor er enige zekerheid is dat de oppas die je in huis haalt betrouwbaar is en ervaring heeft. Na elke oppasbeurt kun je bovendien je oppas beoordelen en omgekeerd kun je natuurlijk van elke oppas die je overweegt in te huren, reviews lezen. Op deze manier is er een goede controle op het oppasnetwerk van Charly Cares, wat natuurlijk een positief kenmerk is van deze app!

Om je oppas te boeken, download je de app. Vervolgens vul je de gewenste datum en tijd in en wordt er door het systeem een selectie gemaakt van beschikbare Angels.
Kies welke oppas je graag een boekingsverzoek wil sturen en wacht af of je aanvraag geaccepteerd wordt. Het oppastarief verschilt bij deze app wel per oppas, dat ligt ergens tussen de 5 euro en de 11 euro per uur. Daarnaast komen er ook per oppasdienst transactiekosten bij, die tussen de 3 euro en de 7,50 euro liggen.

Je oppas regelen met Bsit

Bij Bsit heb je de mogelijkheid om een oppas te regelen voor een avondje uit, maar ook voor vaste momenten na school of voor tijdens vakanties. Flexibiliteit staat bij deze app voorop, je kunt dus ook last minute je boeking maken en hebt keuze uit een groot aantal babysitters. Doordat alle babysitters recensies krijgen van je vrienden en buurtgenoten, zie je meteen wie goed beoordeeld worden en betrouwbaar is.

Handig is dat je de app gratis kunt downloaden en zelf de uurprijs bepaalt van de oppasavond. Je kunt de gekozen oppas vervolgens cash of via de app betalen, al worden er dan wel 3% transactiekosten berekend. Je hebt de optie om per babysitting voor 1 euro een extra verzekering af te sluiten. Deze verzekering is echter niet voldoende, maar dient slechts ter aanvulling op de verzekering voor huispersoneel die in België verplicht is wanneer je mensen bij je thuis tewerkstelt. Via deze app wordt het in ieder geval wel heel erg gemakkelijk om een oppas te vinden, echt een musthave voor alle ouders. Download dus de app en doe er meteen je voordeel mee!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.