Workout voor thuis: gratis sportapps op een rijtje! - Goedkoop.be

Getest: gratis sportapps voor stevige billen en strakke abs

Door
Laatste update op 0 reacties

Mogen er best een paar overtollige kilootjes af? Ben je al helemaal moe als je de trap oploopt en moet daar toch echt verandering in komen? Baal je van die hangende lichaamsdelen en zie je een strakker lichaam zeker wel zitten? Dat gebeurt helaas niet vanzelf. Dus tijd om die sportoutfit uit de kast te trekken en aan de slag te gaan.

Laat excuses zoals ‘ik heb echt geen tijd’ of ‘een fitnessabonnement is me te duur’ maar achterwege, want met deze gratis sportapps kun je sporten waar en wanneer je dat maar wilt. Sporten voor noppes? Trek een sprintje door onderstaand artikel en ontdek hier een drietal sportapp die volgens ons zeker het proberen waard zijn!

Om een beter beeld te krijgen van al deze gratis sportapps heb ik ze zelf ook een keertje uitgeprobeerd. Ik heb er de volgende drie voor je uitgepikt:

#1. Nike Training Club

De eerste app die ik testte, was de Nike Training Club app. Of je nu een beginnende of gevorderde sporter bent, er zijn workouts voor elk niveau. Na het downloaden van deze app zet je de volgende stappen:

 1. Maak een gratis account aan. Geef e-mailadres, naam en geboortedatum door. Selecteer ook nog even de sportactiviteiten die je momenteel doet.
 2. Zoek jouw gewenste workout. Je zoekt onder:
  - Workouts voor jou – workouts geselecteerd op de activiteiten die je nu doet.
  - Type workout – de verschillende types zijn kracht, flexibiliteit, conditie en yoga.
  - Spiergroep – buik en core, armen en schouders of benen en billen.
 3. Kies vervolgens onder één van deze zoekcategorieën een gewenste workout.

Het selecteren van een workout wordt je nog iets gemakkelijker gemaakt. Per workout staat aangegeven hoeveel minuten het duurt, of je wel of geen materialen nodig hebt en of het voor niveau beginner, gemiddeld of gevorderd is.

Wanneer je uiteindelijk een workout aanklikt, zie je uit welke oefeningen deze is opgebouwd en hoe lang elke oefening duurt. Weet je het zeker, ga je dit doen? Downloaden dan maar!

En start

Voordat elke afzonderlijke oefening start, zie je eerst nog hoe je de beweging precies uitvoert. Dan klinkt het startsein en doe je de oefening. Terwijl je bezig bent, geven ze ook nog de nodige uitleg en bij de laatste seconden krijg je een melding.
Zit de complete workout erop? Dan zie je direct het aantal geschatte calorieën dat je verbrand hebt.

Conclusie: Een echte aanrader!

Ik ben helemaal enthousiast over deze Nike Training Club app. De diversiteit in workouts is reuze. Je kunt dus lekker veel afwisselen. Daar komt nog eens bij dat alles super duidelijk is uitgelegd. Best wel wat workouts doe je binnen een kwartiertje. Dus als je even wat minder tijd hebt, kies je voor één van deze kortere workouts en je hebt toch weer wat beweging gehad.

Het mooie van zo'n gratis en korte workout thuis, is dat je en tijd én heel wat geld bespaart. Met die bespaarde tijd en het geld kun je weer lekker shoppen. Bijvoorbeeld een nieuwe sportoutfit. Ook nog besparen op jouw gloednieuwe outfit en sportschoenen? Shop hier in de Nike sale de beste koopjes. Korting tot wel 40%!

#2. 7 Minutes Workout for Women

Na wat rondgesnuffeld te hebben, kwam ik bij app nummer twee uit; 7 Minutes Workout for Women. De naam van de app zegt dat het voor vrouwen is, maar mannen kunnen het net zo goed gebruiken. Zeven minuten, dat klinkt prima toch? De app is in het Engels, maar eigenlijk merk je daar heel weinig van.

Allereerst download je de app. Vervolgens selecteer je een workout. Ook deze workouts zijn onder diverse categorieën ingedeeld:

 • Hot: Dit zijn alle populaire workouts.
 • 7 Minute: Hier staan alle workouts die slechts zeven minuten duren.
 • Beginner: Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit oefeningen voor beginners.
 • Fat Loss: Goede oefeningen wanneer je vet wilt verbranden.
 • Butt: Stevige billen? Met deze workouts gaat dat lukken.
 • Abs: Een sixpack? Of gewoon geen vetrolletjes meer bij de buik? Kies voor deze workouts.
 • HIIT: HITT staat voor High Intensity Inteval Training, dat betekent conditioneel werken en zweten!
 • Body: Voor sterkere arm-, rug- en beenspieren.

Onder deze hoofdcategorieën staan weer diverse workouts waaruit je kiest. Per workout staat al aangegeven hoeveel calorieën je ermee zal verbranden, wat de duur van de workout is en of het geschikt is voor beginners, iets verder gevorderden of vergevorderden.

Zweten maar!

Een keuze kunnen maken? Klik verder en je ziet meteen een overzicht van de oefeningen. Is het niet precies duidelijk hoe je de oefening moet doen? Klik dan op de desbetreffende oefening en bekijk het YouTube filmpje. Alle oefeningen duidelijk? Klik op start en dan zweten maar! Tijdens de oefeningen krijg je overigens geen uitleg meer. Wel krijg je halverwege te horen ‘You are halve way there’. Tussen de oefeningen in zitten steeds een paar seconden rust, zodat je je klaar kunt maken voor de volgende oefening. Ook wordt in 5 seconden getoond hoe je de volgende oefening uitvoert.

Conclusie: Goede workouts

Mijn conclusie bij de 7 Minutes Workout for Women app is over het algemeen heel positief. Weer voldoende mogelijkheden en met deze workouts kun je ook gericht trainen. Alles wordt ook goed uitgelegd, al is het in het Engels. Deze gratis workout is me ook prima bevallen, al vond ik deze iets saaier. Misschien komt dat omdat sommige oefeningen in één workout herhaald worden.

Gouden tip van Goedkoop.be

Een paar kilo’s eraf? Een gezondere levensstijl? Sporten is dan natuurlijk één ding, maar gezonde, evenwichtige voeding is ook belangrijk. Vind je het soms wat lastig om nu te bepalen wat wel of wat iets minder gezond is? Laat je een beetje helpen en meld je nu met korting aan bij WW (Weight Watchers)!

 

#3. Daily Workout Apps – Dagelijkse Trainingen

De laatste app die ik je vandaag voorschotel, is de meeste simpele app van de drie die ik uitprobeerde. Even de app downloaden en één van de volgende type workouts selecteren:

 • Buik
 • Arm
 • Kont
 • Cardio
 • Been
 • Volledige

De volgende stap is de duur van je oefening kiezen. Je hebt de keuze uit 5, 8 en 10 minuten. Vervolgens klik je het trainginsniveau aan. Heb je dit gedaan, dan kan er gestart worden.

Trainen

In een snelle drie seconden zie je wat de bedoeling van de oefening is. Vervolgens hoor je een ‘pling’ en krijg je de volgende oefening in drie seconden uitgelegd. Simpeler kan bijna niet.

Conclusie: is oké, maar beetje saai

Omdat het zo minimaal is en er tijdens de workouts en oefeningen helemaal niet gesproken wordt, is het allemaal ietwat saai. Echter, mocht je wat inspiratie nodig hebben voor sportoefeningen en snel wat willen trainen op een dag, dan is dit een prima gratis app. Geen poespas eromheen, gewoon trainen.

Met deze gratis sportapps kun je al heel fijn thuis sporten. Wil je je 'fitness' thuis toch nog wat uitbreiden? Overweeg de aankoop van een fitnesstoestel eens. Je hebt er in verschillende maten, uitvoeringen en prijsklassen. Het is natuurlijk niet gratis, maar nog altijd goedkoper dan een abonnement bij de fitness. Klik hier door, bekijk het aanbod bij Tommy Teleshopping en maak je keuze!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.