Parking Brussel luchthaven Zaventem: vergelijk prijzen! - Goedkoop.be

Zorgeloos en voordelig parkeren bij de luchthaven

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties Meer Citytrips

Ga je met het vliegtuig op vakantie en moet je vervoer naar de luchthaven regelen? Denk er dan eens aan om zelf de auto te pakken. Dit is in veel gevallen voordeliger en handiger dan het openbaar vervoer. Hoog tijd dus om meer over parkeren bij de luchthaven te weten te komen!

België telt meerdere luchthavens, waarvan Brussels Airport in Zaventem bij uitstek de grootste is. Het vliegveld ontving in 2015 zo’n 23,5 miljoen passagiers en verbindt Brussel met ruim 225 bestemmingen wereldwijd.

Veel Belgen vertrekken jaarlijks vanaf luchthaven Zaventem naar hun vakantiebestemming. Velen komen met het openbaar vervoer of laten zich wegbrengen. Toch is het in veel gevallen goedkoper om zelf met de auto te komen.

Parkeren: loopafstand vs. shuttlebus

Vlieg je vanaf Brussel, vliegveld Zaventem? Dan kies je ervoor om je auto op loopafstand van de terminal te parkeren of verder weg aan een voordeliger tarief.

1. Parkeren op loopafstand van de terminal

Brussels Airport heeft maar liefst 10.800 parkeerplaatsen op loopafstand van de terminal. Deze parkings zijn onderverdeeld in parkeerplekken met verschillende services.

Hoe meer je betaalt, hoe meer luxe je geniet. Zo ga je bijvoorbeeld voor de opties diefstal- en brandverzekering, valet service (parkeerservice) en betalende carwash service. Hieronder zie je de verschillende parkings op wandelafstand van de terminal.

De prijs hangt af van de gekozen parking, het aantal dagen dat je parkeert en je aankomst- en vertrektijd. Op Brussel Zaventem parkeren?  Voor een persoonlijke offerte vul je hier je gewenste parkingtijd in.

Afbeelding parkeren Zaventem: Brusselsairport.be

2. Voordelig parkeren en met de shuttlebus naar de terminal

Om goedkoper uit te zijn parkeer je net buiten de luchthaven. Het scheelt een hoop euro’s en je wordt met een shuttlebus naar de vertrekhal gebracht. Erg handig!

Er zijn tal van aanbieders en daardoor zijn de prijzen concurrerend. Een goedkope aanbieder is Sky Parking Zaventem. Je parkeert er al drie dagen voor €32.

Ik heb er zelf laatst drie dagen geparkeerd toen ik een weekendje weg ging. Bij aankomst werden we naar de luchthaven gebracht en bij terugkomst werden we weer netjes opgehaald. Het was goed geregeld.

Ga je ook op vakantie, bekijk dan hier de voordelige tarieven van Sky Parking Zaventem.

Bij veel parkeerplaatsen laat je je autosleutel achter. Zo hoef je er zelf tijdens je vakantie niet meer naar om te kijken. Voor de parkeerhouders is dit handig omdat ze zo hun ruimte beter kunnen benutten door auto’s te verplaatsen en te ordenen. Bij aankomst staat je wagen vaak al vooraan en rijd je direct weg.

Geef je liever niet je sleutel af? Het hoeft niet overal. Informeer bij twijfel altijd even naar de voorwaarden.

Parkingprijzen vergelijken met Parkos

Ben je op zoek naar de goedkoopste parkeertarieven bij de luchthaven van jouw keuze? Goed nieuws, er is een prijsvergelijker voor luchthavenparkings, namelijk Parkos.

Bij Parkos vergelijk je parkeertarieven bij de luchthavens Zaventem, Charleroi, Düsseldorf, Weeze, Eindhoven, Rotterdam en Schiphol. Vul je aankomst- en vertrekdatum in. Je krijgt een overzicht van de verschillende parkings, inclusief prijzen, afstand tot de vertrekhal en andere specificaties.

Binnenkort een parkeerplaats nodig? Zoek en boek met Parkos.

Gratis parkeren op Schiphol met ParkFlyRent

Gratis parkeren? Met een beetje geluk krijg je er op Schiphol zelfs geld bij! Met het concept ParkFlyRent parkeer je je auto gratis. In ruil daarvoor wordt je auto mogelijk verhuurt aan andere vakantiegangers.

Zo werkt het

1. Reserveer je parkeerplaats bij ParkFlyRent en geef meer informatie over je reis en auto. Je wagen moet voldoen aan een aantal voorwaarden. ParkFlyRent neemt je aanvraag in behandeling en laat weten of die goedgekeurd is.

2. Is je auto goedgekeurd? Rij dan naar het kantoor in Schiphol en vul de gebruiksovereenkomst in. Daarna word je naar de terminal gebracht door een privéchauffeur. Je zorgeloze vakantie kan beginnen!

Tijdens je vakantie wordt je auto eventueel doorverhuurd aan een ander. Je auto is verzekerd, zie hier de voorwaarden.

3. Als je terug bent van een heerlijke vakantie word je bij de terminal met je fris gewassen auto opgehaald. Is je auto verhuurd terwijl je op vakantie was? Dan deel je mee in de opbrengsten. Afhankelijk van je auto kan het bedrag al oplopen tot tientallen euro’s per week!

Wordt je auto niet doorverhuurd? Dan heb je in ieder geval gratis geparkeerd. Dit scheelt toch flink wat geld.

Gegevens in dit artikel zijn gebaseerd op datum 18-07-2016 en zijn mogelijk aan veranderingen onderhevig.

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.