Goedkoop op vakantie in 2021? Dit zijn onze tips - Goedkoop.be

Goedkoop op vakantie in 2021? Dit zijn onze tips

Richard
Door Richard
0 reacties

De tijd dat je met last minutes nog koopjes kon doen en veel goedkoper was dan met een first minute ligt al even achter ons. Eenmaal de coronaperikelen achter ons liggen, dreigen de prijzen door de toegenomen vraag flink op te lopen. Toch wil dat nog niet zeggen dat goedkoop op vakantie gaan een utopie is. Wij gingen op zoek naar enkele mogelijkheden voor een goedkope vakantie in 2021.

Ruil eens van huis

Een van de goedkoopste opties is nog steeds een huizenruil. Bij een huizenruil stel jij je woning ter beschikking van een andere reiziger en kan jij dan weer in hun woning verblijven. Zo vind je misschien wel een vakantiewoning met een zwembad in het zuiden van Frankrijk of kan je het mooie Kopenhagen ontdekken zonder dat je met een peperduur hotel te maken krijgt. Natuurlijk is alles wel gebaseerd op vertrouwen en daarom is het gebruik van een website als Huizenruil.com aangeraden. Je rekent dan ook meteen op diverse garanties. Een alternatief is couchsurfing, maar daar moet je voor te vinden zijn.

Wildkamperen met respect voor de natuur

Als je liever je huis niet afstaat, is de tent je beste vriend. Gewoon even een goede outdoor tent bestellen en je kan al gratis overnachten. In België zijn er bijvoorbeeld bivakzones waar je gratis een of twee nachten mag vertoeven, waarna je weer verder trekt. Op de website bivakzone.be vind je een overzicht met alle bivakzones terug.
In veel Europese landen is vrij kamperen echter niet toegelaten en zijn er niet altijd alternatieven. In Nederland waren er vroeger bijvoorbeeld paalkampeerterreinen. Door de coronamaatregelen werden ze tijdelijk gesloten en uiteindelijk werd beslist om ze definitief te ontmantelen. In andere landen zijn ze soepeler. Vooral in Scandinavië is veel toegestaan en in Zwitserland mag wildkamperen bijvoorbeeld ook eenmaal je boven de boomgrens bent. Uiteraard moet je altijd respect hebben voor de natuur en kampeer je volgens het Leave No Trace-principe.

Goedkoop transport dankzij autodelen


Het is heus niet alleen het verblijf waarop je kan besparen, want ook op het transport kan je bezuinigen. Een goede oplossing is autodelen. Je rijdt mee met een ander gezin, een zakenman of iemand die zijn vrienden gaat bezoeken en jullie delen samen in de kosten. Handig en bovendien ook beter voor het milieu. Ook hiervoor bestaat er een online platform: BlaBlaCar. Hier vind je eenvoudig iemand met wie je de rit kan delen en dankzij de tussenkomst van het platform ben je ook goed verzekerd. Voor een rit van Brussel naar Berlijn betaal je bijvoorbeeld 36 euro. Het is nog goedkoper dan de FlixBus, waar je voor dezelfde rit 44 euro per persoon moet betalen.

Kies een goedkoop moment om te reizen

Ten slotte is het nooit een goed idee om te reizen in het hoogseizoen. Vooral de zomermaanden en de schoolvakanties laat je maar beter links liggen. Volgens VAB Magazine is de goedkoopste periode om te reizen net na de herfstvakantie en net voor de kerstvakantie. Het duurste moment om te reizen is halverwege juli. Dan is het schoolvakantie, zijn er nog geen herexamens en begint ook het bouwverlof.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.