Home exchange: plan je goedkope vakantie met huizenruil! - Goedkoop.be

Huizenruil: een goedkoop vakantie-idee!

Door
0 reacties

Heb jij ook zo’n zin om op vakantie te gaan, maar heb je moeite om een goedkope accommodatie te vinden? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Wanneer je beschikt over een eigen huis en in bent voor avontuur, probeer dan eens een huizenruil. Huizenruil is dé perfecte oplossing voor een goedkope en verrassende vakantie.

Hoe werkt het?

Via huizenruil websites kun je onbeperkt ruilen met de mooiste vakantiehuizen en chalets op locaties over de hele wereld. Alles is mogelijk: van een weekendje weg tot een maandlang verblijven in het buitenland. De periode van de ruil kun je vrij afspreken met de andere huiseigenaar. Je kunt dus op reis wanneer je maar wilt en waarheen je maar wilt. Ruil jouw huis en reis gratis naar de meest bijzondere bestemmingen over de hele wereld!

Het tijdelijk ruilen, of ook wel ‘swappen’ van huis is eigenlijk heel simpel. Er zijn verschillende websites waarop je jezelf en jouw huis kunt aanmelden, zoals Tweedewoningruil.be en Lovehomeswap.com. Je kunt gratis lid worden van een van deze woningruilwebsites. Maak wat mooie foto’s van jouw huis en vul de ruiladvertentie in. Hierin vermeld je gegevens over de grootte, voorzieningen en locatie van jouw huis en voilà, je bent lid. Vervolgens krijg je toegang tot het ruilbestand met woningen die door anderen te ruil aangeboden worden en kan het ruilen beginnen!

Bestemmingen over de hele wereld

Wanneer je eenmaal lid bent kun je op je gemak rondkijken in het aanbod van ruilhuizen op de website. Je kunt huizen sorteren op data, locatie en aantal personen dat in het huis kan verblijven. Wanneer je een leuk huis hebt gevonden kun je contact opnemen met de eigenaar en samen de vakantie regelen. Via de website kun je de ruil bevestigen, zodat je verzekerd bent van een eerlijke ruil. Er zijn ruilhuizen te vinden op bestemmingen over de hele wereld: van Sydney tot Bali en van Antwerpen tot Texel. Of je nu op zoek bent naar een leuk appartementje midden in een grote stad of een rustig huisje op een afgelegen plek, er is voor iedereen een perfect ruilhuis te vinden.

Goede afspraken maken

Tijdens een woningruil is het belangrijk om goede afspraken te maken met de andere partij. Daarom hebben veel woningruil websites een vaste ruilovereenkomst die beide partijen moeten tekenen. Hierin staan afspraken over de duur van ruil en bijvoorbeeld het schoonmaken van het huis. Het is belangrijk om de andere partij te kunnen vertrouwen. Beide partijen hebben respect voor elkaars eigendom en zorgen ervoor dat het huis bij vertrek in goede staat achtergelaten wordt. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. Bij sommige websites kun je reviews achterlaten, net als bij hotels of bij Airbnb. Zo kun je jouw ervaring met een huis delen met andere woningruilers, en weet je bij een woningruil beter wat je kunt verwachten.

Vind je het nu toch geen fijne gedachte om iemand anders in je huis te laten? Geen probleem, er zijn meerdere manieren om met een zeeer beperkt budget op vakantie te vertrekken. Ontdek hier in ons artikel 'Goedkoop op vakantie? Zo logeer je helemaal gratis!' hoe je ergens goedkoop logeert!

Nu je weet hoe je voor (bijna) niks kunt overnachten, ben je al op de helft. Een vliegticket aan de scherpste prijs boek je via CheapTickets. 

Leven als een local

Een huizenruil is de ideale manier om op een bijzondere bestemming te leven als een local. Doordat je niet in een hotel verblijft maar in een ‘gewoon’ huis, beleef je de plek zoals de lokale bevolking dit doet. Misschien verblijf jij een paar weken na jouw aanmelding wel in een villa in Marrakesh en loop je ’s morgens over de kleurrijke stoffenmarkt naast jouw huis. Of misschien bevind jij je straks wel in een klein huisje midden in de Franse natuur, waar je lange wandelingen maakt en ontspant langs jouw eigen zwembad. Wie graag een weekendje weg wil in eigen land kan dit ook doen door middel van een woningruil. Er zijn leuke appartementjes te ruil in de grote steden, en mooie woonhuizen op landgoederen of boerderijen op het platteland. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.