Top 5 goede voornemens voor 2020 - Goedkoop.be

Top 5 goede voornemens voor 2020

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Goede voornemens, doe jij eraan mee? Het is weer de tijd van het jaar om hierover na te denken. Het maken van een lijstje met goede voornemens kan je helpen om weer (nieuwe) motivatie te vinden voor datgene wat je wilt bereiken. Alleen, als het dan (wéér) niet lukt, kan het er ook voor zorgen dat je er juist somberder van wordt.

Hoe dan ook: je bent niet de enige die hiermee worstelt. Sterker nog: de lijstjes met goede voornemens die iedereen maakt laten verrassend veel overeenkomsten zien. In dit artikel vind je de top 5 goede voornemens voor 2020. Herken jij ze?

1. Stoppen met roken

Het is nog altijd één van de meest gehoorde voornemens wanneer er een nieuw jaar aanbreekt. Heb jij ook ooit op oudejaarsavond jouw laatste sigaret gerookt? Of zelfs meerdere keren? Het is namelijk ook één van de moeilijkste voornemens om vol te houden. Om ervoor te zorgen dat je niet meer steeds naar een sigaret grijpt, is het belangrijk dat je een hele sterke motivatie hebt voor jezelf. “Omdat roken slecht is”, is niet zo’n goede reden; beter werken redenen als: “gezinsleden beschermen tegen de gevolgen van meeroken”, “longkanker voorkomen” of “zorgen voor een fit en gezond lichaam”. Dit jaar gaat het je lukken, zeker weten!

2. Meer bewegen

Ieder jaar weer zegt een ruime meerderheid in België meer te willen bewegen. Veel mensen willen hun leefpatroon vaak te drastisch omgooien, maar je kunt beter iets milder voor jezelf zijn. Geef jezelf wat credits en leg de lat niet te hoog. Kies er bijvoorbeeld voor om één of twee keer per week te sporten in plaats van drie keer, en gun jezelf één dag per week waarop je wel een keer wat ongezonder mag eten. Wanneer je te extreem wil veranderen vraag je teveel van jezelf. Als je dit dan niet volhoudt, loop je het risico dat je er helemaal het bijltje bij neergooit en weer terugvalt in je oude patroon of nog erger: het welbekende jojo-effect. Laat je niet gek maken en ga voor een kleinere verandering die wél nog leuk en realistisch is!

3. Geld sparen

Meer sparen is ook een veelgehoord goed voornemen. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat je eerst inzicht hebt in je inkomsten- en uitgavenpatroon. Zo weet je precies hoeveel er maandelijks binnenkomt en hoeveel je uitgeeft. Probeer dan eens te kijken waarop je kunt besparen. Zeg abonnementen op of kijk of je ze goedkoper kunt afsluiten elders, spaar je kleingeld en zorg dat je maandelijks een vast bedrag overmaakt op je spaarrekening. Bespaar ook in het dagelijks leven door acties en aanbiedingen scherper in de gaten te houden en te letten op je energieverbruik.

4. Quality-time

Bijna iedereen wil ook meer tijd doorbrengen met zijn partner, gezin of familie. We zijn allemaal zo druk met van alles, dat het er algauw bij inschiet om ook samen met naasten te genieten. Doe jezelf een plezier en creëer een vast moment per week of per maand waarop je écht niks anders plant dan leuke dingen met je familie of partner. Je leeft maar één keer en je werk kan wel even wachten. Als jouw baas dat niet begrijpt, dan is het tijd om ander werk te vinden dat je wel kunt combineren met een partner of gezinsleven! Want wat is nu belangrijker?

5. Anderen helpen

Mooi om te zien dat zoveel Belgen zich bekommeren om de ander en zich voornemen om er iets voor te doen. Stel het niet langer uit en doe het gewoon. Ga eens niet shoppen en doneer het geld aan een goed doel dat jou aan het hart gaat. Of kijk eens om je heen welke mensen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Help ze in het huishouden, bak koekjes, nodig ze uit voor een diner... Anderen helpen is eigenlijk heel gewoon en ook heel erg fijn om te doen!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.