Schoenmaten bepalen? Zo kies je de ideale kinderschoen! - Goedkoop.be

Zo kies je de ideale kinderschoen!

Inge, webmanager bij Brantano
Door Inge, webmanager bij Brantano. Geplaatst door
Laatste update op 0 reacties

De juiste kinderschoen online kopen? Geen makkelijke opdracht voor de meeste ouders. Onmisbaar voor een optimale ontwikkeling van de voeten en vooral, je voorkomt er voetproblemen mee op latere leeftijd. Ik som graag vier zaken op waar je zeker op moet letten. Lees snel verder en word een expert in online schoenen kopen.

1. De zool

Een soepele en buigzame zool is de basis en ideaal voor de delicate ontwikkeling van de kindervoet. Voorkom daarbij pijnlijke glijpartijen door voor een antislipzool te kiezen.

2. Comfort en bewegingsruimte

Luister en volg de reacties van je kind bij het passen. Verwacht niet dat ongemakkelijke schoenen ingelopen worden, maar probeer in dat geval een ander paar. De juiste schoen voor je kind volgt de voetstructuur en zal dus onmiddellijk goed aanvoelen. Let ook op de tip van de kinderschoen: een afgeronde en brede tip laat de tenen ruimte voor de nodige vrije en grijpbewegingen.

Een stevige hielomsluiting verdient speciale aandacht. Het verkleint de kans op verzwikkingen en zorgt voor de stabiele houding van je kind.

3. Het juiste materiaal

Een goede kinderschoen is vaak een lederen schoen. Leder ademt, is zeer zacht en sterk. Daarom hebben topmerken zoals Shoo Pom by Pom d’Api, Kickers, Kipling, Clarks of Sprox vooral lederen kinderschoenen in het assortiment.

4. De juiste maat

Meisjes & jongens geven op jonge leeftijd niet zelfstandig aan wanneer hun schoenen te klein zijn. Regelmatige opmeting is daarom niet overbodig. Een verkeerde schoenmaat belast onnodig het kraakbeen en geeft allerlei kwaaltjes vrij spel op latere leeftijd.

Hou hierbij rekening met alle dimensies van de voet: niet enkel lengte telt, ook de breedte en de hoogte van de voet. Deze kunnen onderling verschillen, meet daarom steeds beide voeten.

Ik hoef het je niet te zeggen: kinderen groeien sneller dan je soms zou willen. De voeten groeien natuurlijk mee, waardoor ik aanraad om ze ten minste elke 3 maanden te laten opmeten. In je Brantano winkel meten we met de 3D voetscan alle dimensies van de kindervoet, met speciale aandacht voor de hielomsluiting, en brengen we de groei ervan in kaart.

Eenmaal je de voeten hebt laten scannen in je Brantano-winkel, krijg je na 3 maanden automatisch een uitnodiging voor een nieuwe gratis scan. Je krijgt er meteen een voorspelling bij over de tijdsduur dat je kind in de gekozen schoenen zal kunnen ravotten. Meer weten? Lees hier alles over de 3D voetscan van Brantano.

Gouden tip van Goedkoop.be

Meteen kinderschoenen online kopen? Ga snel naar Brantano, waar je nu tot €25 korting krijgt op je aankopen.

Bestel je vanaf €50, dan krijg je €5 korting met de kortingscode. Wie voor €80 in zijn winkelmandje legt, profiteert van €15 voordeel. Toch liever €25 korting? Plaats dan meteen een bestelling vanaf €100!

Over de auteur

Inge, webmanager bij Brantano

Als mama van 2 wil ik dat mijn kids (letterlijk en figuurlijk) sterk in hun schoenen staan. Stevige kinderschoenen zijn keibelangrijk om hun voeten goed te ondersteunen en correct te laten ontwikkelen. Maar ze hebben hun eigen willetje: voor dochterlief moeten ze een ‘sparkle’ hebben, voor de tienerjongen telt het merk en de coole uitstraling. Als alleenstaande mama speelt een extra korting of budgetvriendelijk aanbod natuurlijk mee in de zoektocht naar het juiste schoentje! En met een zoon die niet graag gaat winkelen, is online bestellen met het juiste maatadvies dankzij de 3D voetscan de ideale oplossing…

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.